Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 27 cze 2019, 05:47


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 64 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
Post: wtorek 30 maja 2017, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
W tym przypadku włączenie aldhold to prościzna.
Podaj jeszcze rozłożenie kanałów czyli co masz podpięte do każdego kanału.
Mowa o samolocie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 21:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Dron, rama fy450 6 kanał w apce mam pod 5 w apm podpiety. A chciałbym zrobić pidowanie przez autotune.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
jumpertomek pisze:
a 5 kanał to lotki więc lipa ;/

Coś tu nie gra:))
Zawsze możesz wywalić 5 kanał i w pozycji 1 trybu lotu wpisać aldhold. nie będzie go można zmieniać. Aby zapobiec przypadkowej zmianie trybu możesz we wszystkich pozycjach wpisać aldhold :) Zostają ci 2 kanały. Jeden z nich podłączasz pod in7 i masz już autotune.
Aby zrobić autotune wystarczy aparatura 5-kanałowa :)
A taka ciekawostka to aby latać apemem lub pixem można mieć aparaturę tylko 4 kanałową - przetestowane :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 04:37 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
W sumie racja, czyli ustawię wszystkie tryby lotu na alt hold a 6 kanał, przepnę z 5 na 7 i wtedy uda się :-P

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 19:53 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
No i lipa :( Ustawiłem wszystkie tryby lotu na alt hold, kanał 7 autotune, przełączam przełącznikiem, ale nic się nie dzieje ;/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
A kalibrowałeś na nowo aparaturę w MP? Zmieniłeś kanał na nieużywany i nie skonfigurowany w MP.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 20:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Kurde kalibarcji nie zrobiłem apki głupi.. Kanał 7 był ustawiony tam w zakładce pid na autotune i 8 dla pewności też dałem. Spróbuję jutro jak skalibruję apkę :P

nie wiem czy te regle jednak dobrze współpracują, bo trochę strzela w silniki nawet gdy nie ruszam się na boki dronem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 20:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
Jak strzelają to zmień rc_speed na 400 ale nie mniej niż 200


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 31 maja 2017, 20:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Dałem właśnie na 400 jak kiedyś mi już radziłeś. Jutro jak wrócę z pracy wy testuję to wszystko :P

Po przełączeniu tego 7 kanału gdzie mam autotune włączony, coś się na tym horyzoncie powinno wyświetlić w mp ? bo jak dałem na wysoki stan to wyskoczyło autotune stopped i jak zmieniłem z powrotem to nie znikło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 cze 2017, 20:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Już nie strzela tak w silniki, trochę czuć, ale to chyba przez althold bo z niego startuje i głupieje chyba dlatego. Dalej autotune się nie wlącza ;/ co robić ? ;/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 01 cze 2017, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
Daj autotune na kanał 7 , 8 na none.
Jak robiłem autotune zawsze głos mówił o starcie i zakończeniu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 cze 2017, 18:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Zrobiłem tak jak pisałeś ale dalej lipa :-( jak daje na 7 kanale ( 3 pozycyjny przełącznik) na wysoki stan to wyskakuje w apce tower autotune stopped. Jak startuje z wysokim stanem i daje na mały - to samo. Co jest grane?

http://i.imgur.com/HVsrIAp.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 cze 2017, 19:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
Przy takim ustawieniu powinno być wszystko dobrze. Wejdź na kalibrację radia i sprawdź czy po włączeniu jakiegoś kanału nie wyłącza ci się kanał 7.

Zauważ, że autotune włączają wszyscy bez problemu a taki wyskakuje tylko u ciebie więc musisz sam znaleźć miejsce gdzie popełniłeś błąd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 cze 2017, 19:05 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Bawiłem się innymi przełącznikami, ale nic się nie zmienia. A podczas testów nie zmieniam nic :( nic, będę się męczył dalej. Może w końcu załapie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 11 cze 2017, 14:40 
Offline

Rejestracja: sobota 24 sty 2015, 17:32
Posty: 7
Lokalizacja: Poznań
maxiiii pisze:
Na koniec musi pojawić się komunikat :
Calibration successful


Po zakończeniu kalibracji akcelerometru, w najnowszym MP pokazuje Done, a na ekranie weryfikacyjnym pole Accel jest podświetlone na zielono. Czy to oznacza, że kalibracja jet poprawna, czy mimo wszystko mam dążyć do komunikatu Calibration successful?

Pozdrawiam
F


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.