Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 16 gru 2017, 06:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 11 sie 2017, 15:37 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Witam, przeczytałem cały wątek o doborze (działających) Esc i wszystkie z tam wymienionych są dla mnie delikatnie zbyt drogie. Mianowicie mam zamiar zbudować hexe w oparciu na pixhawk i myślałem nad tym by za 6 ESC zamknąć się w 200zł.Szukam szukam i doszukać się nie mogę. Chciałem znaleźć takie które pracują na 3-4S.By w przyszłości bez problemu przejść na 4S.Może ktoś spotkał się z takimi (wymarzonymi) ESC? Siniki Emax MT2216


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 sie 2017, 15:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 299
Lokalizacja: Kraków
Ja po weekendzie będę mógł potwierdzić czy racerstary 30A z promocji za $7 działają z pixem ;)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Naza M V2/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 sie 2017, 15:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Co za zbieg okoliczności bo akurat miałem je tutaj wkleić. :D Chodzi tobie o ten: https://abc-rc.pl/regulator-esc-racestar-30a

Edytuj posty!

Daj znać czym prędzej. Będę czekał :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 11 sie 2017, 16:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 299
Lokalizacja: Kraków
Tak te, mam je obecnie na Nazie a w weekend przekładam na pixa, zobaczymy jak pójdzie, dam znać ;)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Naza M V2/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 12:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
I jak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 sie 2017, 13:09 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 299
Lokalizacja: Kraków
Totalny brak czasu, odpaliłem tylko pixa na biurku, nie miałem kiedy włożyć do koptera i podłączyć esc. Będę próbował w nadchodzący weekend :)

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Naza M V2/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 sie 2017, 08:55 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
I jak? :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 sie 2017, 10:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 299
Lokalizacja: Kraków
:( Dalej nie tknięte, robię remont i praktycznie zero czasu wolnego, a za parę dni jadę na urlop i wracam dopiero 5 września... Może ktoś inny może potwierdzić jak z tolerancją pixa na ESC? Sam jestem wkurzony że sprzęt leży już od miesiąca i się kurzy zamiast zrobić z niego pożytek no ale takie życie czasem.

_________________
Syma X5SW
Diatone37/Naze32 rev5/DYS BE1806/6030@3S
DJI F550/Naza M V2/DJI E300 ESC + Racerstar 2216/1038@4S
QuadFrame 800 X8/Naza M V2/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/1855@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 21 sie 2017, 19:58 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Troszkę szkoda, no ale co zrobisz... To ja tobie już nie zawracam głowy, i tak jestem na etapie ściągania części pod nową platformę co mi trochę zajmie bo muszę to rozłożyć w wydatkach. Ale pixhawk z całym osprzętem już do mnie jedzie :)

Edytuj posty!

Coś się zmieniło? ;D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1162
Lokalizacja: Lubelskie
Ja ze swojej strony mogę Ci powiedzieć że bez problemu pix śmiga na Hobbywing xrotor micro 30A. Ponad miesiąc latałem racerem z pixem, oczywiście bez GPS. Jeśli tak strasznie zależy Ci na taniości a potrzebujesz zaledwie 4S to może kup sobie dobre i sprawdzone zwykłe Xrotory: https://www.banggood.com/Hobbywing-XRot ... 45929.html
Przy obecnym kursie USD 34zł sztuka = +/-204zł. Jeśli na BG się nie pojawią to na Aliexpress znajdziesz bez problemu.

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 17:59 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Te wyglądają całkiem ciekawie: Readytosky 40a brushless esc opto serii 2-6 s lipo bez bec dla f450 s500 quadcopter podobnej jakości jak hobbywing xrotor 40a
http://s.aliexpress.com/32eQJzmu

Edytuj posty!

Wydaje mi się że jak są dodawane do zestawu z pixhawkiem to powinny działać.I jeszcze ta cena w porównaniu do możliwości. :D Nic tylko brać.

http://s.aliexpress.com/Znqque67


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 20:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1162
Lokalizacja: Lubelskie
To że są dodawane do zestawu z pixem jeszcze o niczym nie świadczy. Już nie raz spotkałem się z faktem że Chińczyk nie ma pojęcia o tym co sprzedaje. Nie rozumiem Cie - masz możliwość kupić nowe to po co brać jakieś gówno, wątpliwej jakości, jak za podobne pieniądze możesz mieć porządne i sprawdzone dobrej firmy.

PS. Naucz się edytować posty - już wyżej moderator zwrócił Ci uwagę ;-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 21:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 sty 2015, 15:42
Posty: 104
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
Tyle że przy głębszym przeanalizowaniu zauważyłem że moje silniczki niestety biorą na max throtle całe 22 ampery, więc 20 amperowi regulator odpada.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 wrz 2017, 21:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1162
Lokalizacja: Lubelskie
To bierz Xrotor 40A z BG, troszkę przekroczy budżet 200PLN, ale będą przyszłościowo z możliwością przejścia na 6S. Nie musisz się babrać z wgrywaniem softu bo fabryczny śmiga z pixem super. Będziesz z nich zadowolony :-) Jedyny ich minus jest taki że nie można softwarorowo odwrócić kierunku obrotów, tylko trzeba wtyczkę przepinać, ale to nie problem jak raz ustawisz to będzie aż rozbijesz, albo sam rozbierzesz ;)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.