Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 26 maja 2020, 13:56

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 19 sie 2018, 07:50 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 501
Lokalizacja: Biała Podlasla
Najpierw sprawdziłeś łapką czy miernikiem? :-)

Jest przejście między tym ekranem a uziemieniem?

W gniazdku masz uziemienie czy zerowanie ?

Możesz do gniazdka 230v włożyć wtyczkę od zasilacza odwrotnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 sie 2018, 08:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3544
Lokalizacja: Strefa G
Niestety to pierwsze :-)

Nie ma przejścia pomiędzy ekranem a uziemieniem.

W gniazdku to mam Panie tylko faze i nautralny. Instalacja ma kilkadziesiąt dobrych lat :cry:

W gniazdku nie mogę wsadzić odwrotnie aczkolwiek zamieniłem L z N i jest to samo.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)

YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 sie 2018, 20:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 501
Lokalizacja: Biała Podlasla
No to czeka kolegę obudowanie zasilacza?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 19 sie 2018, 21:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9202
Lokalizacja: Bytom
Normalka w zasilaczach impulsowych, że na obudowie jest połowa napięcia sieci (ale mały prąd). Zabić nie zabije, ale trochę smyra.
Komputery też tak mają. Pozostaje albo jak napisał df2 obudować zasilacz w coś izolującego, albo dorobić uziemienie do instalacji. Wystarczyło by w sumie zerowanie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 sie 2018, 07:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3544
Lokalizacja: Strefa G
Zasilacz będzie obudowany, chciałem wiedzieć czy to normalne czy coś zepsułem :mrgreen: Dzięki ;)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)

YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 lis 2018, 18:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 829
Lokalizacja: Kraków
Może niewiele wnoszący post, ale: kupiłem sobie właśnie ten zasilacz Della ADP-220AB i...
toż to straszne bydle jest.. nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, ale on jest ze 4 razy większy od mojej ładowarki :-P

Potrzebowałem nowy zasilacz, i pomyślałem, że kupię trochę przyszłościowo (przestrojenie napięcia, duży prąd), ale chyba muszę jednak kupić jakiś zasilacz do ledów 6A ;).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 lis 2018, 18:50 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 maja 2016, 20:08
Posty: 788
Lokalizacja: Gdańsk/Kraków
volender, oprócz rozmiarów jest całkiem ok, mam dwa połączone szeregowo (ładowarka dostaje z nich 24V) i działa elegancko od 2 lat.

_________________
Smart 650W Battery Discharger
Dragon X5 220/Matek F405-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2306S/5045@3S
Quadcopter 390/Matek F722-STD/Racerstar 30A ESC + Racerstar 2216/1038@4S
Octocopter 900/Pixhawk 2.4.8/Racerstar 30A ESC + Racerstar 4114/2060@4S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 lis 2018, 11:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 01 sty 2015, 18:43
Posty: 339
Lokalizacja: W-wa
Miałem XBoxa a potem trochę farciarsko trafiłem ten: ADP 240AB D
Daje 19,5V i około 12A, nowy jest drogi ale czasami da się upolować używkę. I ma jedną zaletę jest wymiarów 1/3 XBoxowego, nie wymaga chłodzenia jak Xbox

Tu go opisywałem: http://www.heli-team.pl/forum/viewtopic ... hilit=dell

_________________
Helikoptery


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lip 2019, 16:07 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2019, 12:51
Posty: 3
Witam,ma problem z zasilaczem xbox na jednym radiu zasilacz po przerobce hula bez problemu gdy podpinam inne radio zasilacz przechodzi w tryb zwarcia ,zasilacz to wersja 203W HP-AW205WF3P.Proszę o jakieś rozwiazanie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 27 lip 2019, 19:35 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 05 maja 2014, 21:11
Posty: 501
Lokalizacja: Biała Podlasla
A nie powinien przechodzić?
Może wystarczy nie podpinac tego "innego" radia?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 lip 2019, 17:32 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2019, 12:51
Posty: 3
Nie rozumiem tej odpowiedz,ma dzialać z jednym i drugim radiem zasilacz nie jednocześnie ale ma działać.Nie ukrywam że odpowiedź była nie na temat.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 lip 2019, 18:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12644
Lokalizacja: Mikoszewo
To że jej nie zrozumiałeś nie znaczy że nie była na temat.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 12:56 
Offline

Rejestracja: środa 24 lip 2019, 12:51
Posty: 3
Widzę że tu dwóch cwaniaków nic nie wnoszący do tematu.Wszystko dobrze zrozumiałem ale wy chyba jesteście na kacu bo piszecie takie głupoty że aż żal to czytać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 13:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 13 gru 2012, 20:48
Posty: 2211
Lokalizacja: Warszawa
Jak podpinasz inne radio, czy jak włączasz zasilacz z podpiętym radiem?
Jak radio ma duże kondensatory na zasilaniu, to podłączenie go do pracującego zasilacza powoduje "zwarcie". Rozwiązaniem jest najpierw podłączyć radio a potem włączyć zasilacz.

_________________
Pitlab & Zbig FPV System - więcej informacji:
http://www.bigaj.com.pl/fpvsystem
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2621107


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 lip 2019, 13:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12644
Lokalizacja: Mikoszewo
darek197512 pisze:
Widzę że tu dwóch cwaniaków nic nie wnoszący do tematu.

A ja widzę jednego przygłupa któremu się wydaje że jak sobie pomarudzi że "ma działać" i zacznie strzelać foszkiem to forum rozwiąze za niego braki w logicznym myśleniu.
Jak po podpięciu jednego radia wszystko śmiga a na drugim jest zwarcie to może warto poszukać czy:
a)drugie radio rzeczywiście nie ma zwarcia
b)pobór prądu drugiego radia nie przekracza specyfikacji zasilacza?
Także z tym "zrozumieniem" to bym tak nie przesadzał.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: zeman0 i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.