Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 19 sty 2017, 01:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 97%  97%  [ 37 ]
NIE 3%  3%  [ 1 ]
Liczba głosów : 38
Autor Wiadomość
Post: wtorek 10 sty 2017, 16:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 915
Lokalizacja: Schwerin
rawka1 pisze:
Nie chciałem otwierać nowego wątku więc zapytam w tym.


Bez obrazy ale chyba nie czytałeś tego wątku a tylko dopisałeś się na końcu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 sty 2017, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 140
Lokalizacja: Blachownia
Czy dobrze rozumuje - zakres pwm do wyborow trybow lotu jest staly i trzeba w apce poustawiac dla przelacznika pwmy zeby pokryly sie z tymi w APM?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 08:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 915
Lokalizacja: Schwerin
Tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 20:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 465
Lokalizacja: Częstochowa
Gdy wyłączę radio, włącza się failsafe kanał 4 i na nim mam ustawione RTL, gdzie się ustawia wysokość lotu itp ? bo nie mogę tego znaleźć. Tylko jedną jakaś opcję znalazłem od rtl ale to nie to.

Gdy zrobię misję i punkty będą poza zasięgiem radia to automatycznie po utracie sygnału włączy ten failsafe (RTL) i wróci do domu ? Czy jak przed lotem zmienię, żeby zamiast RTL było AUTO. To dokończy misję czy włączy auto, ale przestanie ją wykonywać i poleci w siną dal ?

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS
Kupię kabel zasilający do odbiornika RC805!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 915
Lokalizacja: Schwerin
jumpertomek pisze:
Gdy wyłączę radio, włącza się failsafe kanał 4 i na nim mam ustawione RTL,

Chyba mam otępienie umysłowe bo nie rozumiem.
jumpertomek pisze:
gdzie się ustawia wysokość lotu

Lewym drążkiem gazu. Drążek do góry - dron do góry, drążek na dół dron na dół. Uwaga na ziemię, zbyt długie trzymanie drążka na dole może spowodować rozbicie coptera:))
A proponuję każde pytanie osobno , będzie łatwiej odpowiadać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Prono i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.