Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 26 kwie 2019, 03:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 100%  100%  [ 63 ]
NIE 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 63
Autor Wiadomość
Post: czwartek 01 lut 2018, 22:16 
Offline

Rejestracja: sobota 20 sty 2018, 22:09
Posty: 26
Lokalizacja: orzesze śląsk
Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych tym tematem. Czy ktoś może ma albo wie jak ustawić aparaturę RadioLink AT10?
Praktycznie niczego z powyższego opisu nie potrafię znaleźć w moim menu. U mnie wszystko jakoś inaczej się nazywa i ma inne wartości.
Wiem, może to wszystko jest oczywiste, może powyższa instrukcja jest tylko wskaźnikiem co ostawić (jest bardzo obszernie i dokładnie napisana) ale ja jestem (jak na razie) laikiem w tej dziedzinie i dla mnie nie jest to proste.

Czekam na jakiekolwiek wskazówki. Chciałbym wreszcie uruchomić moją maszynę.

Dziękuję za pomoc i wyrozumiałość

Pozdrawiam
Amator wielowirnikowca


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 02 lut 2018, 11:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2012
Nie możesz znaleźć bo masz inne oprogramowanie. niestety nie jestem w stanie podać ci gotowca ale możesz sam zmienić w swojej aparaturze miksy i uzyskać podobny efekt. Zostaje ci tylko youtube:(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 18:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 19 wrz 2013, 14:14
Posty: 270
Lokalizacja: Tychy
maxiiii pisze:
Uwaga nie stosujemy kółka w myszce bo nie przesuwa ekranu a tylko zmienia parametry.INS_MPU6K_FILTER jest 0 ma być 20 (filtr 20 Hz na barometrze, pooduje zwiększenie odporności na wibracje coptera.)EKF_CHECK_THRESH jest 0,8 ma być 0 (system wykrywania crash-y, w APM-ie sprawia więcej problemów niż pożytku.)THR_ACCEL_I jest 1 ma być 1,5THR_ACCEL_P jest 0,5 ma być 0,75THR_RATE_P jest 5 ma być 8Trzy ostatnie elementy likwidują efekt zmiany wysokości w zależności od obrotu.


MP 1.3.52 oraz arducopter 3.5.5.

Tak jak trzy ostatnie parametry znajdziemy w graficznym 'extended tuning' tak już INS_MPU6K_FILTER nie znajdziemy nigdzie :) Kto może się orientuje, który parametr określa filtr dla baro w nowszym arducopter ?

_________________
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 18:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
Czy jest mozliwość takiej konfiguracji żeby wyjścia były w PWM ? tzn. daje tranzystor i na silnik szczotkowy ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 19:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2012
Marek_Spy pisze:
daje tranzystor i na silnik szczotkowy ?

To nie jest takie PWM .
Potrzebujesz jeszcze regulatora do silników szczotkowych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 19:25 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
Czyli takie PWM jak do serwa ? Bo znajomy mi pisał ze w Naze32 ustawił motor_pwm_/rate=3200 i dał tylko mosfety i działało, na razie podłączyłem na sucho APM i nic takiego nie znalazłem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 19:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2012
A może napiszesz co chcesz wysterować tym sposobem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 19:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
Jakiś stopień mocy na mosfecie, jak będę miał wypełnienie od 0 do 100 % to będzie działać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2012
PWM ma wartość od ok 1000 do 2000uS. 0 to właśnie 1000 więc to tak nie zadziała.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 20:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
Tak dla serwa czy ESC, może tam możne te parametry zmienić ? Pisze to na zasadzie ze ktoś mi powiedział a ja niestety nie mogę zweryfikować

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 sty 2019, 21:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 2012
Poniżej 900 nie da się czyli "nie da się" :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 10:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 162
Jestem nowym użytkownikiem APM 2.8, wszystko ustawiłem jak w poradniku silniki się uzbrajają ale startują tylko 3. Co może być przyczyną?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 10:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
regelere zamieniałeś ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 11:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 09 lip 2016, 17:32
Posty: 162
Marek_Spy pisze:
regelere zamieniałeś ?
Nic nie zmieniałem, zostało tak jak latałem na nazie. Skalibrowalem tylko jeszcze raz regulatory wg poradnika autora.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 mar 2019, 11:36 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 lip 2010, 17:27
Posty: 50
Zamien wykluczysz regulator

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 340 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.