Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 17 sie 2018, 23:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 16:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 lut 2010, 13:43
Posty: 546
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Rurek a Ty wysyłałeś mnie na laski ze źle obróconym reflektorem :mrgreen:

http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=6374

Tez działało.

_________________
Aleksander Sitnikow
KONDOR FPV;DX 201; VIDEO Tx LM 1W 1,2 2,4Ghz;Diversity by Zbig;OSD 644 by Zbig ;Antena śledząca by Zbig 14dBi; RC:MX 16s, LRS by THOMAS


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 19:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 mar 2010, 14:54
Posty: 1008
Lokalizacja: Zabrze
A bo to jest tak... sie czlowiek stara i probuje, ale jak mu nie pisane to zawsze cos sknoci :roll: A przyjdzie taki, zrobi biquada "wywroconego na lewa strone" i poleci na 8 km :evil:

:mrgreen:

Grzesiek

_________________
FPV - Your world from my perspective :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3023
Lokalizacja: Warszawa
A ja zrobiłem coś takiego na 1040 :-)
Obrazek
Obrazek
I jestem pod wrażeniem :shock: . Doleciałem na 8,2 km w kłębowisko nadajników wszelkiej możliwej maści. Obraz żyleta, ale co najciekawsze śledziłem lot na ponad 10 km na paśmie 1160 i obraz też był super :-D .
Dystanse z pianki 1 cm.
Potwierdzam, na tej antenie można spokojnie lecieć ile prądu staje ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 20:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 mar 2010, 14:54
Posty: 1008
Lokalizacja: Zabrze
Czyli tylko ja bylem na tyle zmyslny zeby wiercic dziury. Ze tez nie moge byc tak zdolny w ta druga strone ! ;-)

Grzesiek

_________________
FPV - Your world from my perspective :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 20:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Pioter, zrób sobie wspornik z czegoś bu łurwiesz gniazdo/wtyczkę :-) A tak poza tym - jesteś kolejnym potwierdzaczem ze ta do bólu prosta w wykonaniu antenka jest warta swoich 20 złotych :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 20:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3023
Lokalizacja: Warszawa
Zobaczcie sami :-)

Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2607
Lokalizacja: Warszawa
Nie miałem pod ręką żadnej blachy i skleciłem dziś taką antenę z laminatu miedziowanego. Budowa trwała 20 minut. Efekty sprawdzę w najbliższych dniach.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
mnie z blachy alu chodzi ładnie, a z laminatu było dużo gorzej, ciekawe jak bedzie u ciebie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Tomek, o ile dupka anteny czyli reflektor jakoś ujdzie jak dasz laminatem (znaczy miedzią) w kierunku odbioru...to niestety ale ten mniejszy element jest policzony dla blachy, laminat wprowadza dodatkową wartośc do przenikalności magnetycznej która jest inna niż dla powietrza i sprawa się komplikuje...

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 18 lut 2011, 11:38
Posty: 1732
Lokalizacja: Warszawa-Wilanów
pbrys pisze:
mnie z blachy alu chodzi ładnie

Czym lutowałeś alu?
U mnie czeka już mosiądz na 1,2GHz i blacha stalowa ocynkowana na 433MHz (to będzie kolos, dlatego nie z mosiądzu/miedzi, bo bym musiał ubezpieczyć przed złomiarzami ;-) )
Mosiądz trochę cienki, dlatego większy prostokąt podkleję sklejką albo plexi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2607
Lokalizacja: Warszawa
No to wymienię promiennik na blachę... jak będę jakąś miał.
Jak się wszystko wycina nożycami, produkcja trwa dwie minuty. Mam to wszystko poskręcane na śruby plastikowe M3, więc rozbieralne. Trzy otworki ø3 nie powinny chyba odstroić anteny.
Najpierw jednak sprawdzę, tak jak jest.

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 12 gru 2010, 15:18
Posty: 1548
Lokalizacja: Częstochowa
cobra pisze:
Trzy otworki ø3 nie powinny chyba odstroić anteny.


Poczytaj trochę wcześniej, 4 otworki m3 całkowicie rozstroiły antenę koledze sigreg ;-)

_________________
http://fpvworld.blogspot.com/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
cobra pisze:
Mam to wszystko poskręcane na śruby plastikowe M3, więc rozbieralne. Trzy otworki ø3 nie powinny chyba odstroić anteny.


Tomek wróóóóc ;-) post z 15:22 i błąd Sigreg'a :-) i powiercony patch który po 600m odpada ;-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 21:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 02 lut 2010, 14:16
Posty: 3023
Lokalizacja: Warszawa
Niestety, antena kosztowała mnie trochę więcej jak 20 pln. Nożyce do blachy były po 30 :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 21 sie 2012, 22:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 lis 2011, 18:52
Posty: 1662
Lokalizacja: Lubienia
mkrawcz1 pisze:
pbrys pisze:
mnie z blachy alu chodzi ładnie

Czym lutowałeś alu?
U mnie czeka już mosiądz na 1,2GHz i blacha stalowa ocynkowana na 433MHz (to będzie kolos, dlatego nie z mosiądzu/miedzi, bo bym musiał ubezpieczyć przed złomiarzami ;-) )
Mosiądz trochę cienki, dlatego większy prostokąt podkleję sklejką albo plexi.


mam 2 jedna lutowana jakim specyfikiem z allegro, smarujesz a później lutujesz normalną cyną tylko trzeba ostro grzać, a druga kable olutowane cyną i przykręcone blachowkrętem - obie tak samo działają.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.