Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 23 lip 2018, 12:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 108, 109, 110, 111, 112
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 14 paź 2016, 16:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
myślałem o tym, ale w sumie zaktualizowałem do najnowszej wersji - to nie jest jakby to samo?

edit:
i d**a, odinstalowałem MP, usunąłem wszystkie pliki, zainstalowałem jeszcze raz, i to samo :/
a przecież kilka postów wcześniej jak miałem AC 3.2.1 to normalnie mogłem zgrywać logi... co za shit :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 14:29 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 gru 2017, 22:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Witam Panowie. Podejrzewam ,że był już ten temat poruszany ale przekopać 112 stron to toche czasu się schodzi. A może ktoś na szybko będzie w stanie odpowiedzieć. Mam pytanie, jak wyłączyć kompas w APM 2.6. Mam gps typu m6n i prawdopodobnie są włączone oba kompasy i mi wyrzuca błędy przy próbach uzbrojenia. High gps hdop. a druga sprawa, po włączeniu kalbracji zakręcił się jeden silnik, po jakimś czasie dopiero drugi się odpala gdy już ten pierwszy chodzi. A dwa pozostałe bez ruchu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1814
Lokalizacja: Schwerin
Odp1
Zworką.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 gru 2017, 22:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
gdzie tą zworke włożyć? może prymitywne pytanie ale jestem początkujący jeśli o to chodzi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1732
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Pozwól, że użyję Googla za Ciebie:
https://www.google.pl/search?q=apm+2.6+ ... 40&bih=794

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: wtorek 26 gru 2017, 11:45 
Offline

Rejestracja: sobota 18 paź 2014, 17:43
Posty: 184
Lokalizacja: Kutno
maxxxior pisze:
Wystarczy lekki podmuch wiatru i quadem miota jak szatan :/

Cześć.
Mam taki sam problem - czy sobie z nim poradziłeś? Autotune robiłem i nic nie pomogło. Może ktoś ma jakieś pomysły co zmienić w konfigu? Maxxior - czy możesz wrzucić screen z pidami? Może mamy coś źle ustawione mimo autotune.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: APM 2.6
Post: środa 27 gru 2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 29 maja 2017, 15:01
Posty: 25
maxiiii pisze:
Odp1
Zworką.


A to APM 2.6 nie różniło się od APM 2.5 brakiem kompasu na płytce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 19 lut 2018, 21:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 mar 2017, 08:17
Posty: 1
Witam. Panowie mam pytanie o kalibracje kompasu. Mianowicie chodzi o to ze jednego dnia latal quad i wszystko ok, super. Na drugi dzień kiedy chciałem uzbroić silniki caly czas komunikat HIGHT GPS HDOP i tak caly czas niezależnie od misjsca. Niebo czyste sloneczne. Stwierdziłem że wyczyszcze apm i wgralem rover później znow copter i zaczalem kalibracje od poczatku jak to należy. Problem zaczal się przy kalibracji kompasu. Pojawiaja się te osie symetrii i ten bialy kwadracik i nagle wyskakuje komunikat: Nieoczekiwany blad. I nici z kalibracji.
Prosze o rade bardziej doświadczonych kolegow.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 23 lut 2018, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 728
Lokalizacja: Trzebnica
A nie rozłącza cię czasem z MP?

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 23 lut 2018, 16:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1655
Lokalizacja: Gdynia
Hamer84, przydało by się sprawdzić, czy wszystkie przewody od gps i magnetometru mają przejscie. Inna kwestia, czy czasami nie masz zaznaczone, aby korzystać z mag wewnetrznego, ktorego mozesz w ogole nie miec. (Zapomnialem juz jak jest w apm) ale chyba sie zaznaczalo, ze ma brac dane z EXTERNAL

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 19:12 
Offline

Rejestracja: piątek 09 mar 2018, 23:23
Posty: 6
Lokalizacja: Gryfino
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc w odczytaniu z logu co poszło nie tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11604
Lokalizacja: Mikoszewo
Wrzuć go gdzieś tak żeby się dało ściągnąć to i się pewnie znajdzie jakiś chętny do rozkminki.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: wtorek 15 maja 2018, 23:02 
Offline

Rejestracja: piątek 09 mar 2018, 23:23
Posty: 6
Lokalizacja: Gryfino
Oki, spakowane wszystkie pliki ponieważ nie wiem co jest mniej ważne
https://megawrzuta.pl/download/74483db1da52f740ebd1f9821d4e2669.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 108, 109, 110, 111, 112

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.