Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 sty 2017, 01:19


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
Post: czwartek 20 paź 2016, 18:57 
Offline

Rejestracja: sobota 04 sty 2014, 11:35
Posty: 146
Lokalizacja: Kalisz
Wykonałem wszystkie czynności jakie podaliście - i d..pa blada :-|
Przeprogramowałem od nowa firmware i też nic :(

_________________
DJI Phantom 3 Advanced


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 19:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 832
Lokalizacja: Myślenice
Wyłącz wszystko i po prostu nie rób dziś już nic.
Ja po uruchomieniu swojej skłonny byłem w cuda uwierzyć.
Jutro nowy dzień ... :-P

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 19:22 
Offline

Rejestracja: sobota 04 sty 2014, 11:35
Posty: 146
Lokalizacja: Kalisz
yorg68 pisze:
Wyłącz wszystko i po prostu nie rób dziś już nic.
Ja po uruchomieniu swojej skłonny byłem w cuda uwierzyć.
Jutro nowy dzień ... :-P

Jerzy


Dokładnie tak zrobię

Dzięki za radę :-D

Mariusz

_________________
DJI Phantom 3 Advanced


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 20 paź 2016, 21:23 
Offline

Rejestracja: sobota 04 sty 2014, 11:35
Posty: 146
Lokalizacja: Kalisz
Verid pisze:
MarysM pisze:
Układ krańcówek mam taki jak na tym zdjęciu

O, widzę znajoma ramę :mrgreen: Mamy to samo, z tą różnicą że krańcówka X jest u mnie po przeciwnej stronie.
Po której stronie paska jest silnik jest bez znaczenia. Ważne w którą ciągnie stół/głowicę jak dasz HOME.
W tym układzie głowica powinna ci jechać do silnika X i tam powinieneś mieć krańcówkę a stół powinien od ciebie odjeżdżać czyli krańcówkę Y masz w dobrym miejscu.


Jeśli przy Home głowica jedzie do prawej strony a stół odjeżdża do tylu to na jakich współrzędnych znajduje się głowica ? Wg mnie X 200 i Y 0. Ja natomiast w repetier Host widzę X 200 i Y 200 - może tu jest jakiś problem ?

Zauważyłem jeszcze jedno - jak dam komendę ustawienia głowicy na współrzędnych X0 i Y0 to głowica idzie do górnego lewego rogu (stół porusza się w moją stronę). Wydaje mi się że punkt X Y zero powinien być w lewym dolnym rogu stołu.

EDIT:

Pomogło przełożenie silnika od Y na drugą stronę paska. :-P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

_________________
DJI Phantom 3 Advanced


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.