Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 20 lis 2019, 05:29


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 24 gru 2014, 23:57 
Offline

Rejestracja: środa 24 gru 2014, 23:36
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Witam
od niedawna zacząłem swoja przygodę z apm.
Wszystko działa ok łącze się przez przez usb z mission planner i wszystko przebiega bez problemów jednak gdy chcę się połączyć za pomocą radia 433mhz w mission planner dostaje komunikat : NO HEATBEAT PACKETS RECIVER
port mam ustawiony ok 57600
gdy wchodę w mission planner => optional hardware => 3dr radio i klikam na load settings to wyświetlają mi się parametry obu modułów które są takie same. W modułach świecą sie na stale zielone diody przy probie połączenia z mission planner migają czerwone diody ale nie uzyskuje połączenia.

Próbowałem już zmiany oprogramowania w apm na starsze, bez efektu.
Reinstalacja MP i sterowników również nic nie dała

czy ktoś może miał podobny problem ??

Próbowałem różnych wersji mission planner i apm planer i nic dalej brak połączenia.

Proszę o pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 27 gru 2014, 18:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 09 kwie 2014, 17:55
Posty: 214
Lokalizacja: Wrocław
Zmostkuj TX i RX w module napowietrznym i sprawdź czy wracają dane jak coś wysyłasz na COMa; mostkujesz, odpalasz np putty z odpowiednim COM i baudrate i piszesz coś na klawiaturze, powinno się to wyświetlać w terminalu, jak rozłączysz RX i TX to nie powinno się wyświetlać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 31 gru 2014, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 20 sie 2012, 15:43
Posty: 158
Lokalizacja: Brzeg
A ustawiłeś w panelu sterowania/menedżer urządzeń/porty com lpt - prędkość na 57600 powinno pomóc :mrgreen:

_________________
Tarot 650 sport Pixhawk + Tarot T4-3D + Gitup Git 2 , Alien 560 apm 2,8 w przebudowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 03 sty 2015, 01:12 
Offline

Rejestracja: środa 24 gru 2014, 23:36
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
Przy próbie zmian ustawień moduły przestały się widzieć. Dopiero dostałem kabel ftdi i zaktualizowałem oba moduły wcześniej jeden miał oprogramowanie 1,9 a drugi 1,7 teraz oba maja tak samo wszystko ustawione.

Zmostkowane Rx i Tx przy wpisywaniu czegos z klawiatury mam znaki zwrotne gdy odłączę Rx od Tx znakow brak ale nadal nie mogę sie połączyć z mp.


co to prędkości portu próbowałem przed aktualizacja modułów i nie pomogło. Sprawdzę teraz możne coś z tego będzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 03 sty 2015, 01:20 
Offline

Rejestracja: środa 24 gru 2014, 23:36
Posty: 3
Lokalizacja: Polska
zmiana ustawień portu na 57600 nie pomaga. Nadal bez zmian brak połączenia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 12 paź 2018, 14:46 
Offline

Rejestracja: środa 04 maja 2016, 19:23
Posty: 19
Witam czy udalo sie rozwiazac problem z połączeniem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2133
Odłącz kabel usb.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1757
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Przez trzy i pół roku pewnie sobie poradził...

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.