Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 wrz 2017, 07:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 84  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 17:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 maja 2012, 11:59
Posty: 49
Lokalizacja: Warszawa-Bemowo
Ja właśnie jestem w trakcie projektowania XXL, pole robocze to 300x400 mm, wysokość zależna od długości śrub trapezowych. Wymiary zewnętrzne to 650x540x460

Obrazek

_________________
Pozdrawiam
Andrzej


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2962
Lokalizacja: Olsztyn
zaa, ooo i to mi się bardzo podoba :D

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 23:05 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 326
Lokalizacja: Warszawa
PiotrSz pisze:
MorF pisze:
Ja po zlozeniu corexy x3d Slawkowego projektu zbieram po cichu kase na d-bota w wersji z polem 300x300

Szykujesz się do budowy z gotowego projektu czy coś autorskiego ?


Ogolny zarys z gotowca http://www.thingiverse.com/thing:1001065 (jestem ogolnie pod wrazeniem dokumentacji instrukcja step-by-step :shock: )
Ale juz wiem ze na pewno chcialbym:
* Z'tke zmodyfikowac na srubach trapezowych z mocowaniami na prowadnice liniowe (http://reprapy.pl/viewtopic.php?f=10&t= ... t=30#p5225)
* ekstruder direct (trzeba zapozyczyc z Cbota http://www.thingiverse.com/thing:1498870,Przednią płytkę extrudera : http://www.thingiverse.com/thing:500041)

Brakuje mi pola roboczego w wersji X3D XS, przede wszystkim chyba wysokosci...

Niestety te profile V-sloty sa dosc kosztowne, nawet od skosnookiego, koleczka i reszta dupereli tez, poki co musze jakos dobrze zaargumentowac przed Zonka :lol:
Moge wrzucic workloga jakiegos jak/jesli zaczne :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 23:21 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4061
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
MorF pisze:
* ekstruder direct (trzeba zapozyczyc z Cbota...

Pomyśl nad tym ekstruderem: Titan Extruder for 1.75mm 3D printer. Nie jest to co prawda oryginalny E3D, ale jakość wykonania jest bardzo dobra Obrazek E3D Titan made in China
Narysowanie mocowania pod ten ekstruder to "małe piwo przed śniadaniem" :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 23:24 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 326
Lokalizacja: Warszawa
@Kowal,
dzieki za info, wlasnie czytalem ze ludzie montuja tego Titana, z silniczkiem a'la pancake. Obecnie mam po prostu mega-bezposredni ekstruder czyli silnik nema17 z radelkiem i docisk i tez jest ok :)
Parafrazujac moze dopoki nie sprobuje nie zrozumiem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 23:29 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4061
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Też używam bezpośredni Goliat V2, ale mam zamiar przetestować tego chińskiego Titana :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 23:35 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 326
Lokalizacja: Warszawa
Kowal pisze:
Też używam bezpośredni Goliat V2, ale mam zamiar przetestować tego chińskiego Titana :-P

Daj znac jak po testach, moze sie skusze w ramach "odciazenia" ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 00:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2962
Lokalizacja: Olsztyn
MorF pisze:
Ogolny zarys z gotowca http://www.thingiverse.com/thing:1001065 (jestem ogolnie pod wrazeniem dokumentacji instrukcja step-by-step )

Widziałem ten projekt ale nie podobają mi się bardzo mocno to że silniki są po za obrysem drukarki, nie pasuje mi to optycznie i do założenia obudowania komory.
Jeśli zacznę budowę to u mnie pojawi się Diamond Hotend

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 07:15 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4061
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
PiotrSz pisze:
Widziałem ten projekt ale nie podobają mi się bardzo mocno to że silniki są po za obrysem drukarki, nie pasuje mi to...do założenia obudowania komory.

To właśnie bardzo pasuje do do zabudowania komory, bo silniki są poza nią, i się nie grzeją dodatkowo Obrazek Paski są prowadzone w rowkach profili, co dodatkowo ułatwia zabudowę.
Jedyne zastrzeżenie jakie można mieć, to te rolki... to znaczy ich trwałość i podatność na odkształcenia. Tak na prawdę jeszcze chyba nikt "z naszych" nie testował ich dłużej w takiej pracy dłużej niż kilka miesięcy.

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 09:13 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 326
Lokalizacja: Warszawa
PiotrSz pisze:
Jeśli zacznę budowę to u mnie pojawi się Diamond Hotend

Oszkurde :-) Chyba tylko chinczyk mogl cos takiego wymyslec :-)

Wyglada kosmicznie! Ale widze pare slabych punktow :)
chlodzenie 3 glowic jedym wiatrakiem nawet 50 moze troche kulec
Nie chcialbym zeby mi sie zaczopowala taka glowica
Ciekawe jak sie zachowuje przy wiekszej retrakcji, wciaga inne kolory do jednego ? :)

na YT widac ze faktycznie to dziala ale pozostaje problem mieszania kolorow
https://www.youtube.com/watch?v=XpcJkaysb3Y
tutaj widze przedrukowuja warstwe na kostce po "zmianie koloru"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 09:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 863
Lokalizacja: Myślenice
Kowal pisze:
Też używam bezpośredni Goliat V2, ale mam zamiar przetestować tego chińskiego Titana

Zakupiłem 3miesiące temu u Blackfroga E3D Titan+E3D V6 1,75. Przedrukowane ponad dwie szpule filamentu
i zero jakichkolwiek problemów. Trochę mi zajęło wyszukanie uchwytów i odpowiedniego chłodzenia - ale za to jakiś wygląd to posiada :-P Wkręcam w ten zestaw dysze od Ultimakera (te masywne):
https://www.dropbox.com/s/8eixlzl3apu4u ... 1.jpg?dl=0

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 12:41 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4061
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
MorF pisze:
PiotrSz pisze:
Jeśli zacznę budowę to u mnie pojawi się Diamond Hotend
Oszkurde :-) Chyba tylko chinczyk mogl cos takiego wymyslec :-) Wyglada kosmicznie! Ale widze pare slabych punktow :)

Podstawowy słaby punkt, to brak slickera który obsłuży/potnie tricolor :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 23:25 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4061
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Postanowiłem zrobić upgrade mojej poczciwej M90 :mrgreen:

M90_MOD_2a.jpg
M90_MOD_2a.jpg [ 261.87 KiB | Przeglądany 557 razy ]


Jeszcze tylko wózek ekstrudera do "narysowania", tylko nie mogę się zdecydować czy Goliat V2, czy chiński Titan :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Advanced... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 sty 2017, 00:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8933
Lokalizacja: Bytom
No teraz to pojechałeś :lol: Turbo do trabanta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 sty 2017, 10:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2962
Lokalizacja: Olsztyn
Artur, a nie masz gdzieś przez przypadek tradycyjnych wózków od Z pod łożyska LM12UU 12mm i śrubę trapezową 8mm TR8 z nakrętką Anti-Backlash ? :-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 84  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.