Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 25 lut 2017, 12:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127
Autor Wiadomość
Post: niedziela 01 sty 2017, 23:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 lut 2012, 00:32
Posty: 2702
Lokalizacja: Poznań/Kalisz
Zawsze można puścić to po linku 3G. To z Droteka to już kombajn. Ja robiłem RTK na dwóch M8N i udało mi się osiągnąć dokładność 8cm ale tego w locie nie zauważysz.
Generalnie jeśli nie jesteś geodeta to ci się nie przyda ale za rok już pewnie będzie standardem w kopterach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 sty 2017, 23:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 4654
Lokalizacja: Polska
shaggee pisze:
Zawsze można puścić to po linku 3G.

Mozna, ale z pokryciem bywa rowniez (stad m.in. moja uwaga o zasiegu).

shaggee pisze:
w locie nie zauważysz.

Dokladnie tak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 02 lut 2017, 09:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 sty 2016, 17:47
Posty: 9
Lokalizacja: Kraków / Slupsk
Wiecie czy można gdzieś w Polsce zdobyć nowego, oryginalnego pixhawka? Jeśli się nie da to gdzie za granicą go kupię?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 21:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 lis 2010, 15:27
Posty: 64
witam, mam problemy z kalibracją ESC, mam pixhawka i regulatory MUltistar BLHELI Slim V2 20 A w trakcie kalibracji kręcą prawidłowo, po ponownym uruchomieniu drona milczą, czy ktoś ma jakąś receptę na ten problem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 17 lut 2017, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 247
Lokalizacja: Kaszuby
Sprawdzasz w MP w Motor Test (np z ustawieniem 30% - tylko bez śmigieł) ???


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 21 lut 2017, 00:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 933
Lokalizacja: Lubelskie
Koledzy spotkał się ktoś z Was z takim przypadkiem że przy autotune Pix na wyjściach AUX wyrzuca jakieś dziwne wartości?
Mam ustawione tak http://ardupilot.org/copter/docs/common ... imbal.html samą oś tilt po to by wyciągnąć sygnał z kanału 6 (kompletny brak PWM) do sterownika LED własnej roboty. Stabilizacja oczywiście odznaczona w tilt. Na ziemi wszytko działa pięknie, po starcie też - do czasu włączenia autotune. Po chwili od włączenia autotune kolory LED same zaczęły się zmieniać :D czyli musiała tam się pojawiać wartość powyżej 960. Później jak wyłączyłem autotune to problem nie znikną tylko dalej jakieś cuda nie widy się działy, po ponownym podłączeniu zasilania znowu wszystko działa, ale już nie miałem baterii na kolejny lot :(

_________________
Jak $ dojdzie do 5zł to rzucam to hobby :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1896 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.