Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 19 sie 2018, 18:30


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 10:10 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 918
Lokalizacja: Manchester
Alo.
Mam taki dziwny problem, bo jak podłącze Rampsa pd zasilacz xbox to mi się resetuje zasilacz i świeci na czerwono.
Znaczy jak włączę po dc to się resetuje.
A jak podłącze najpierw dc a potem ac to jest ok.
Ale chciałbym żeby po dc włączyć wyłączyć nie heblowac z gniazdka.

Jakieś rady?

Zasilacz mam typowy 203 W i żółte grube i cienki razem, czarne to samo, a czerwony i niebieski razem.

Pzdr MZ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 10:50 
Offline

Rejestracja: środa 12 cze 2013, 18:07
Posty: 399
Lokalizacja: Wrocław
Musisz rozłączyć cienki żółty i czarny, zaizoluj je, mają być niepodłączone.

_________________
Pozdrawiam,
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
J.W, a do tego załóż sobie pomiędzy czerwony a niebieski ładny wyłącznik, i nim będziesz załączał i wyłączał całą maszynę. Przy okazji znikają problemy z potrzebą dużego i topornego wyłącznika zasilania. Tam wystarczy malutki wyłącznik i wszystko działa jak należy.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 16:31 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 918
Lokalizacja: Manchester
Paczpan, jak mam do zasilania ładowarek to działa jak trzeba ze załączonym cienkimi żółty i czarnym do grubych żółtych i czarnych, a jak do zasilania Rampsa to nie.
Człek się uczy całe życie.
Dzięki wam dobre człowieki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 21:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1928
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Od czego są cienkie żółty i czarny ?
Mam je podłączone do odpowiednich wiązek i przy włączaniu ładowarki też mi się wyłącza zasilacz.
Muszą włączać przełącznikiem przy podłączonej ładowarce.

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 21:11 
Offline

Rejestracja: środa 12 cze 2013, 18:07
Posty: 399
Lokalizacja: Wrocław
One są bodajże od wykrywania obciążenia zasilacza. Przy drukarkach ten zasilacz chodzi na max. obciążeniu i elektronika próbuje wyłączyć zasilacz...

_________________
Pozdrawiam,
Adam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 21:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4244
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Obrazek

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 mar 2015, 22:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 wrz 2012, 08:16
Posty: 1405
Lokalizacja: Mielec
Artur te kable nie są podnoszenia napięcia. To tylko sprytne wykorzystanie ich właściwości. Służą do pomiaru napięcia przy dużym poborze prądu. I o ile przy ladowarkach to fajnie działa to dla drukarki z grzania stołem tylko zwiększy jeszcze pobór prądu.

_________________
Pozdrawiam Sławek

... jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Jeszcze nikt nie zderzył się z niebem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 mar 2015, 01:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9157
Lokalizacja: Bytom
Każdy ma swoją teorię na ten temat. A te cienkie kable da się użyć na kilka sposobów (o ile są, bo w moim zasilaczu ich nie było).

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 mar 2015, 06:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4244
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
cebulator pisze:
Artur te kable nie są podnoszenia napięcia.

Jak widać, mogą służyć i do tego :-P A zdjęcie wkleiłem, bo jest przy tych przewodach opis: "Przewody pomiarowe" 8-)

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 mar 2015, 08:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 918
Lokalizacja: Manchester
Rzeczywiście po wywaleniu tych cienkich wszystko gra. Ale wcześniej robione zasilacze mają złączone i przy ładowarkach działają jak trzeba.

Co ciekawe wywalal się na Ramps bez grzałek, a podłączone na sztywno aku ołowiane do podladowania nic mu nie robiło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.