Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 sty 2018, 06:54

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30
Autor Wiadomość
Post: sobota 04 mar 2017, 17:51 
Offline

Rejestracja: środa 04 maja 2016, 19:23
Posty: 8
No jest działa. Robiłem chyba największy błąd. Zasilałem wszystko do testów przez USB. Po podłączeniu LiPo zadziałało.
Dziękuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 mar 2017, 19:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 10 maja 2015, 13:44
Posty: 298
Lokalizacja: Kaszuby
karol10101 pisze:
No jest działa. Robiłem chyba największy błąd. Zasilałem wszystko do testów przez USB. Po podłączeniu LiPo zadziałało.
Dziękuje.


Zwróć uwagę czy informacje GPS są wyświetlane, to częsty problem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 14 maja 2017, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1202
Lokalizacja: Lubelskie
Widział ktoś taki wynalazek?

Obrazek

Obrazek

Zworki nie zlutowane, a działa zasilone tylko od strony cyfrowej - o co chodzi :oops: ?

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 maja 2017, 06:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1715
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Wrzuć jeszcze większe zdjęcia w jeszcze gorszej jakości...
Co z tego, że nie zlutowane, jak połączone ścieżkami? Multimetru z omomierzem i lupy nie masz?

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 maja 2017, 09:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1202
Lokalizacja: Lubelskie
Przepraszam, nie zwróciłem uwagi, faktycznie ostrość się zgubiła :-/ Teraz powinno być lepiej :-)

Obrazek

Obrazek

Miernikiem mierzyłem i faktycznie zachowuje się tak jak by zworki były zlutowane ta górna (od strony procesora) jest tożsama z plusem, a dolna z masą, hmm to po co te zworki dali? Po ścieżkach nie wiele wypatrzę bo minima mam słabo rozkminionego dlatego pytam :-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 maja 2017, 09:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5553
Lokalizacja: Polska
Głuś pisze:
Po ścieżkach nie wiele wypatrzę bo minima mam słabo rozkminionego dlatego pytam :-)

No przeciez Ci juz mkrawcz1 napisal - zworki sa fabrycznie polaczone sciezkami, wiec nie ma potrzeby ich lutowania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 cze 2017, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 05 cze 2015, 13:30
Posty: 405
Lokalizacja: Warszawa
Cześć,
Może ktoś kojarzy temat.

Mam apm2.8 z arduplane, podłączonego minima micro, softem minimosd extra od night-ghost. Wszystko w sumie śmiga ale ponieważ nie mam podłączonego odczytu rssi to ciągle minim wyrzuca mi warning 'low rssi'

Niby mógłbym w ogóle wyłączyć wyświetlanie warningow ale nie chciałbym tego robić.

Ktoś ma pomysł czy ten alert lowrssi to jest wystawiany przez apm a minim tylko to wyświetla czy fw minima próbuje odczytać rssi a że nie dostaje info od apm to wystawia taki warning?
Jakiś pomysł na obejście?
Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 cze 2017, 16:00 
Offline

Rejestracja: piątek 11 gru 2015, 10:22
Posty: 425
Jeśli dobrze pamiętam alerty APM są wyrzucane innym polem niż alerty minima. APM/Pix alerty dałem najniżej na ekranie (nawet je ekran lekko ucina) ale da się połapać co się dzieje.

Jak bałagan robi alert RSSI z minima to dałbym poziomy alarmów na 0.

_________________
Syma X5C -> "Drewniak X5C"
S500 Black -> "Szlajacz" Black Snapper PRO L
GEPRC ZX5 190
I różne mikroby 1103, 1304...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 gru 2017, 00:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 22 wrz 2011, 12:49
Posty: 463
Lokalizacja: B-stok
Hej. Siedzę i wyjścia z sytuacji nie widzę.
Nie znalazłem w temacie więc pytam:) Apm2.8 i minimosd 2304
Chcąc zmienić ustawienia na ekranie podłączyłem przez przypadek odwrotnie kabelki od kowertera FTDI do minima. Nastepnie po poprawnym połączeniu osd z APM , pokazuje "no mavlink" czyli sie nie bootuje . OSD ładuje się , pokazują się zerowe wartości po czym brak linka.
Czy zmiana parametrów pomoże, czy nowe osd ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.