Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 lis 2017, 02:36


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 16 paź 2016, 14:51 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 916
Lokalizacja: Manchester
Pochwalony.

Czy jak w planerze nie pokazuja sie logi to znaczy nie latal, czy zostaly byc moze usuniete?
Da sie jakos sprawdzic?

Albo inaczej: co trzeba zrozbic zeby wykasowac logi totalnie.

Pzdr MZ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 21 paź 2016, 18:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1444
Lokalizacja: Schwerin
kliknąć na clear


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 paź 2016, 15:16 
Offline

Rejestracja: środa 27 lip 2016, 15:04
Posty: 26
Witam
Podepnę się z pytankiem, mianowicie po każdej sesji latania na jednym aku APM 2.8 zapisuje jeden log, jak odepnę zasilanie i podepnę następną baterję to stary log zostaje skasowany automatycznie czy to normalne zachowanie APM 2.8 ew czy można to jakoś zmienić ?

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 paź 2016, 17:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1444
Lokalizacja: Schwerin
Najprawdopodobniej walnięty flash


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 paź 2016, 20:34 
Offline

Rejestracja: środa 27 lip 2016, 15:04
Posty: 26
Witam

Tylko w takim przypadku chyba gubił by log od razu po odpięciu zasilania, natomiast jak po odłączeniu aku podepnę pod kompa to log jest dostępny więc pamięć trzyma zapisane dane bez zasilania.
Chyba że pozostałe komórki pamięci są uszkodzone i niedostępne wtedy z braku miejsca mieści się tylko jeden zapis a kolejny go nadpisuje.
Może jeszcze jakieś pomysły na diagnoze/przetestowanie/ustawienia ?

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 paź 2016, 19:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1444
Lokalizacja: Schwerin
No to zmień maskę loga i apm ma tylko 4MB flasha. Wyrzuć wszystkie RAW.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 27 paź 2016, 17:16 
Offline

Rejestracja: środa 27 lip 2016, 15:04
Posty: 26
Witam

maxiiii pisze:
No to zmień maskę loga i apm ma tylko 4MB flasha. Wyrzuć wszystkie RAW.


Mam prośbę może mógłbyś troszkę bardziej mnie naprowadzić: gdzie i co zmienić bo szczerze mówiąc nawet nie wiem gdzie tego szukać.

Zrobiłem na wszelki wypadek kopię wszystkich ustawień gdybym coś skopał.

Muszę chyba zamówić jeszcze jednego APM-a do testowania ustawień bo mając tylko jeden mam troszkę :oops: stresa przy zmianach. :-)
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.