Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 15 lis 2018, 01:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 30 sty 2016, 00:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1823
Lokalizacja: Malbork
miś pisze:
Jak to drukowałeś z ABS, to nie CA tylko bierzesz aceton, pędzelek smarujesz krawędź (byle nie zalać całości) dociskasz i za parę minut sklejone lepiej niż oryginał.

Potwierdzam :D

_________________
Nie mam ogniw a zgrzewarka w przerwanym procesie modernizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 11:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Przeprosiłem się z beżowym ABS+ :mrgreen: Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 22:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Czy ja ciągle muszę mieć pod górkę :roll: :evil:
Teraz zaczęła gubić kroki, a właściwie przeskakiwać w osi Y. Przy szybszych nawrotach silnik nie ma mocy trzymającej, i "przestrzeliwuje" :o
Czeka mnie więc wymiana silnika... :twisted: Ciekawe, czy silnik 17HS4401 będzie lepszy :roll: W sumie, to musi, bo go mam :mrgreen:
Wygrzebałem jeszcze Microcon SX17-1005LQCEF.
Oba nówki sztuki nie śmigane... I teraz dylemat: który zamontować :roll: :lol:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9168
Lokalizacja: Bytom
A może najpierw zrzuć pasek i sprawdź czy stolik się nie zaciera. Czasami drukowane plastiki płyną jak są z PLA (od temperatury stołu) i jak masz drukowane obsady łożysk liniowych albo mocowania wałków, to mogły popłynąć i się prowadnice przycierają.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 sty 2016, 22:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Misiu, jednym, i to małym palcem mogę przesunąć stolik przy włączonym silniku.
Myślałem, że to pasek przeskakuje na zębatce, ale ona się kręci, a silnik tylko popiarduje... :shock:
Tak to jest z motorkami z demobilu :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 06:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 30 gru 2015, 12:33
Posty: 107
Kowal ,giwerę już drukowałeś ? ;-) podobno w 36 godzin da radę.
https://www.youtube.com/watch?v=S9oMWy6ZZc0
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10390
http://www.polishexpress.co.uk/polautom ... y-mozliwe/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 10:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 886
Lokalizacja: Myślenice
Kowal pisze:
Czy ja ciągle muszę mieć pod górkę

Jeszcze spróbuj podokręcać, pozaciskać elementy złączne.
Drukarka chwilę już popracowała - dotarła się.
A przy okazji luzów połapała pewnie.

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 11:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
bubu14 pisze:


A wiesz że za to jest pierdel ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 11:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
yorg68 pisze:
Kowal pisze:
Czy ja ciągle muszę mieć pod górkę

Jeszcze spróbuj podokręcać, pozaciskać elementy złączne.
Drukarka chwilę już popracowała - dotarła się.
A przy okazji luzów połapała pewnie.
Wymieniłem silnik na 17HS4401. Trzyma jak "diabeł sołtysa", i trzeba użyć duuuużej siły, aby "zerwać" moment trzymający. Przy poprzednim, wystarczyło tylko palec przyłożyć :evil:
Nigdy więcej "demobilu" :-/
Muszę jeszcze wymienić silnik osi X... tak "na wszelki wypadek", bo jest taki sam, jak był na Y.

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 13:51
Posty: 367
Mógłbyś jeszcze zmienić mikrokoki na 1/8 albo nawet na 1/4 bo czym większy dzielnik tym trzymanie spada (druga tabelka na stronie http://www.micromo.com/microstepping-my ... -realities)
Dodatkowo można by jeszcze zwiększyć napięcie tak by się silnik nie pocił.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 15:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Właśnie "zapuściłem" pięciogodzinny wydruk Obrazek

Obrazek

Trzymajcie kciuki :lol:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 15:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1754
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Ty lepiej zapytaj elektrowni, czy nie planują wyłączeń prądu...

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 886
Lokalizacja: Myślenice
W Echu Dnia mówili - dwudziesty stopień zasilania :mrgreen:

Trzymamy kciuki - trzymamy mocno :evil:

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 23:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
Artur, w pierwszej chwili jak to zobaczyłem zapytałem się w myślach po co Ci taki śmieszny kibel do domu dla lalek ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 lut 2016, 23:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4248
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Podzieliłem jednak projekt na dwie części, i właśnie kończy się drukować nawiew:

Obrazek

Mocowanie chłodzenia radiatora, już wydrukowane :-D

Obrazek

Skleję obie części acetonem :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.