Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lis 2017, 02:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Filamenty XYZ
Post: środa 15 lis 2017, 09:58 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2012, 10:56
Posty: 140
Lokalizacja: Łódź
Witam
Nieświadomy że to ciastko ma haczyk kupiłem drukarkę XYZ-da Vinci mini maker.
Gotowiec bo dobra cena (mam niesprawną lewą rękę i nie mogę kupić "kitu").
Haczyk- chip w szpuli filamentu,pomijam jakość filamentu,po wydrukowaniu trzech zwierzątek dla wnusi
zapchana dysza,przeskakujący ekstruder (filament "nie trzyma" średnicy), błędne wskazania ilości filamentu.Po podmianie filamentu na Barrusa wsjo OK.CZY zna ktoś sposób na resetowanie tego chipa,w sieci wrze od postów na ten temat.
Z doświadczenia z drukarkami atramentowymi HP,pomyślałem że zamiana kilku kolejnych chipów oszuka maszynkę
Może ktoś na forum ma taki chip - chętnie odkupię (w celu sprawdzenia teorii z podmianą).
Drukarkę potrzebuję do zrobienia ortezy(aparatu do ćwiczeń ręki), części do modeli .....
Obrazek
Chip NFC bez pinów do resetowania
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lis 2017, 12:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10479
Lokalizacja: Mikoszewo
Na czipach się nie znam ale jak ta orteza może być z PLA i mieści się w typowym polu roboczym 20x20 to tylko daj STLki - wypluję ci co trzeba.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lis 2017, 13:30 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2012, 10:56
Posty: 140
Lokalizacja: Łódź
Dzięki, ale...
poszczególne elementy trzeba dopasować (przymierzyć)dlatego muszę zrobić to sam.
Muszę kupić filament ( refil )z chipem.Reset to kwestia czasu,w sieci dużo wk.... właścicieli tych drukarek którzy pracują nad tym(wyższe modele już rozpracowane(resetery dostępne na ebayui olx, seria Junior i Mini. lada moment)
zostały mi próby podmiany w/w z innych szpól.(drukarek).Są już aplikacje, potrzebny klucz do resetu.(naEBAY-u 5$)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lis 2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2012, 10:56
Posty: 140
Lokalizacja: Łódź
Verid pisze:
Na czipach się nie znam ale jak ta orteza może być z PLA i mieści się w typowym polu roboczym 20x20 to tylko daj STLki - wypluję ci co trzeba

Jeszcze raz dziękuję, we wsi Łódź mam firmę która drukuje z żywicy. PLA w zupełności wystarcza.Przed końcem fabrycznego filamentu założyłem czarny PLA BARRUSA.koniec problemów z dyszą .
Wspomnę o filamentach modyfikowanych PROTO PASTA(carbon aluminium abs) które po "wygrzaniu wg.producenta uzyskują właściwości j/w(carbon abs metal ...)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.