Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 22 sie 2019, 13:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 05 maja 2016, 10:56 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 cze 2011, 08:25
Posty: 19
Lokalizacja: Kraków
Witajcie,

Kupiłem nowe silniki tarot 4006 i mam z jednym problem. Przepinałem esc ale wina leży w samym silniku. Co to może być ?

https://www.youtube.com/watch?v=m-heiCBwqcQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 maja 2016, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
Sprawdź czy nie ma przerwy w uzwojeniu.

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 maja 2016, 13:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 cze 2011, 08:25
Posty: 19
Lokalizacja: Kraków
Wygląda ok.Dodam ,że silnik się nie ,,loguje".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 maja 2016, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 09 gru 2010, 12:01
Posty: 413
Lokalizacja: Rzeszów/Nowy Sącz
To że wygląda to nic nie znaczy. Najlepiej miernikiem sprawdź.

_________________
Bartek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 31 maja 2016, 23:14 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 31 gru 2012, 01:20
Posty: 49
Lokalizacja: Poznań
Po paru takich strzałach rozkręca się przy Thr na maxa? Mam podobnie z tarotem 4008 prawdopodobnie naderwane uzwojenie gdzieś się tam miota. Po wymianie silnika niestety regiel padł po kilku lotach... wiec ostrzegam. Jeśli ktoś wie jak otworzyć ten silnik to poproszę o pomoc.

_________________
pozdrawiam Leszek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 cze 2016, 23:10 
Offline

Rejestracja: niedziela 12 cze 2011, 08:25
Posty: 19
Lokalizacja: Kraków
Silnik rozbierzesz zdejmując zaleczkę z oski, następnie musisz wysunąć delikatnie połówki silnika . W tym uszkodzonym silniku za nic w świecie nie mogłem tego zrobić. Dziś w trakcie lotu w jednym silniku padły łożyska i lądowałem na 5. Na szczęście poza tym nic się nie stało. Niepokoi mnie fakt ,że silnik ma dziwny zapach, miał on bardzo wysoką temperaturę- wręcz parzył. Nie wiem czy coś poza łożyskami od tej temperatury mogło się uszkodzić ale prawdopodobnie to tylko łożyska. Będę zamawiał komplet 12 japońskich łożysk ezo 649/11 zz 4x11x4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.