Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 30 mar 2017, 01:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 08:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 mar 2013, 15:07
Posty: 341
Lokalizacja: Łask
Witam, czy ktoś wie jak przesunąć projekt w osia X,Y i dopiero exportować do G-Code ? Domyslnie jest na środku a jak zrobic zeby np: przesunac 5mm w X czy Y i dopiero exportować.

_________________
Wyzwalacz zdalny do time laps (wszystkie aparaty) viewtopic.php?f=10&t=35318

"Dopiero kiedy komar usiądzie Ci na jajkach zdasz sobie sprawę, że nie wszystko da się rozwiązać przemocą"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 09:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 15:20
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
obraz wyjaśni więcej niż tysiąc słów więc:

https://www.youtube.com/watch?v=XP-3HC_FQsI

4:46


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 09:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 mar 2013, 15:07
Posty: 341
Lokalizacja: Łask
No tak na filmie widać jak przesuwa ale po dodaniu kolejnego projektu czy tez kopii, a jak to przesunąć jedno jedyne co chce drukować :D

_________________
Wyzwalacz zdalny do time laps (wszystkie aparaty) viewtopic.php?f=10&t=35318

"Dopiero kiedy komar usiądzie Ci na jajkach zdasz sobie sprawę, że nie wszystko da się rozwiązać przemocą"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 09:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 15:20
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
pytanie zatem: po co przesuwać skoro chcesz drukować 1 projekt?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 09:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 mar 2013, 15:07
Posty: 341
Lokalizacja: Łask
Chce i już :D zdarza mi sie ze nie zawsze u mnei na stole jest na środku :)

_________________
Wyzwalacz zdalny do time laps (wszystkie aparaty) viewtopic.php?f=10&t=35318

"Dopiero kiedy komar usiądzie Ci na jajkach zdasz sobie sprawę, że nie wszystko da się rozwiązać przemocą"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 21:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 mar 2014, 19:24
Posty: 91
Lokalizacja: Gdańsk
Kiedys (wersje okolo 0.9.x) sie nie dalo. AFAIR obchodzilem to wpisujac mniejszy/wiekszy rozmiar stolu ;)

T.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Slic3r
Post: wtorek 11 paź 2016, 21:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 851
Lokalizacja: Myślenice
Przesunięcie możesz wykonać przed pocięciem.
W Repetier - Host wykonujesz to po uaktywnieniu trzeciej od góry ikonki - po lewej stronie
wizualizacji obiektu.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.