Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 paź 2017, 08:40


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 09 gru 2015, 12:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 lut 2015, 22:09
Posty: 84
RCTIMER 40A S800/S1100 działają z Pixhawkiem bez zarzutu - http://rctimer.com/product-844.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 gru 2015, 23:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 sty 2012, 14:18
Posty: 633
Lokalizacja: mazowsze
RcTimer NFS 45A z BlHeli - RCT5010 6s 17x5,5 - OK http://rctimer.com/product-1067.html

_________________
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lut 2016, 19:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1915
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Używa ktoś Pixhawka z LittleBee 20A lub 30A ?
Jak wrażenia ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lut 2016, 19:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 06:16
Posty: 288
Lokalizacja: Śląsk
Też o nich myślałem właśnie - ale wyczytałem, że to ponoć to samo co DYS-- mam właśnie DYS BL30A

_________________

Moje S500 - dużo zdjęć i nowy opis - KLIK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 lut 2016, 10:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1915
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Używasz tych DYS'ów z Pixhawkiem czy dopiero planujesz uruchomienie ?
LittleBee pasują mi idealnie, ponieważ początkowy rozruch planuję na 4S, a potem ( po wymęczeniu baterii ;-) ) przejście na 6S.
Tylko przeraża mnie wygląd LittleBee 30A - takie to małe, delikatne a ma dać 30A ;-)

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 lut 2016, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 06:16
Posty: 288
Lokalizacja: Śląsk
Mam DYS BL30A z silnikami SunnySky V3508 na pakiecie 4S - są małe, ale dają rade. MOSFETy, które w nich siedzą według producenta ogarniają prąd rzędu 50A

Są od niedawna też nowe DYS: http://www.banggood.com/DYS-XM-Seris-XM ... 25916.html

Ale z opsu wynika, że to bardziej do raecerów

_________________

Moje S500 - dużo zdjęć i nowy opis - KLIK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 14 mar 2016, 13:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 20 lis 2014, 16:33
Posty: 12
Lokalizacja: Ostróda/Warszawa
Ulotniłem Y6 z Pixhawkiem w wersji Lite z banggooda z budżetowymi ESC ABC-Power-Pro 20A http://abc-rc.pl/ESC-ABC-Power-Pro-20A
(FW fabryczny ) i silnikami Emax MT2216. Wszystko jak na razie ładnie śmiga na 3 i 4S ( wylatane jakieś 1-2h ) ;)

_________________
Gdyby Bóg chciał żeby człowiek latał, dałby mu skrzydła.
Ale gdyby nie chciał, nie dałby mu marzeń ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 15 mar 2016, 22:22 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 cze 2015, 14:15
Posty: 58
ktoś testował AFRO 30A bez OPTO
mam takowe i chce wykorzystać w projekcie (HEXA) - mam nadzieje że będą współpracowały z PX4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 28 mar 2016, 23:41 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 16:51
Posty: 160
Lokalizacja: Wałbrzych
można dopisać Turnigy Multistar 30A v2.0 z pixhawkiem działają

_________________
T-Rex 450 Pro
RadJet (out of service)
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 mar 2016, 10:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 06:16
Posty: 288
Lokalizacja: Śląsk
Filo1 pisze:
można dopisać Turnigy Multistar 30A v2.0 z pixhawkiem działają


dopisane..

dorzuciłem też te, które sam używam czyli DYS

_________________

Moje S500 - dużo zdjęć i nowy opis - KLIK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 mar 2016, 12:38 
Offline

Rejestracja: środa 22 paź 2014, 16:51
Posty: 160
Lokalizacja: Wałbrzych
zapomniałem dodać że też z blheli bo jest kilka wariantów
jak się sprawują te DYS? zamawiam je do quada chyba

_________________
T-Rex 450 Pro
RadJet (out of service)
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 mar 2016, 13:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 06:16
Posty: 288
Lokalizacja: Śląsk
Kupiłem na Banggood. Wykonanie jest średnie... jeden był uszkodzony mechanicznie (odpadł element z płytki) a drugi sie spalił podczas testów obciążeniowych na odwróconym ciągu...

Ogólnie obecne 4 szt działają bez problemu ale chyba bym się obawiał kupić je ponownie.

Wyszły jakieś nowe DYSy HV

_________________

Moje S500 - dużo zdjęć i nowy opis - KLIK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 mar 2016, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 946
Lokalizacja: Nowy Sącz
Działają Emax BlHeli 25A po modyfikacji, trzeba wylutowac rezystor i condensator smd.
Regle i tak wyjmowalem z koszulek więc modyfikacja przy okazji.

https://www.google.pl/search?q=emax+blh ... XnLaEkM%3A

Pzdr
Piotr

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 mar 2016, 14:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 06:16
Posty: 288
Lokalizacja: Śląsk
pirzol pisze:
Działają Emax BlHeli 25A po modyfikacji, trzeba wylutowac rezystor i condensator smd.
Regle i tak wyjmowalem z koszulek więc modyfikacja przy okazji.

https://www.google.pl/search?q=emax+blh ... XnLaEkM%3A

Pzdr
Piotr



W pierwszym poście jest o emaxach i modyfikacji

_________________

Moje S500 - dużo zdjęć i nowy opis - KLIK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 11 kwie 2016, 18:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 01 mar 2016, 16:37
Posty: 77
misiekkk pisze:
Używasz tych DYS'ów z Pixhawkiem czy dopiero planujesz uruchomienie ?
LittleBee pasują mi idealnie, ponieważ początkowy rozruch planuję na 4S, a potem ( po wymęczeniu baterii ;-) ) przejście na 6S.
Tylko przeraża mnie wygląd LittleBee 30A - takie to małe, delikatne a ma dać 30A ;-)



Kupiłem u Chińczyka coś co ma troche inną nalepkę: BlHeli 30A ale ogólnie identyczny: http://abc-rc.pl/Sunrise-ESC-BLHeli-30A. Jest fajny, wąski, zmieściłby się do rurki, silnik nie weźmie więcej niż 20-25A więc zapas mocy jest, tylko jedno ale: żeby wysterować podłączyłem to na próbę do zwykłego testera serw, silnik ze śmigłem, dałem z 40-50% mocy i po jakiś 30 sekundach zaczyna parzyć w palce :-? Na pełnym obciążeniu praktycznie nie próbowałem bo odciął mi chyba silnik po przegrzaniu ESC. Silnik cały czas zimny. Nie wiem czy jeszcze coś kombinować i próbować montować ESC w okolicy śmigła żeby miał chłodzenie, kleić radiatory na mostek itp. czy rzucić to w kąt i kupić coś normalnej wielkości ? Wolałbym gdzieś schować ESC żeby było stetycznie, ale zdrowie iżycie kopterka ważniejsze :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.