Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 29 kwie 2017, 18:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 98%  98%  [ 48 ]
NIE 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 49
Autor Wiadomość
Post: środa 14 gru 2016, 19:28 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 388
co do folii aluminiowej to zapomniałem ,że jest jeszcze folia budowlana aluminiowa do łączenia rur klimatyzacji na szpuli - za jakieś 20-30zł i jest b.dobra z klejem od razu.
[tylko nie kupować tzw.metalizowanej, bo to sam plastik pomalowany na srebrno za ~5zł nic nie ekranuje].


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 gru 2016, 19:38 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1161
Lokalizacja: Schwerin


Co wy się uparliście na tą folię?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 11:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 91
Lokalizacja: Żory
Z racji barku wiatru udało sie wreszcie odbyć próbny lot

Powrót do domu działa z dokładnością o 2-3 metrów ,czasem podczas schodzenia do lądowania, dron nagle zaczyna zataczać male kolka ale nie zawsze.

Ma, pytanie po wylądowaniu silniki powinny się rozbroić a nadal się powoli kręcą .Jest jakaś opcja do ustawienia tego w mission plannerze czyli po lądowaniu rozbroiły się?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 13:01 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 388
maxiiii pisze:
Co wy się uparliście na tą folię?

bo kolega pytał o folię, a jak ma model gotowca w plastikowej obudowie ,
to gdzie ma maszt z gps-em wystawić i jak zamocować? ja mam gps na wysokości silników
i folia dobrze ekranuje zakłócenia
damikss pisze:
...działa z dokładnością o 2-3m
silniki nadal się powoli kręcą ?

poczytaj o hdop to jest właśnie dokładność gps ,która może się zmieniać.
im gps złapie więcej satelitów tym większa dokładność [2-3m jest ok]
jest w MP opcja którą ustawiasz po uzbrojeniu silników ,czy mają się kręcić przed startem - czy nie.
chyba jakoś spin motor, czy coś takiego i po lądowaniu chyba też - ja mam na 0
,bo nie lubie żeby mi się kręciły bez dodania gazu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 15:39 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1161
Lokalizacja: Schwerin


po wylądowaniu daj drążek gazu na dół.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 91
Lokalizacja: Żory
Drążek jest na dol ale nadal sie krecą,mot _spin jest na zero.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 19:41 
Offline

Rejestracja: środa 17 lut 2016, 11:04
Posty: 388
to może aparatura źle skalibrowana ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 20:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 21 wrz 2013, 20:54
Posty: 91
Lokalizacja: Żory
Kalibrowałem w mission planerze i kiedy wyłączę tryb rtl silniki staja.Wiec znaczy ze to coś w ustawieniach programu?

Tutaj filmik jak to wygląda


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 14:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 518
Lokalizacja: Częstochowa
Apm ustawia mi tryby lotu na 8 kanale a mam 6... Apka to hitec optic 6 da się to jakoś przestawić?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 17:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 23:49
Posty: 110


tryby czy tryb?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 17:56 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1161
Lokalizacja: Schwerin


Zmień FLTMODE_CH na 5, bedzie jak w kopterze lub podłącz kanał 5 odbiornika do input 8 apema.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 gru 2016, 18:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 518
Lokalizacja: Częstochowa
Ok dzięki za radę, jak wrócę z pracy to sprawdzę to :-)

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 sty 2017, 19:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 13 mar 2012, 19:37
Posty: 12
Lokalizacja: Kwidzyn
Ach napiszę...
Walczę od dwóch dni z apm 2.8.0, nie mogę sterować serwami, jakbym nie miał sygnałów na wyjściu. W programie widzę pięknie jak się wychylają.
Tak na marginesie, do czego służą zworki w prawym dolnym rogu.Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 sty 2017, 19:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1659
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Obrazek

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 03 sty 2017, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1200
Lokalizacja: Gdynia
bracduv, zworkę po prawej dolnej stronie zwierałem / rozwierałem aby wprowadzić APM w jakiś specjalny stan który mi pozwolił na uaktualnienie softu w dekoderze ppm czy cośtam... (jeśli jesreś zainteresowany to poszukam opisu tej aktualizacji)

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT F-650 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.