Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 27 cze 2017, 18:34


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 20:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sty 2016, 19:59
Posty: 44
Lokalizacja: Frankfurt am Main
Witam Panowie. Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe ale i tak zapytam :)
Posiadam Pixhawk v2.4.8. Chciałbym do niego podłączyć sonar, ale nie wiem jak się do tego zabrać...
Jeśli jest niekompatybilny z Pixhawk to prosił bym o linki z sonarem który będzie działał na nim. Dziekuje :)
Sonar wygląda o tak Obrazek

_________________
"W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1878
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
A sonary które masz w dokumentacji ardupilota, które wyskakują przeważnie na pozycji 5 wyników wyszukiwarki google po wpisaniu hasła "Pixhawk sonar" Ci nie odpowiadają ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 20:30 
Offline

Rejestracja: niedziela 31 sty 2016, 19:59
Posty: 44
Lokalizacja: Frankfurt am Main
Chodzi mi o to że mam taki sonar i chciałem się dowiedzieć czy będzie on działał na tym FC.

_________________
"W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste..."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6687
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Z tego co wiem, bez modyfikacji, pokazany sonar nie będzie działał z apm/pix.
Bez modyfikacji, możesz podpiąć do wszelkiej maści multwiii

Ale w sieci jest sporo różnych wersji, kompatybilnych. Łatwo znajdziesz.

Po modyfikacji http://www.goodluckbuy.com/px4flow-opti ... ntrol.html pisze do pixa, ale do apm też chyba będzie działał. Ale są inne, lepsze i niekoniecznie pod brandem 3dr

Wersję pod apm, też są na bazie tego sonaru. Czyli pokazany raczej działac nie będzie z apm, tylko pix

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 gru 2016, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 30 lis 2015, 23:50
Posty: 190
Lokalizacja: Szczecin
Dokładnie tak jak pisze Adrian, jc. Mam zbędny jak ten z linka co podał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Mitar i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.