Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 24 wrz 2018, 03:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1699 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 14 paź 2016, 16:24 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 paź 2014, 16:12
Posty: 1019
Lokalizacja: Łódź
myślałem o tym, ale w sumie zaktualizowałem do najnowszej wersji - to nie jest jakby to samo?

edit:
i d**a, odinstalowałem MP, usunąłem wszystkie pliki, zainstalowałem jeszcze raz, i to samo :/
a przecież kilka postów wcześniej jak miałem AC 3.2.1 to normalnie mogłem zgrywać logi... co za shit :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 14:29 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 gru 2017, 22:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
Witam Panowie. Podejrzewam ,że był już ten temat poruszany ale przekopać 112 stron to toche czasu się schodzi. A może ktoś na szybko będzie w stanie odpowiedzieć. Mam pytanie, jak wyłączyć kompas w APM 2.6. Mam gps typu m6n i prawdopodobnie są włączone oba kompasy i mi wyrzuca błędy przy próbach uzbrojenia. High gps hdop. a druga sprawa, po włączeniu kalbracji zakręcił się jeden silnik, po jakimś czasie dopiero drugi się odpala gdy już ten pierwszy chodzi. A dwa pozostałe bez ruchu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Odp1
Zworką.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:23 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 gru 2017, 22:09
Posty: 2
Lokalizacja: Warszawa
gdzie tą zworke włożyć? może prymitywne pytanie ale jestem początkujący jeśli o to chodzi :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: sobota 16 gru 2017, 15:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1737
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
Pozwól, że użyję Googla za Ciebie:
https://www.google.pl/search?q=apm+2.6+ ... 40&bih=794

_________________
Doświadczenie - wiedza, którą zdobyłeś tuż po tym, kiedy była ci najbardziej potrzebna...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: wtorek 26 gru 2017, 11:45 
Offline

Rejestracja: sobota 18 paź 2014, 17:43
Posty: 184
Lokalizacja: Kutno
maxxxior pisze:
Wystarczy lekki podmuch wiatru i quadem miota jak szatan :/

Cześć.
Mam taki sam problem - czy sobie z nim poradziłeś? Autotune robiłem i nic nie pomogło. Może ktoś ma jakieś pomysły co zmienić w konfigu? Maxxior - czy możesz wrzucić screen z pidami? Może mamy coś źle ustawione mimo autotune.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: APM 2.6
Post: środa 27 gru 2017, 13:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 29 maja 2017, 15:01
Posty: 25
maxiiii pisze:
Odp1
Zworką.


A to APM 2.6 nie różniło się od APM 2.5 brakiem kompasu na płytce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 19 lut 2018, 21:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 23 mar 2017, 08:17
Posty: 1
Witam. Panowie mam pytanie o kalibracje kompasu. Mianowicie chodzi o to ze jednego dnia latal quad i wszystko ok, super. Na drugi dzień kiedy chciałem uzbroić silniki caly czas komunikat HIGHT GPS HDOP i tak caly czas niezależnie od misjsca. Niebo czyste sloneczne. Stwierdziłem że wyczyszcze apm i wgralem rover później znow copter i zaczalem kalibracje od poczatku jak to należy. Problem zaczal się przy kalibracji kompasu. Pojawiaja się te osie symetrii i ten bialy kwadracik i nagle wyskakuje komunikat: Nieoczekiwany blad. I nici z kalibracji.
Prosze o rade bardziej doświadczonych kolegow.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 23 lut 2018, 15:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 lut 2015, 19:22
Posty: 772
Lokalizacja: Trzebnica
A nie rozłącza cię czasem z MP?

_________________
Pozdrawiam
Piotr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: piątek 23 lut 2018, 16:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 1719
Lokalizacja: Gdynia
Hamer84, przydało by się sprawdzić, czy wszystkie przewody od gps i magnetometru mają przejscie. Inna kwestia, czy czasami nie masz zaznaczone, aby korzystać z mag wewnetrznego, ktorego mozesz w ogole nie miec. (Zapomnialem juz jak jest w apm) ale chyba sie zaznaczalo, ze ma brac dane z EXTERNAL

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 19:12 
Offline

Rejestracja: piątek 09 mar 2018, 23:23
Posty: 8
Lokalizacja: Gryfino
Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc w odczytaniu z logu co poszło nie tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: poniedziałek 14 maja 2018, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11820
Lokalizacja: Mikoszewo
Wrzuć go gdzieś tak żeby się dało ściągnąć to i się pewnie znajdzie jakiś chętny do rozkminki.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: wtorek 15 maja 2018, 23:02 
Offline

Rejestracja: piątek 09 mar 2018, 23:23
Posty: 8
Lokalizacja: Gryfino
Oki, spakowane wszystkie pliki ponieważ nie wiem co jest mniej ważne
https://megawrzuta.pl/download/74483db1da52f740ebd1f9821d4e2669.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: niedziela 05 sie 2018, 11:29 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 cze 2017, 19:26
Posty: 57
Lokalizacja: lubuskie
Proszę o pomoc mój dron Quanum Nova FPV (nie jest to reacer) jest dość wolny. No może nie do końca chodzi o to, że jest wolny bo mi ta prędkość na razie wystarcza gorzej jest jak mam wrócić pod wiatr nawet niewielki (np. 3 m/s) robi to tak wolno, że czasem mam wrażenie zwłaszcza na początku jakby stał w miejscu :P Proszę pomóc mi ewentualnie i powiedzieć czy dobrze myślę. W APM parametr ANGLE_MAX mam ustawiony na 2200. Jeżeli dobrze rozumiem oznacza to, że max kąty pochyleń we wszystkich osiach to 22 stopnie tak? czyli Jeżeli zmienię tę parametr na 4500 to wtedy max kąt pochylenia wyniesie 45stopni. Jednak czy w APM istnieje możliwość zmiany kąta tylko dla jednej konkretnej osi np. pitch lub rol lub yaw?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: APM 2.6
Post: niedziela 05 sie 2018, 12:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 kwie 2015, 07:04
Posty: 1862
Dobrze myślisz. Ten kąt odnosi się do pitch i roll. Yaw jest zawsze "dookoła".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1699 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.