Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 27 cze 2019, 05:52


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 64 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
Post: czwartek 18 maja 2017, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
Na jaką prędkość przeprogramowałeś BT?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 12:03 
Offline

Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 07:05
Posty: 5
Lokalizacja: Bielsko-Biała
szybkość transmisji 57600


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 13:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
A ustawiona w APM czy przeprogramowałeś BT z 9600 na 57?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 13:49 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 223
siwy26 pisze:
po podłączeniu telemetrii Mavlink 3dr wszystko działa ok, ale podpinając bluetootha już nie

Mam tak samo z Pixhawk, telemetria łączy od razu, a 3 moduły BT HC-05, HC-06 i żaden nie chce zaskoczyć. Komputer łączy-sparowano tylko nie ma łączności z FC, a dioda co 2s miga.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 07:05
Posty: 5
Lokalizacja: Bielsko-Biała
BT przeprogramowany komendami AT, zastanawia mnie to że ten sam blutek podłączony do CRIUS'a działa bez problemu,
Lech55 pisze:
Mam tak samo z Pixhawk, telemetria łączy od razu, a 3 moduły BT HC-05, HC-06 i żaden nie chce zaskoczyć. Komputer łączy-sparowano tylko nie ma łączności z FC, a dioda co 2s miga.

u mnie dioda po sparowaniu dioda świeci bez migania - natomiast jakaś komunikacja jet bo łącząc się przez terminal wbudowany w MP lecą same znaki zapytania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 maja 2017, 14:43 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 223
siwy26 pisze:
przez terminal wbudowany w MP lecą same znaki zapytania.

Widziałem to też u mnie, a dioda po niby połączeniu raz miga, innym razem też świeci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 maja 2017, 08:29 
Offline

Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 07:05
Posty: 5
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Na moim kontrolerze złącze telemetrii opisane jest jako UART 0 - a w ustawieniach MP prędkość domyślna ustawiona na UART0 to 115200 o co tu chodzi , wszędzie jest by BT ustawiać na 57600 ?Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 19 maja 2017, 15:25 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 223
Jak masz podłączony kabel usb to wtedy UART0 jest ustawione dla usb, a jak masz podłączoną telemetrię a odłączone usb to ma się przestawić automatyczne. Można też na gniazdo telemetrii ustawić UART2 przez zalutowanie zworek, tak wyczytałem, a czy dobrze nie jestem pewny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 13:18 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 702
zaktualizował mi się mission planner i teraz takie badziewie mi wyskakuje
też tak macie ?


apm ppp.JPG
apm ppp.JPG [ 20.51 KiB | Przeglądany 1555 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 18:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Mocno powinno przechylać drona przy autotune ? bo u mnie praktycznie nic się nie dzieje ;/

Czy bez 7-8 kanału zrobię auto tune ? na 5 kanale mam przełącznik 3 pozycyjny i tylko nim mogę włączyć autotune :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 12:46 
Offline

Rejestracja: piątek 19 wrz 2014, 07:05
Posty: 5
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Nie wiem czy się uda, AutoTene uruchamia się będąc już w trybie AltHold, przy uruchomionym AT dość wyraźnie widać bujanie kopterem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 14:43 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Czyli lipa :-( szkoda :-(

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 15:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2035
A ile kanałów ma twoja aparatura?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 16:17 
Offline

Rejestracja: środa 24 sie 2016, 18:30
Posty: 223
siwy26 pisze:
AutoTene uruchamia się będąc już w trybie AltHold

AT to jest "nakładka", a nie samodzielny tryb?


Ostatnio zmieniony wtorek 30 maja 2017, 20:57 przez Lech55, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 maja 2017, 20:35 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 567
Lokalizacja: Częstochowa
Hitec optic 6, ale jako 6 mam tylko przełącznik 3 pozycyjny, reszta nie działa jakoś ;/ a 5 kanał to lotki więc lipa ;/

To włączenie autotune nic mi nie da jak w między czasie nie będzie althold ?:(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.