@maxiii cos nie kminie twojej odpowiedzi cytowanej w AD1

bo link do regli które podałeś przy moim pytaniu, to to nie jest ESC o którym ja piszę

Ja mam E300 DJI. Czyli mam wypiąć z pieciu regli przewody czerwone a w jednym zostawić ? Jak skalibrować pojedynczo regle i jak naprawdę ma w tym Pixie przebiegać ta kalibracja.
1- Wciskam w MP przycisk Calibrate ESCs odlączam USB i Baterie, 2 - poczym podłączam ponownie Baterie i wciskam aż do zaświecenia ciągłym światłem przycisk ten na Pixie. Silniki przez chwile cos tam sobie gwiżdżą
i potem gra melodyjka. 3 - Odłączam baterie i już normalnie ponownie podłączam. Tak robię ja kalibracje ale widziałem ze niektórzy robią inaczej. Co w opcjach kalibracji ESC można zmienić, jak to działa
Spin When Armed ---- Jałowa prędkość silnika po uzbrojeniu ?? ale jak działa ta skala ? ja mam ustawione 0,100 czy to jest jakiś mnożnik dla innej wartości ? A co dodatkowo dają ten
Spin minimum i max ... czy na te ustawienia ma tez wpływ Output PWM Min i Max. i w opcjach są jeszcze do wyboru ESC
OneShot i OneShot125 co to są za regle ?
Co do tego ze silniki powinny iść w kierunku zegara to jesteś pewien ? hmmmmm bo jeśli by tak było no to mam źle. Ja rozumiem według schematu MP że tak jak są wskazane numery tak powinny iść silniki..., nie wiem i znów nie jasność. Sporo jest nie aktualnych już materiałów w necie w temacie AP, MP czy Pixhawk i teraz problem dla początkujących zdecydować co jest aktualne i prawdziwe. jak więc powinienem te silniki podpiąć by było na 100% dobrze dla Hex-y w formie "X" Ehhhhhh przejście z NAZY na tego Pixa jest bolesne

ale mimo wszystko chyba jest tego wart. Podciągnąłem wartości Min PWM i Max PWM w kalibracji ESCs i silniki po uzbrojeniu startują na wolnych obrotach już bez podnoszenia Thruttle. podałem wartość min PWM 1120, nie wiem czy nie za wysoko i czy właściwie tego samego ustawienia nie mogę zrobić na radiu na mixe-rze 9XRpro.