Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 25 wrz 2017, 03:26


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 16 gru 2016, 19:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 23:27
Posty: 147
Witam,

Jak w temacie mam pytanie czy da się wykonać autotune drona z kontrolerem APM 2.7 i aparaturą FLYSKY FS-i6?

Pozdr.

_________________
Drony w moim hangarze: S-500, TL250H, SYMA X5C
Filmoteka: https://www.youtube.com/user/as120000/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 19:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1335
Lokalizacja: Schwerin


Tak.
Da się.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 23:27
Posty: 147
Dobra wiadomość :)

Ustawiam pod wyłącznik "D" w aparaturze FS-i6 kanał 6.

Jak ustawić w MissionPlanerze AUTOTUNE zgodnie z wybranym wyżej kanałem?

Pozdr.

_________________
Drony w moim hangarze: S-500, TL250H, SYMA X5C
Filmoteka: https://www.youtube.com/user/as120000/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 19:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1335
Lokalizacja: Schwerin


Podłącz 6 kanał odbiornika do 7 lub 8 kanału w apm.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 23:27
Posty: 147
Ok, tylko jak w MP łączy się te kanały?

_________________
Drony w moim hangarze: S-500, TL250H, SYMA X5C
Filmoteka: https://www.youtube.com/user/as120000/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1335
Lokalizacja: Schwerin


Czy ja pisałem coś o MP.
odbiornik z apemem łączy się sześcioma kabelkami z tym że ten szósty łączysz pod "in 7".
A na ch7 dajesz autotune i to wszystko.

Kanał 6 zamienia się w siedem i masz wtedy aparaturę siedmiokanałową bez kanału numer 6.:))


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 23:27
Posty: 147
Ok. Teraz rozumiem.
Wielkie dzięki.
Jutro będzie autotune :)

_________________
Drony w moim hangarze: S-500, TL250H, SYMA X5C
Filmoteka: https://www.youtube.com/user/as120000/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.