Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 10 gru 2018, 05:41


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 06 lip 2016, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 06 maja 2013, 20:31
Posty: 19
Lokalizacja: Ligota-Miliardowice
Witam wszystkich.
Walczę od dwóch dni z nowym APM 2.8.
Wszystko mam ustawione (chyba :) i nie mogę zazbroić silnika w samolocie.
Przy próbie zazbrojenia wyskakuje komunikat PREARM: logging not available.
Nie mam już siły, może ktoś pomoże.
Może ktoś z okolic Bielska-Białej, było by najlepiej, żebym mógł podjechać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lip 2016, 07:23 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
a spróbuj wejść w zakładkę Standard Params i wyłączyć Pre-arm safety check: Arming Check na disable...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lip 2016, 10:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 14 kwie 2015, 12:13
Posty: 131
Lokalizacja: Kraina Kwitnącej Bulwy
maxxxior pisze:
a spróbuj wejść w zakładkę Standard Params i wyłączyć Pre-arm safety check: Arming Check na disable...
Moim zdaniem to nie jest dobra porada... Po to jest safety check, aby nie polecieć z jakimś modułem uszkodzonym, źle skonfigurowanym itp i nie zaliczyć kreta/uszkodzić kogoś. Kontrola powinna być wyłączana tylko do testów na ziemi (chyba, że to miałeś na myśli, ale nie napisałeś). W moim przypadku - safety check już się przydał kilka razy.
akura - sprawdź kartę pamięci (czy na co tam APM loguje) czy jest ok. Ewentualnie wyłącz logowanie, a nie safety check.

_________________
Pozdrawiam
Janusz

Ostatnio zamęczam: S800 na Omnibus F4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lip 2016, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 06 maja 2013, 20:31
Posty: 19
Lokalizacja: Ligota-Miliardowice
OK, Dzięki za podpowiedzi.
Spróbuję jednego i drugiego, wyłączenie na ziemi safety check pokaże czy to wina parametrów potrzebnych do uzbrojenia, czy też innego podzespołu np regla


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lip 2016, 11:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1884
Uszkodzenie regla nie zostanie wykryte przez apema.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 lip 2016, 18:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 06 maja 2013, 20:31
Posty: 19
Lokalizacja: Ligota-Miliardowice
No tak, pomogło wyłączenie logowania - cokolwiek to znaczy :)
Silnik się uzbraja i wygląda, że wszystko OK.
Niebawem próbny oblot.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 wrz 2016, 20:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 27 wrz 2016, 23:55
Posty: 5
Lokalizacja: Paryż
A gdzie sie wylacza logowanie? I i u mnie tez pomoglo wyłączenie tego pierwszego. Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 lut 2018, 18:08 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 lut 2018, 11:27
Posty: 10
Lokalizacja: Suwalki
gdzie wyłącza się logowanie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.