Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 lut 2018, 11:02


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
Post: niedziela 12 lis 2017, 12:41 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 wrz 2016, 16:00
Posty: 19
Lokalizacja: Kampinos
rika2017 pisze:
Zasilacz z linku xbox 360, to od phata były nim zasilane xenony i zephyry

Nie bardzo rozumiem co napisałeś...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 12:52 
Online

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 312


Zasilacz z tutoriala 203W, był do xbox 360 z płytą główną o nazwie kodowej xenon oraz zephyr. Warto go szukać z uszkodzona konsola brak hdmi (xenon), modele 2007 zephyr z wyjściem hdmi 16.5A

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 12:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 wrz 2016, 16:00
Posty: 19
Lokalizacja: Kampinos
Hmmm...nie trzeba z uszkodzoną konsolą...w sieci jest pełno ofert właśnie tego modelu z tutoriala za około 50zł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 12:56 
Online

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 312


Z xboxem idzie kupić poniżej 50zl. Zostaje jeszcze konsola do sprzedania, lub elektronika na serwis

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 13:26 
Offline

Rejestracja: sobota 22 sie 2015, 22:14
Posty: 14
a zamina imaxa na redoxa alfa albo delta?
Głupi pomysł?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 12 lis 2017, 13:36 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 wrz 2016, 16:00
Posty: 19
Lokalizacja: Kampinos
Imaxa mam i używam ,jestem zadowolony podobnie jak kilka lat temu miałem Turnigy Accucell 6 i też byłem zadowolony.
Redoxa nie mam i nie używałem, nie wypowiem się. Musisz szukać tematów o nich, porównać i samemu zdecydować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 lis 2017, 16:52 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 54
Lokalizacja: Jawor
Witajcie,
nie wiem jakim cudem - jak to się stało przepaliło mi sekcje dzielnika napięciowego (chyba) na wejsciu 2s jst imax'a. (oryginał)
Zapoznałem się ze schematem do łądowarki, widzę tam 6 rezystorków połaczonych równolegle itd itd
Smród niesamowity jak na te klika rezystorów - reszta trzyma swoje parametry, posprawdzałem.

te przypalone zamiast 20 ohm mają 23. w rezultacie daje to o 20 ohm więcej na złączu balancera;/
te rezystorki to smd bodajże ale nie moge takich znaleźć. Pomoże ktoś? ;>

I kolejne pytanko, czy da się kalibrować napięcie kontroli dla balancera ale tylko tej przypalonej ścieżki? Wówczas inaczej bym to rozwiązał.

[edit]
Przypuszczam że chińczyk zrobił błąd oznaczając rezystorki - 200 takie powinno być oznaczenie dla pojedynczego
a nie 121. Sześć sztuk w sumie daje 120 ohm (ale nie czysto stricte w dziedzinie elektroniki dla połączenia równoległego!).
I tak jest podane w schemacie elektrycznym ładowarki.

Może ktoś mi to potwierdzić? ;>


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.