Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 15 lis 2018, 05:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 02 maja 2015, 17:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 cze 2010, 17:26
Posty: 323
Lokalizacja: Mielec
Może komuś się przyda :)



Pozdr

_________________
Ale ja się nie znam więc nie ponoszę odpowiedzialności za skutki wynikłe z jakichkolwiek decyzji podjętych na podstawie moich wypowiedzi :-)

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 06 maja 2015, 13:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 paź 2013, 12:38
Posty: 50
Lokalizacja: Podlasie
Właśnie oglądałem Twój poradnik do design sparka :) dobra robota

tak trochę na marginesie - to magnum zacząłeś już drukować ? bardzo mnie ciekawi jak to wyjdzie - jestem fanem tego modelu renault


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 06 maja 2015, 18:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 cze 2010, 17:26
Posty: 323
Lokalizacja: Mielec
Dzięki ;-)
Tak, skorupa wydrukowana, pozostał jeszcze środek ;-)

Obrazek

Tu cały wątek, również zawierający drukowane felgi i mosty napędowe ;-)
http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f ... 110#p64112

Pozdr

_________________
Ale ja się nie znam więc nie ponoszę odpowiedzialności za skutki wynikłe z jakichkolwiek decyzji podjętych na podstawie moich wypowiedzi :-)

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 maja 2015, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 05 wrz 2013, 12:10
Posty: 439
Lokalizacja: pomorskie
cura ssie, lepiej od razu wdrażać się w slic3r'a


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 maja 2015, 21:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 14 cze 2010, 17:26
Posty: 323
Lokalizacja: Mielec
xq_operator pisze:
cura ssie, lepiej od razu wdrażać się w slic3r'a

Wyszedłem ze Slic3r na rzecz Cura, budę Magnumki ciął 45 min :!: pracowałem na Slic3r ponad pół roku i się z nim pożegnałem, mnóstwo mało używanych ustawień i w niczym nie tnie lepiej niż Cura ;-)

_________________
Ale ja się nie znam więc nie ponoszę odpowiedzialności za skutki wynikłe z jakichkolwiek decyzji podjętych na podstawie moich wypowiedzi :-)

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 maja 2015, 23:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 paź 2013, 12:38
Posty: 50
Lokalizacja: Podlasie
ja używam i tego i tego silnika w repetierze i właściwie oba mają swoje plusy i minusy :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 10:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
Panowie, przesiadłem się z Repetier-Host w którym używałem wbudowany slicer CURA na osobnego klienta CURA 2.3.1 i mam mały problem. Nie mogę nigdzie znaleźć opcji sterowania grzaniem stołu. Po uruchomieniu na drukarce pliku z gcode wygenerowanym z pod 2.3.1 po nagrzaniu stołu i głowicy, wyzerowaniu osi oraz rozpoczęcia wydruku grzanie stołu się wyłącza. pół biedy jak drukuję coś na rafcie albo z brimem ale jeśli tylko ze skirtem to element się potrafi odkleić.
Ktoś podpowie gdzie to dziadostwo siedzi ? Bo muszę pilnować rozpoczęcie drukowania i ręcznie ustawić grzanie stołu i jest to upierdliwe...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 10:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11894
Lokalizacja: Mikoszewo
Może stara Cura? U mnie w 14.12.1 jest w zakładce Basic opcja Bed temperature. Jak ustawisz na 0 to ponoć obowiązuje taka jaką ustawisz w trakcie preheat'u.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 10:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
Verid pisze:
Może stara Cura?

Cura najnowsza pobrana ze strony ultimakera.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 11:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11894
Lokalizacja: Mikoszewo
No to powinno działać po podaniu wartości do Build plate temperature...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 17:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 317
Lokalizacja: Kaszuby
PiotrSz pisze:
Verid pisze:
Może stara Cura?

Cura najnowsza pobrana ze strony ultimakera.


A w definicji drukarki masz włączone, że ma stół podgrzewany ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
wrepinski pisze:
A w definicji drukarki masz włączone, że ma stół podgrzewany ?


Ale gdzie ?
Napisałem przecież że stół grzeje tylko po rozpoczęciu drukowania wyłącza.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 317
Lokalizacja: Kaszuby
PiotrSz pisze:
wrepinski pisze:
A w definicji drukarki masz włączone, że ma stół podgrzewany ?


Ale gdzie ?
Napisałem przecież że stół grzeje tylko po rozpoczęciu drukowania wyłącza.


Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
wrepinski, niestety Twój screen jest mało czytelny a po za tym nie wiem na co mam patrzeć :-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 sty 2017, 13:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 317
Lokalizacja: Kaszuby
Przepraszam, wysyłałem z telefonu ...

Po kolei ...

Obrazek

dalej Machine Setting ...

Obrazek

dalej ...

Obrazek


Po tym z prawej strony powinna być formatka:


Obrazek


Jeśli tego nie widać, to z ustawieniach musisz włączyć:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.