Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 27 maja 2020, 23:19

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 14 sty 2020, 17:32 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
Siema, pierwszy raz składam drona
Wszystko szło doskonale do póki nie sprawdziłem
Działania silników, nie kręcą się a przeskakują
Nie ma żadnego zwarcia, jedynie mocno vtx (tx805) się grzeje ( nie wiem czy to normalne)

https://youtu.be/hndPVj3qcdA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 18:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12649
Lokalizacja: Mikoszewo
Wygląda jak brak jednej fazy. Każdy silnik ci tak robi czy tylko jeden?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 18:36 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
Wszystkie. Wymiana silników ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 18:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 684
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
Nie za długie śruby przy silnikach? A co do vtx jaka moc i czy antena jest na miejscu?

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 20:14 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
Śruby nie wystają poza ramę
Vtx jest nastawiony na 200mW
oczywiście antena jest mam obraz na goglach


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 gru 2014, 16:42
Posty: 684
Lokalizacja: Kazimierz Dolny
To że masz obraz nie znaczy, że antena jest :-P A z taką mocą normalne, że na biurku się grzeje. Co do silników to najlepiej jakbyś miał jakiś na pewno sprawny żeby sprawdzić. Poza tym napisz cały setup, to jak próbujesz je uruchomić i najlepiej daj screenshot z zakładki configuration

_________________
Hangar: De Stik x2.5
ZOHD Dart na sterydach vmax 200km/h
Fristajlo (w bliskich planach)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12649
Lokalizacja: Mikoszewo
...i screenshota z ramy, jak masz to wszystko popodpinane i poukładane. Tylko ostre i doświetlone te foty a nie ziemniakiem.
Obstawiam raczej że coś skopałeś z podłączeniem bo dostać wszystkie 4 uwalone silniki lub regulatory to takiego pecha jeszcze nie miałem ale...
BTW - co masz na myśli że "śruby nie wystają za ramę?" Mają nie dotykać uzwojenia silnika bo czasem jak się przesadzi z długością gwintu to druciki dostają po emalii i silnik w kibel albo do przewinięcia.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 21:38 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
configuration
https://zapodaj.net/3f824d015dba8.jpg.html
https://zapodaj.net/fe1f68a262d2a.jpg.html
https://zapodaj.net/5f0e72dba15df.jpg.html
https://zapodaj.net/1b0d180d9b0e8.jpg.html
https://zapodaj.net/914cdb6271272.jpg.html
https://zapodaj.net/f23aa8732a5e9.jpg.html

rama
https://zapodaj.net/588d956d6241f.jpg.html
https://zapodaj.net/5e308add508ce.jpg.html

śruby nie dotykaja uzwojenia silnika

blheli
https://zapodaj.net/da36f4c05df04.jpg.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 21:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12649
Lokalizacja: Mikoszewo
To jeszcze foteczkę miejsca przylutowania dowolnie wybranego silnika bo coś mi te kabelki nie tak wyglądają. Nie wiem co tym masz tam za regulatory ale te 4in1 co do tej pory widziałem miały pola lutownicze elegancko obok siebie a nie tak rozstrzelone.
BTW - nie oszczędzaj na kalafonii czy innym topniku bo te luty masz tragiczne. Wyglądają jakbyś je starą transformatorówką lutował.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 21:56 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sty 2013, 10:25
Posty: 1400
Lokalizacja: Cieszyn
Masz odpowiedni soft z ESC? Bo do masz zaznaczone Bidirectional DSHOT, a do tego trzeba mieć płatny soft, jeśli ESC to BLHeli_S.
Edit. Z tego co widzę masz standardowy soft BLHeli_S.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 22:04 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
esc
https://zapodaj.net/e32471f14d663.jpg.html

wiem wiem muszę potrenować lutowanie

fc+esc to mamba f405 mk2
jaki do tego jest soft ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12649
Lokalizacja: Mikoszewo
Ok, czyli ten typ tak ma że jedno pole jest na uboczu. Ale to lutowanie to bym na twoim miejscu przemyślał. Tyle odsłoniętego kabla poza polem lutowniczym to się prosi o dym.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 sty 2020, 22:49 
Offline

Rejestracja: piątek 10 sty 2020, 21:13
Posty: 6
Rzeczywiście chodziło tylko o opcję
"bidirectional DShot"
Wszystkie silniki się kręcą
DZIĘKUJĘ skazi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 sty 2020, 00:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2103
Lokalizacja: Gdynia
Gregfpv pisze:
esc
https://zapodaj.net/e32471f14d663.jpg.html

wiem wiem muszę potrenować lutowanie

fc+esc to mamba f405 mk2
jaki do tego jest soft ?


Nie trenuj lutowania, tylko JAK NAJSZYBCIEJ POPRAW LUTY !

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.