Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 14 gru 2017, 16:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 18 wrz 2017, 14:15 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sie 2017, 10:22
Posty: 5
Lokalizacja: Białystok
Prosba o zidentyfikowanie utraty kontroli nad modelem i przejścia w tryb RTL bez możliwości przełączenia na inny tryb na podstawie logów.



logi " https://dysk.onet.pl/link/BoNW6


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 wrz 2017, 14:57 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 560
gps ci nawalił, co nie jest dziwne bo od około 2 tygodni są ciągłe burze słoneczne
z uwalnianiem plazmy, oraz zakłócenia pola geomagnetycznego ziemi
http://www.n3kl.org/sun/noaa.html

Test: GPS = FAIL - Min satellites: 0, Max HDop: 99.99

a tu całość z auto analizy:

Log File C:\Users\\AppData\Local\Temp\tmp1E0D.tmp.log
Size (kb) 3098.580078125
No of lines 39572
Duration 0:07:26
Vehicletype ArduPlane
Firmware Version V3.4.0
Firmware Hash c1fc5a44
Hardware Type
Free Mem 0
Skipped Lines 0
Test: Autotune = NA -
Test: Brownout = GOOD -
Test: Compass = GOOD - mag_field interference within limits (21.60%)
Test: Dupe Log Data = GOOD -
Test: Empty = GOOD -
Test: Event/Failsafe = GOOD -
Test: GPS = FAIL - Min satellites: 0, Max HDop: 99.99
Test: IMU Mismatch = UNKNOWN - No IMU log data
Test: Motor Balance = NA -
Test: Parameters = GOOD -
Test: PM = NA -
Test: Pitch/Roll = NA -
Test: Thrust = NA -
Test: VCC = GOOD -


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 wrz 2017, 08:45 
Offline

Rejestracja: sobota 19 sie 2017, 10:22
Posty: 5
Lokalizacja: Białystok
NO nie do końca auto dioagnoza jest dobra. BO HDOP był wysoki dopiero po krecie bo siła wyrwała kable z GPSu. Log jest z 15 sierpnia, a wtedy nie było burz słonecznych. Sam właczył RTL i nie mogłem ręcznie nic przestawić, nie reagował na polecenia z aparatury. Było to w odległości może 200m ode mnie. Link rc FRYSkY taranis z odbiornikiem L9R który ma teoretyczny zasięg 3km.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 05 paź 2017, 08:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1488
Lokalizacja: Schwerin
Zobacz na bateryjkę.
Napięcie spadło bardzo nisko.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.