Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 18 gru 2017, 00:08


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 07 kwie 2016, 15:33 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 mar 2015, 22:16
Posty: 129
Lokalizacja: KRK
Cały czas jest mowa o http://www.banggood.com/Pixhawk-PX4-2_4 ... 40416.html ? Chodzi mi o te r3, które otrzymaliście.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 kwie 2016, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 296
Lokalizacja: Kaszuby
W moim przypadku dokładnie ten.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 kwie 2016, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 paź 2010, 09:47
Posty: 203
Lokalizacja: Gliwice
u mnie też ten


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 kwie 2016, 17:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 24 lip 2011, 20:15
Posty: 1546
Lokalizacja: Białystok/Grajewo
Panowie a w tej wersji złącza to dalej DF13?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 09:51 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 207
Lokalizacja: Rzeszów
Hey
Podepnę się pod temat

Właśnie walczę z wyborem nowego FC do hexy. 250 lata na CF (naza ale z zamiarem przesiadki na SP3 Evo) i ma się dobrze, tyle że denerwuje mnie niepewna sprawa wsparcia GPS'a

No i zaczynam czytać o Pixhawk'u i wygląda to fajnie ale trochę cena.

Wspomniany przez was kontroler z BG wygląda ok, ale z tego co czytam na http://ardupilot.org/copter/docs/common-autopilots.html płytka w wersji PX4FMU and (PX4IO) nie jest już wspierana (tj nie będzie miała aktualizacji softu).

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi i czego można się w takim przypadku spodziewać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 10:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 paź 2010, 09:47
Posty: 203
Lokalizacja: Gliwice
Nie wiem czy zauważyłeś ale mowa jest o wersji pixhawk 2.4.8 z banggood a nie o px4fmu czy innych. Chodzi tu głównie o wersję procesora V3 bez błędu obsługi pamięci z limitem do 1MB. Z tego co wiem wszystkie wersje mini i Lite mają wersję 1 przynajmniej mój PX4LITE tak ma. z wersji mini może tylko PX4racer czy jakoś tak dla maluchów typu 250 może mieć V3 na pokładzie.....

Co do pixhawk 2.4.8 to wszystkie kable w komplecie miały złącze JST 1,25 a nie DF13, PX4lite ma złącza JST 1,25 żeby wcisnąć tak kabel z DF13 trzeba obciąć te boczne wypustki....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 kwie 2016, 10:39 
Offline

Rejestracja: sobota 14 wrz 2013, 09:59
Posty: 207
Lokalizacja: Rzeszów
Zauważyłem - choć wersja jako taka jeszcze wiele mi nie mówi ;) . Zauważyłem też że na zdjęciach tej wersji jest nadruk PX4FMU - czyli tej która na stronach ardupilota opisywana jest jako "Discontinued boards". Także na forum BG w jednym poście BG stuff pisze, że aktualizacji nie można zrobić, po czym ktoś pisze że można.

Cytuj:
Post on March 23,2016 01:34
Hi .It is newest 32 bit processor and bulit in PX4FMU + PX4IO .
But we have not try to update it .The engineer said it can not update .


Cytuj:
Post on March 30,2016 10:27#4
YES ! This px can be updated !


OK

Teraz jeszcze jedno pytanko - czy jest jakaś alternatywa dla kabla telemetrii smart z taranisa? Chodzi mi o to rozwiązanie
http://www.craftandtheoryllc.com/produc ... r-pixhawk/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 14 kwie 2016, 09:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 24 lip 2011, 20:15
Posty: 1546
Lokalizacja: Białystok/Grajewo
losieeek pisze:
Co do pixhawk 2.4.8 to wszystkie kable w komplecie miały złącze JST 1,25 a nie DF13, PX4lite ma złącza JST 1,25 żeby wcisnąć tak kabel z DF13 trzeba obciąć te boczne wypustki....


Hym, czyli wszystkie kabelki do przeróbek... Ale skoro wystarczy zeszlifować wypustki to nie jest źle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 kwie 2016, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 paź 2010, 09:47
Posty: 203
Lokalizacja: Gliwice
małe sprostowanie pixhawk 2.4.8 ma złącza DF13 , KABLE w komplecie wszystkie mają końcówki JST 1,25.... a one wchodzą w DF13 bez problemu
px4lite ma złacza JST1,25 i tam zeby wpiąć wtyk DF13 trzeba obciąć te boczne wypustki, w Pixhawk 2.4.8 nie ma potrzeby wtyczki df13 wchodzą normalnie. Sorki za zamieszanie !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 22 kwie 2016, 01:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1165
Lokalizacja: Lubelskie
mate pisze:
Ja mam klona z aliexpress, ale jakbym teraz kupował to dołożyłbym do AUAV-X2. Brak tych niefortunnych wtyczek, rozmiar, wykonanie (porządne luty, dobre komponenty). Brak problemów z lataniem w zimne dni, co jest bolączką wielu klonów. Minusem - cena.

http://arsovtech.com/?page_id=1502


Podobne toto do dropixa, albo dropix do niego: http://www.drotek.com/shop/en/home/478- ... oller.html
Ma ktoś może pixa od droteka i cosik jest w stanie powiedzieć na jego temat?

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 kwie 2016, 11:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 13:51
Posty: 367
Panowie mam dwa pytanka co do Pixhawk 2.4.8 o którym tu piszecie.
1) O co chodzi z ceną, czemu ta wersja jest tańsza niż 2.4.6 ,skoro ma poprawiony błąd z pamięcią ?
2) Chcę przejść z APM 2.6 na tego pixa, czy GPS,PM oraz telemetrię 3DR z APM można "przeczepić" bez problemu czy sprzętowo się nie dogada?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 25 kwie 2016, 17:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 01 paź 2010, 09:47
Posty: 203
Lokalizacja: Gliwice
Ad 1 Nie mam pojęcia......
Ad 2 GPS, PM, Telemetria powinny pasować, sam właśnie sprzedałem APM i przesiadam się na pixhawka , problemem mogą być wtyczki, stary GPS z APM mial wtyk 6pin JST 1,0 lub JST 1,25/DF13 5pin a tu masz DF13 lub JST1,25 6PIN więc tylko zmiana wtyczki , telemetria powinna pasować , i była jakaś różnica w kolejności przewodów w PM


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 27 kwie 2016, 23:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 23:24
Posty: 504
A co o tym komplecie myślimy??

Pixhawk V2.4.6 32Bits Open Source Flight Controller Combo(with M8N GPS & PPM & Mini OSD & Dual TTL 3DR Radio Telemetry)
http://www.hobbywow.com/en-pixhawk-v2-4-6-32bits-open-source-flight-controller-combo-with-m8n-gps-ppm-mini-osd-dual-ttl-p240003.htm

Zamierzam kupić pierwszego pixhawka do ramy RCTimer S1100.

_________________
DJI Inspire 1Pro X5 - RCTimer S1100 - Canon - Sony - Panasonic - Sigma - HiTec - DJI - 3DR - Align


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 lip 2016, 11:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 18 lip 2015, 12:29
Posty: 206
Lokalizacja: Blachownia
Ja też rozglądam się za pixhawkiem:

http://pl.aliexpress.com/item/New-Arriv ... d53ebfd03c

Na każdej aukcji napisane jest że procesor ma 2mb flash. Jak rozpoznać wersje która jest bez błędu:?

_________________
QUAD F450 APM 2.8 | DJI PHANTOM 3 STANDARD


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 wrz 2016, 03:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1165
Lokalizacja: Lubelskie
Panowie właściciele wynalazku z BG zajrzyjcie proszę do wątku: viewtopic.php?f=60&t=37599

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.