Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 22 lis 2017, 19:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 25 mar 2016, 10:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 04 lis 2010, 04:13
Posty: 20
https://www.youtube.com/watch?v=F9JIn_V ... e=youtu.be
kiepsko ida mi te stary , robilem kalibracje kilka razy i zawsze to samo :(

EDIT - scalenie

przy probie startu tanczy na boki , tak jak by stabilizacja szalała, próbowałem z alt hold i stabilize i to samo , cos jest zle skonfigurowane tylko nie wiem co

EDIT - scalenie

pomorze ktoś:) , co może być bo tak , bo juz mi cierpliwość wysiada , czy jest możliwość ze to przez kompas?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 21:46 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 cze 2015, 14:15
Posty: 58
capa pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=F9JIn_V1gNk&feature=youtu.be
kiepsko ida mi te stary , robilem kalibracje kilka razy i zawsze to samo :(


udostępniony filmik jest "prywatny" - możesz udostępnić wszystkim???
Zrób zdjęcie modelu - i wstaw do tematu - może coś źle poskładałeś


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 22:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7319
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hmm znowu zbierasz..?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 22:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1408
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
Chyba krawaty :lol:

A nie widziałem nikogo, co by miał 4szt :-P

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 23:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7319
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Heh, pewnie dlatego, że już go nie było :D

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 23:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 lut 2014, 00:09
Posty: 1408
Lokalizacja: LUBOŃ CITY, MATZ/MCTR EPKS, BSP_WOJTYNIAK
Ale jest miejsce na 5 krawatów :mrgreen:

_________________
Rafał Wojtyniak


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 kwie 2016, 15:02 
Offline

Rejestracja: środa 15 maja 2013, 08:36
Posty: 56
Lokalizacja: Szczecin
Ma ktoś może zewnętrzny sonar z kamerą i może się podzielić doświadczeniami do jakiej wysokości dobrze trzyma pozycję?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 maja 2016, 13:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 24 mar 2015, 07:55
Posty: 372
Lokalizacja: Białystok
RW pisze:
Ale jest miejsce na 5 krawatów :mrgreen:
Miejsce na 5 krawatów, a co poniektórzy mają ich 6.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 lip 2016, 22:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 11:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Witajcie. mam taki oto problem.
Nabyłem pixhawk px4 2.4.6
Wgrany jest APM
Tu pojawia się problem z komunikacją bo pisze że jest połączony w apm planer ale nic nie moge zmienic, czy chce quadro czy hexe . Nie mam nawet odczytu z czujników z płytki. Aktualizacja ściąga się i wyskakuje komunikat żeby odłączyć i podłączyć kontroler tak tez robie ale nic się nie wgrywa.

Nie miałem takiego sprzętu nigdy w rękach podpowie mi ktoś jak mogę go uruchomić i podłączyć żeby działał.

Dodam iż zainstalowałem potrzebne sterowniki i w portach com widzi mi płytke jako PX4 FMU (com6)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 lis 2016, 10:03 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 11:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Panowie mam pytanko. jak rozróżnić oryginalny pixhawk od feaka?
kupiłem kiedys okazyjnie lecz nie ma połaczenia z pc. Płytke mi pc wykrywa ale nie ma zadnych odczytów z pixa i teraz nie wiem czy to feak czy cos uszkodzone.
uzywam programu mission planer.
Wewnatrz sa 2 procki stm 32
Przy uruchamianiu jest jakas melodyjka i diody migaja normalnie nie w zwolnionym tempie.pomoze ktos?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 lis 2016, 11:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 400
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Łatwiej będzie jak powiesz gdzie go kupiłeś i mógłbyś wrzucić jeszcze zdjęcie swojego Pixhawka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 lis 2016, 10:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sty 2016, 11:08
Posty: 18
Lokalizacja: Bełchatów
Kupiłem okazyjnie. W opisie było że nie bootuje się.

Wylutowałem jednego stma widocznego na fotce stm32 chyba 64pin podszedł mi do cc3d jednak ten procek był uszkodzony bo cc3d tez nie ruszył. Naze32 też na tym procku nie chodziła.
A taki sam procek z cc3d w naze32 działa lecz nie mamjuż zadnego żeby wlutować do pixhawka. I tu pytanie czy wada mogłabyć w procku czy w tym że to jednak podróbka.

Obrazek

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.