Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 lut 2018, 03:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: sketchup
Post: sobota 10 cze 2017, 12:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2220
Lokalizacja: Londyn
Jak exportowac model zrobiony w sketchup do STL
aby model zawieral plynne luki rowne kola a nie kolo w postaci stukata
chce wydrukowac rowne kolko
z gotowych plikow z thingiverce wychodzi w porzadku ja cos robie nie tak podczas export


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: sketchup
Post: niedziela 11 cze 2017, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 sie 2012, 13:24
Posty: 119
Lokalizacja: Warszawa
w SK nie ma koła jest niby okrąg składający się z iluś odcinków. Możesz jedynie zwiększyć ilość odcinków w danym okręgu i czasem pomaga w gotowym modelu 3d opcja Soften edges i wybranie odpowiedniego kąta.

_________________
MTD, Eleres, AP Pitlab


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: sketchup
Post: czwartek 15 cze 2017, 17:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 204
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Nie tylko w SK nie ma kół ani łuków. Żebyś nie wiem jak dokładny mial oryginalny model to przy eksporcie do STL zawsze dostanuesz to samo bo to format definiowany przez powierzchnie z siatki trójkątów. Jedyne co możesz zrobić to zwiększyć dokładność i zamiast np 16 kątów na obwodzie będziesz miał 160. Ale nigdy nie będzie to łuk. To nie parasolid albo inny catpart.

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: sketchup
Post: czwartek 15 cze 2017, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2220
Lokalizacja: Londyn
a jak zwiekszyc te dokladnosc w sketchup bo w tej chwili mam standartowo zainstalowane
ciekawe w czym robia projekty na thingiverse tam wychodza kolka jak ta lala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: sketchup
Post: piątek 16 cze 2017, 07:26 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 03 paź 2016, 09:49
Posty: 1
Lokalizacja: Kraków
Spróbuj wyeksportować File -> Export-> 3D model. Następnie otwórz go w darmowym programie MeshLab (znajdziesz bez problemu) i zapisz jako format .STL

Po takiej operacji powinno być już ok :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: sketchup
Post: piątek 16 cze 2017, 17:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sie 2014, 09:19
Posty: 204
Lokalizacja: Warszawa/ Zachod
Różne : fusion, solidworks, rhinoceros, nx - zależy kto w jakiej firmie pracuje :p

_________________
Pozdrawiam,
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.