Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 23 lut 2017, 17:12


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna

Czy ten opis był dla Ciebie przydatny?
TAK 98%  98%  [ 43 ]
NIE 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 44
Autor Wiadomość
Post: wtorek 10 sty 2017, 16:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


rawka1 pisze:
Nie chciałem otwierać nowego wątku więc zapytam w tym.


Bez obrazy ale chyba nie czytałeś tego wątku a tylko dopisałeś się na końcu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 sty 2017, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 200
Lokalizacja: Blachownia
Czy dobrze rozumuje - zakres pwm do wyborow trybow lotu jest staly i trzeba w apce poustawiac dla przelacznika pwmy zeby pokryly sie z tymi w APM?

_________________
QUAD F450 APM 2.8 | DJI PHANTOM 3 STANDARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 08:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


Tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 sty 2017, 20:42 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
Gdy wyłączę radio, włącza się failsafe kanał 4 i na nim mam ustawione RTL, gdzie się ustawia wysokość lotu itp ? bo nie mogę tego znaleźć. Tylko jedną jakaś opcję znalazłem od rtl ale to nie to.

Gdy zrobię misję i punkty będą poza zasięgiem radia to automatycznie po utracie sygnału włączy ten failsafe (RTL) i wróci do domu ? Czy jak przed lotem zmienię, żeby zamiast RTL było AUTO. To dokończy misję czy włączy auto, ale przestanie ją wykonywać i poleci w siną dal ?

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 18 sty 2017, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


jumpertomek pisze:
Gdy wyłączę radio, włącza się failsafe kanał 4 i na nim mam ustawione RTL,

Chyba mam otępienie umysłowe bo nie rozumiem.
jumpertomek pisze:
gdzie się ustawia wysokość lotu

Lewym drążkiem gazu. Drążek do góry - dron do góry, drążek na dół dron na dół. Uwaga na ziemię, zbyt długie trzymanie drążka na dole może spowodować rozbicie coptera:))
A proponuję każde pytanie osobno , będzie łatwiej odpowiadać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 14:13 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
Przepraszam miało by być tam tryb lotu 4.

Ogólnie chodzi mi o to, czy po stracie zasięgu z radiem dokończy misję.

Wysokość lotu dla RTL już udało mi się odnaleźć :-P

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


jumpertomek pisze:
tryb lotu 4


Teraz to ja już zaskoczyłem:))
Zmień język w MP na angielski a zobaczysz jakie życie stanie się proste i latwopojmowalne.:))


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 15:11 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
I tak jest prawie wszystko po angielsku :P

To jak z tą misją ?;p Jak ustawię na tym 4 trybie AUTO który włącza się po zgubieniu zasięgu, to dokończy aktualną misję którą wykonuje czy przestanie i zacznie od nowa ?;p

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 15:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


jumpertomek pisze:
I tak jest prawie wszystko po angielsku :P


Proponuję jednak zmienić i tryb 4 stanie się przeszłością i przestanie istnieć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 15:43 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
I tak będą tryby lotu.

Jak ktoś wie to dalej czekam na odp :)

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 15:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


Ja wiem

jumpertomek pisze:
I tak będą tryby lotu.


Obrazek
Obrazek

Faktycznie mała zmiana.
No to ja już pasuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 16:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
Super tłumaczenie w takim razie..

Ale w zakładce filght modes i tak widzę, że włącza się 4 tryb lotu jak wyłączę apkę.
Więc pytanie pozostaje to samo.

Ale włączę jednak ten eng, bo kto wie gdzie jeszcze jest walnięte.

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


Tutaj jest rozwiązany twój problem.
Przeczytaj dokładnie.
viewtopic.php?f=60&t=33916


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 19 sty 2017, 21:27 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 sty 2015, 19:17
Posty: 501
Lokalizacja: Częstochowa
Więc została mi ostatnia rzecz. Ustawia się jakoś prędkość lotu w trybie auto i rtl ? Dla RTL na wiki apm nic nie pisało o prędkości. jedynie wysokość.

Dla kopterów jest, ale dla samolotów ?
http://ardupilot.org/copter/docs/auto-mode.html

_________________
Bixler 2 FPV + APM 2.8 + GPS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 sty 2017, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1014
Lokalizacja: Schwerin


A masz pitota?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 256 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.