Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 16 sie 2018, 14:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 22:33 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
Witam
ostatnio zacząłem drukować gotowe projekty z thingverse, np takie cos: http://www.thingiverse.com/thing:989629, i za chiny ani złączka XT60 ani rurka nie chcą wejść w otwory :/ czy możecie coś powiedzieć na ten temat? czy to moja drukarka daje za dużo filamentu na krawędzie i to dlatego? drukował ktoś np jakieś mocowania złącz XT60 i wchodziły mi bez problemu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 23:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4244
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Raczej spaprane w projekcie na thingverse. Na rysunku zaznaczyłem na niebiesko wymiary z projektu:

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 23:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
kurde...to jak autor projektu wsadził tę złączke na zdjęciu i te dystanse w otwory...? :/ może wypowie się ktoś kto drukował jakiś projekt posiadający XT60?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 07:21 
Offline

Rejestracja: środa 20 lis 2013, 20:47
Posty: 71
Lokalizacja: Tychy
Może zalaczyl nie ten plik... zmień wymiary, druknij i sam zobacz... nie rozumiem gdzie leży problem. Przecież to nie jest dużo roboty.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 07:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1405
Lokalizacja: Mielec
Drukowałem raz uchwyt na xt60 (taki bardziej kompaktowy) ale dla kolegi.
A co do tego co teraz drukujesz to pewnie zrobiony jest żeby na wcisk zamocować dystanse i złącze. Pilnik, wiertło i będzie pasować.
Jakbyś wkleił zdjęcie swojego wydruku to moglibyśmy ocenić jego jakość.
Choć osobiście nie montował bym takiego w swojej 250tce bo za bardzo wystaje i często trzeba by go wymieniać.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 07:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
ok cebulator, dzięki za sugestie. A masz jakiś inny dobry/sprawdzony pomysł zamocowania anteny i złączki XT60? rama ZMR250 z włókna węglowego


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 10:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1405
Lokalizacja: Mielec
ZMR250 (przynajmniej w tej wersji co mam teraz na warsztacie) ma z tyłu otwór na antenę (polecam też pigtail z nadajnika wideo żeby zabezpieczyć gniazdo).
A co do złącza xt60 to nie bawię się w żadne mocowania tylko przytrytkowyje przewody zasilające w takim miejscu, żeby się nie spotkały ze śmigłami i całość jest zapinana od góry.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 10:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
mówisz o tym małym otworku z tyłu na środku o średnicy ~3mm? a jak się przykręci złącze antenowe do ramy węglowej to nie będzie to wpływało na zasięg/jakość że masa anteny jest połączona z całą ramą?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 13:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1405
Lokalizacja: Mielec
W sumie nie powinno to tylko ekran. Część właściwa anteny jest na końcu przewodu. Ale tak teraz myślę, że mój poprzedni był z G10 i tak miałem przykręcone. Ale w wielu węglowych ramach tak widziałem że było zrobione.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 lut 2016, 23:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 28 sty 2014, 18:11
Posty: 316
Lokalizacja: Siewierz
maxxxior pisze:
mówisz o tym małym otworku z tyłu na środku o średnicy ~3mm? a jak się przykręci złącze antenowe do ramy węglowej to nie będzie to wpływało na zasięg/jakość że masa anteny jest połączona z całą ramą?


NIe wpływa na sygnał mam tak w dwóch ramach


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.