Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 28 cze 2017, 18:36


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 11:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 389
Lokalizacja: kaszuby
Zamówienie zamykam 28.11.2015
Planowane wysyłki po 7.12.2015


2. Rama w/g http://www.thingiverse.com/thing:463371

Blacha stalowa czarna (zwykła), cięcie laserowo. Koszt - 200zł plus wysyłka (kurier zwyczajnie lub za pobraniem, pocztą nie wysyłam bo nie mam czasu stać w kolejce, koszt wysyłki około 20zł/25zł).

Verid*
Verid*
mkrawcz1*
YoGi*
kaczmarsky*
Baqsthc*
Seba_K*
piotrn28*
yorg68*
Mitar*
MarysM*
Kenobi36*
arekm*
JaNoT*
homoid*
Cobaltus.*


* osoba która potwierdziła wykonanie z blachy czarnej (zwykłej stalowej)

Lista rezerwowa:
samson22
bagger
specpl

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Ostatnio zmieniony niedziela 13 gru 2015, 21:19 przez pki, łącznie zmieniany 19 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 12:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 08 lis 2010, 10:28
Posty: 481
Lokalizacja: Tomaszów Maz.
Jeśli można to proszę umieścić mnie w kolejce po drugą ramę. Przepraszam za zamieszanie ale wczoraj nie prześledziłem wątku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 12:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 389
Lokalizacja: kaszuby
Ok, to tylko pytanie czy Adasko i thomash666 upierają się przy pierwszej ramie?

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 13:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 3898
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
A może warto by było zrobić upgrade pod takie śruby: THSL-300-8D Lead Screw Dia 8MM :roll:
Trzeba by było ten element "dostosować":

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 13:45 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 kwie 2015, 20:43
Posty: 97
pki pisze:
Ok, to tylko pytanie czy Adasko i thomash666 upierają się przy pierwszej ramie?

Jak dla mnie to za mało info na temat tej konstrukcji.
Nie wiem jakie długie prowadnice, czy jestem w stanie założyć podwójny ekstruder. Jak ktoś jest w stanie potwierdzić, że da sie dual exstruder - to sie nie upieram :)

Części drukowane już mam :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 14:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 389
Lokalizacja: kaszuby
Cóż, przeliczyłem temat. 190zł wychodzi sam materiał nierdzewny (po kosztach bez podatku), do tego cięcie minimum 150zł od sztuki. Podana wyżej cena 170zł to na wyspach.......Absolutne minimum 200zł z czarnej blachy, później malowanie proszkowe żeby to jakoś wyglądało.

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:04 
Offline

Rejestracja: środa 24 paź 2012, 19:50
Posty: 155
Lokalizacja: Rusiec/Bełchatów
Też bym przytulił tą ramę nr 2

EDIT: Oczywiście tą tańszą wersje

_________________
Turnigy 9x +eleres mod
SW 1900, Legwan
AP i OSD Zbig&Pitlab, KFC32 + OSD
Sony600tvl + Fox1500


Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 lis 2015, 21:10 przez Seba_K, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 857
Lokalizacja: Myślenice
Jeśli jeszcze można - ja też - Rama nr2 .

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:24 
Offline

Rejestracja: środa 19 wrz 2012, 08:04
Posty: 26
Lokalizacja: Wrocław
Witam wszystkich
Jeśli to możliwe to również dopiszę się do listy
na ramę nr 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:38 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 06 wrz 2010, 09:18
Posty: 894
Lokalizacja: Warszawa
Kowal pisze:
A może warto by było zrobić upgrade pod takie śruby: THSL-300-8D Lead Screw Dia 8MM :roll:
Trzeba by było ten element "dostosować":

Obrazek

Może faktycznie warto wykonać takiego moda jeszcze na etapie pomysłu. Jak inwestujemy w taką fajną solidną ramkę, to szkoda chyba dawać takie zwykłe szpilki gwintowane i nakrętki z marketu...?


Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 lis 2015, 17:40 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 779
Lokalizacja: Legnica
pki pisze:
Cóż, przeliczyłem temat. 190zł wychodzi sam materiał nierdzewny (po kosztach bez podatku), do tego cięcie minimum 150zł od sztuki. Podana wyżej cena 170zł to na wyspach.......Absolutne minimum 200zł z czarnej blachy, później malowanie proszkowe żeby to jakoś wyglądało.



To jak to wyjdzie cenowo z blachy? I czy ludzie będę woleli jednak na wypasie kwasiaka czy starczy im blacha, bo przyznam że zaczyna mnie to troszkę przerastać cenowo.. (a że jeszcze święta idą powolutku) :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 17:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 389
Lokalizacja: kaszuby
No tak jak pisałem, z blachy 3mm po kosztach zamknie się w 200zł plus wysyłka. Z kwasiaka jakieś 350zł. Liczę tu tylko materiał i cięcie, trzeba się liczyć z tym że trzeba wziąć pilnik do ręki i gdzieniegdzie poprawić, załamać ostre krawędzie itp. ale bez przesady - tak tylko zaznaczam - żeby ktoś nie myślał że kupuje gotowy kit :) Dokładność +-0,1mm

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 18:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 779
Lokalizacja: Legnica
To w takim razie obstaje przy blaszce ;P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 20:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10054
Lokalizacja: Mikoszewo
Ja również podtrzymuję 2 komplety tyle że poproszę w stali. Niestety INOX muszę sobie darować...
Najwyżej okleję folią w różowy carbon look.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 lis 2015, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 857
Lokalizacja: Myślenice
Różnica w cenie dość wyrażna - w takim razie
poproszę bardzo ramę nr 2 w wersji tańszej :roll:

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.