Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 22 sie 2017, 08:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 11 lut 2017, 12:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 379
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Wymieniłem stabilizator na 7805 i jak na razie problem zniknął. Jeszcze raz dzięki za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 kwie 2017, 09:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2902
Lokalizacja: Olsztyn
Panowie, może ma ktoś sprawdzonego Polskiego dostawcę pasków GT2 6mm ?
Mam na osi X jakiś Chiński ale chyba jest kiepskiej jakości, po naciągnięciu jakiś czas jest dobrze po czym znowu robi się luźny na tyle że na wydruku robią mi się prążki.
Widać to szczególnie przy szybkim drukowaniu.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 kwie 2017, 17:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 05:07
Posty: 184
Lokalizacja: Kielce
PiotrSz pisze:
Panowie, może ma ktoś sprawdzonego Polskiego dostawcę pasków GT2 6mm ?
Mam na osi X jakiś Chiński ale chyba jest kiepskiej jakości, po naciągnięciu jakiś czas jest dobrze po czym znowu robi się luźny na tyle że na wydruku robią mi się prążki.
Widać to szczególnie przy szybkim drukowaniu.


Obawiam się że w tym kraju dostaniesz tylko chińskie. Może załóż napinacz.

_________________
http://www.projektsupra.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 kwie 2017, 21:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2902
Lokalizacja: Olsztyn
Znalazłem jakieś chińskie ale zbrojone drutem, zamówiłem też napinacz. Faktycznie nie ma wyboru w Polskich sklepach... kupił bym pasek Gates ale nie znalazłem w Polsce nigdzie pasków GT2 6mm :-(

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 kwie 2017, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 957
Lokalizacja: Warszawa
Jak długi potrzebujesz ten pasek?
Mam od chińczyka ale jakoś nie specjalnie się u mnie rozciągnął.
Mam go trochę więcej więc jak potrzebujesz i chcesz spróbować to PW

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 kwie 2017, 16:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 11 gru 2016, 21:11
Posty: 24
Lokalizacja: Wrocław


Co o tym sądzicie?
https://m.aliexpress.com/s/item/3279379 ... 4.2.EYIBPy


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 23:18
Posty: 473
Lokalizacja: Mielec
Moja drukarka działa prawie bez problemowo, ale nigdy nie wychodzą mi elementy, które po wydrukowaniu mają być ruchome. Na przykład "rączki" robota, albo nóżki statywu w tym (http://www.thingiverse.com/thing:1165406) są nieruchome. Jest to strasznie irytujące, bo po kilku godzinach drukowania dowiadujesz się ze jednak nie jest okay. Którym ustawieniem najlepiej się bawić żeby spróbować polepszyć tę kwestię?
Moje obecne ustawienia drukarki i slicera wyglądają tak:
Drukarka: Prusa i3
Filament: 1.75
Dysza: 0.3

Ustawienia Slicera w załączniku (5 screenów)

1.png
1.png [ 13.35 KiB | Przeglądany 631 razy ]


2.png
2.png [ 12.11 KiB | Przeglądany 631 razy ]


3.png
3.png [ 15.36 KiB | Przeglądany 631 razy ]


4.png
4.png [ 6.39 KiB | Przeglądany 631 razy ]


5.png
5.png [ 11.11 KiB | Przeglądany 631 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 02 wrz 2013, 21:12
Posty: 785
Lokalizacja: Legnica
Extrusion multiplier, extrusion width i raczej niższe warstwy bym używał. Szczególnie przy tak małej dyszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10174
Lokalizacja: Mikoszewo
A weź wypluj to: http://www.thingiverse.com/thing:1019228 i pokaż jak wyszło.
Podejrzewałbym niedobraną kombinację temperatury i retrakcji...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 18 maja 2015, 11:33
Posty: 862
Lokalizacja: Myślenice
Verid pisze:
A weź wypluj to: http://www.thingiverse.com/thing:1019228 i pokaż jak wyszło.
Podejrzewałbym niedobraną kombinację temperatury i retrakcji...


Nie ma szans aby ten test wyszedł - tu nawet dla dyszy 0,4 nie wyjdzie.
Przy dyszy 0,3 zacznij ustawianie parametrów od 0.22-0,24 pierwsza warstwa - następne warstwy w granicach 0,16mm

Jerzy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 21:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10174
Lokalizacja: Mikoszewo
Ten test nie ma "wyjść". Ma pokazać gdzie jest "nie tak"...

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 21:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8900
Lokalizacja: Bytom
Dokładnie. Dla dyszy 0.3 nie powinieneś przekraczać 0.2mm grubości warstwy.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 23:18
Posty: 473
Lokalizacja: Mielec
Małe sprostowanie - dyszka jest 0.4 :oops: ( normalnie w ustawieniach też jest ok)

W sumie to na tej dyszce drukuje 0.3mm wysokosci i raczej jest ok. Za to jakoś na mniejszych wysokościach zaczynało "jeździć po wydrukowanym już" (przełożenie jest ok i wysokość kostki kalibracyjnej też wychodzi okey).
Ale mimo wszystko rzeczywiście zejde troche z wysokości. A co można zrobić z tym sklejaniem się elementów?

Tak wyszedł test:

18009888_1464013560337677_700870286_n.jpg
18009888_1464013560337677_700870286_n.jpg [ 23.94 KiB | Przeglądany 654 razy ]


18009844_1464013557004344_2061297629_n.jpg
18009844_1464013557004344_2061297629_n.jpg [ 21.89 KiB | Przeglądany 654 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10174
Lokalizacja: Mikoszewo
U mnie tak wyglądało jak miałem chłodzenie do d... i za szybko chciałem drukować.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 22:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 lut 2010, 23:18
Posty: 473
Lokalizacja: Mielec
No chłodzenie nie jest jakoś bardzo "wyszukane". +używam Auto cooling który nie zawsze działa tak jakbym chciał.

18042751_1464053030333730_808917263_o.jpg
18042751_1464053030333730_808917263_o.jpg [ 326.63 KiB | Przeglądany 592 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.