Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 lis 2017, 19:31


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 11 gru 2016, 19:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 94
Lokalizacja: Żory
Witam Panów .
Szybkie pytanie bo z angielskiego leże a nic takiego w opcjach nie widzę.

Gdzie w mission plannerze można zmienić ilość satelit do złapania fixa?

Aktualnie łapie fixa przy 6 satelitach(dioda w dronie świeci ciągłym światłem)czy idzie ta liczbę zmienić na 7-8 ?
Gdzie jest taka opcja w mision planner, lub jak sie zwie?
Z góry dziękuję za pomoc.

ps.czy to normalnie ze parametr Altitude ,ciągle się zmienia ,raz pokazuje 2 metry raz 40(mieszkanie na 2 pietrze)
Czy barometr się jakoś kalibruje, czy to normalne?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 gru 2016, 22:24 
Offline

Rejestracja: środa 19 sie 2015, 11:48
Posty: 356
Lokalizacja: PGN
Co do wysokości to mam tak samo w mieszkaniu tyle że mi na 2 piętrze w bloku pokazuje 8m ( jak latasz na telemetrii możesz wykonać kalibracje odczytu wysokości i wtedy masz prawidłowo podane dane)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 01:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 94
Lokalizacja: Żory
Dziękuje to mnie uspokoiłeś.Telemetrii to nie a bo to gotowy z fc ardu pilota


A co do mojego głównego pytania znalazlem opcje "AHRS_GPS_MINSATS"
"Minimum number of satellites visible to use GPS for velocity based corrections attitude correction. This defaults to 6, which is about the point at which the velocity numbers from a GPS become too unreliable for accurate correction of the accelerometers."

I tam jest domyślnie sat 6, zmieniłem i na 8 i na 10 ale nadal fix łapie po złapaniu 6(lampka świeci ciągłym światłem ). Wiec znaczy z e to nadal nie to.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 gru 2016, 17:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 916
Lokalizacja: Manchester
Fix a zlapie ale silnikow nie zazbroisz.

Druga wazna rubryka to hdop.
Ustaw tak z 1.5m i nagle bedziesz czekal i czekal.
Ale laduje w miejscu startu idealnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 gru 2016, 01:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 94
Lokalizacja: Żory
Dzieki znalazłem
GPS_HDOP_GOOD

zmieniłem na 180 ,ale model nadal łapie fixa przy 6 silnikach dopiero jeśli przełączę na tryb GPS przed startem to jeśli hdop nie będzie 180 to nie uzbroi silników.

Mam przy okazji pytanie po jakiś 10 minutach bezczynności dron zaczyna sam z siebie tak sie zachowywać ,co to może oznaczać?to jakis tryb bezczynności?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.