Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 01 gru 2020, 00:14

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 16 lip 2015, 15:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 1035
Lokalizacja: szczecin
Jak by to powiedziec, jest to kodowanie... Do mocnego odbiornika nie wlozysz slabego zasilacza.....
[url][/url]

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 lip 2015, 18:59 
Offline

Rejestracja: sobota 11 lip 2015, 16:51
Posty: 14
Lokalizacja: Wrocław
Andre85 pisze:
Zasilacz daje 12V, wszystko pięknie działa. Należało połączyć +5V standby (czerwony) z power_on (niebieski), natomiast sense (szary) z masą.
Miś, wielkie dzięki za pomoc! :-)


Dziś posiedziałem trochę z lutownicą i wszystko pięknie działa. Dzięki za informacje.
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 13:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
Jestem początkujący w modelarskich sprawach i przymierzam się do przeróbki swojego zasilacza do xboxa jednak zastanawia mnie czemu nikt nie skorzystał z takiego adaptera zamiast ciąć oryginalny kabel:
Obrazek

Są jakieś przeciwwskazania?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 17 kwie 2011, 16:59
Posty: 674
Lokalizacja: Chełmno
szaman89 pisze:
Jestem początkujący w modelarskich sprawach i przymierzam się do przeróbki swojego zasilacza do xboxa jednak zastanawia mnie czemu nikt nie skorzystał z takiego adaptera zamiast ciąć oryginalny kabel:
Obrazek

Są jakieś przeciwwskazania?

A co ten adapter daje ? na moje jest to przejściówka ze starego xboxa 360 na nowy standart pod xboxone, czy sie myle?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 19:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 22:07
Posty: 2811
Lokalizacja: Warszawa
Co miałby dać, poza dodatkowymi spadkami napięcia?

_________________
________________
Cobra


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 sie 2015, 22:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 20:13
Posty: 1223
Lokalizacja: Strzelce Opolskie
cobra pisze:
Co miałby dać, poza dodatkowymi spadkami napięcia?

Daje możliwość używania z x360 oraz po odcieciu wtyczki xone i przerobieniu nadaje do naszych celów.
Dobre jeżeli ktoś nie chce kupować drugiego i chce używać przemiennie. :-P

_________________
Użytkowane: Bixler 2 1500m, SkySurfer 2000mm, Transporter Q7.6, Mini-Hrejser slim 280mm, Delta120min.
Składają się: SU31 ElectriFly, FarFlyer długolot fpv.
Zakurzone: T-rex 500ESP, Ofna ultra lx comp, Hpi Sprint 2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 sie 2015, 04:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 lip 2015, 21:32
Posty: 444
Lokalizacja: Płock / Włocławek / Toruń
mknet pisze:
cobra pisze:
Co miałby dać, poza dodatkowymi spadkami napięcia?

Daje możliwość używania z x360 oraz po odcieciu wtyczki xone i przerobieniu nadaje do naszych celów.
Dobre jeżeli ktoś nie chce kupować drugiego i chce używać przemiennie. :-P

O to dokładnie mi chodziło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sie 2015, 18:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 29 lis 2010, 14:56
Posty: 883
Lokalizacja: Warszawa
Też mam biały zasilacz do Xboxa i będę go lada dzień przerabiać. Andre85, Mis - prośba o doprecyzowanie, do którego przewodu powinien być podłączony szary? Do żółtych (jak pisze Mis), czy do masy (jak pisze Andre85)? Może trochę wyolbrzymiam, ale wolę dmuchać na zimne i nie upalić czegoś :).
miś pisze:
A szary (sense) zostaw w spokoju. Jeśli zasilacz nie będzie chciał poprawnie działać to wtedy szary do żółtych (jako sygnał zwrotny napięcia). Sprawdź miernikiem drugą stronę kabla (tą z obciętą wtyczką), czy szary przewodzi do żółtych.

Andre85 pisze:
Zasilacz daje 12V, wszystko pięknie działa. Należało połączyć +5V standby (czerwony) z power_on (niebieski), natomiast sense (szary) z masą.

_________________
Pozdrawiam - Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 14 sie 2015, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
Ja teoretyzowałem, a Andre ponoć sprawdził więc raczej tak jak On pisze.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 15 sie 2015, 17:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 16 paź 2012, 08:03
Posty: 1035
Lokalizacja: szczecin
Szary do minusa (ekrany), inaczej po chwili się wyłącza.....

_________________
Zapraszam na: http://automaciek.webhop.net oraz na miniblog modelarza: http://automaciek1.esy.es/
Nowy członek rodziny : PENTAX K-S2 https://www.flickr.com/photos/141377769@N08/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 30 sie 2015, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 15 maja 2012, 19:30
Posty: 241
Lokalizacja: Olsztyn
A tą wersje zasilacza od xboxa ktoś przerabiał? Jest to wersja slim. Idealnie by się nadawała do zasilania ładowarki 80W.

http://allegro.pl/oryginalny-uzywany-zasilacz-do-xbox360-slim-s-i5632702133.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 25 wrz 2015, 13:05 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 maja 2013, 18:45
Posty: 469
Lokalizacja: Wawa
Czy w tej białej wersji zasilacza Xbox, napięcie podbija się tak samo jak w czarnym?

_________________
9XR + eLeReS MOD, Sky Surfer 2000, eLeReS V2 AP, Fox 800, Remzibi OSD, Mobius
Q7.6 MAX +KFC32


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 lis 2015, 20:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 09 lut 2014, 20:05
Posty: 392
Lokalizacja: kaszuby
Ma ktoś jeszcze może obrazki, bo nie działają w temacie?

Chcę przerobić HP-AW205EF3P, czyli pospolity 203W na 13,5V - pomożecie?

_________________
Zagi 120cm, Boro X-9, Quad 550mm alu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 01:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9211
Lokalizacja: Bytom
pki pisze:
Ma ktoś jeszcze może obrazki, bo nie działają w temacie?
Które linki do obrazków ? Bo jak moje, to wyszczególnij i poprawię.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 02:14 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 paź 2011, 22:02
Posty: 1828
Lokalizacja: UK
O cholercia moje słit focie w pizdu poszły :D
Tylko skąd ja je wezmę...

edit:
Jak wpiszemy w google grafika "zasilacz xbox 15v rc-fpv.pl" to w drugim rzędzie jest miniaturka, coś tam widać...
A moje wyro numero uno jako pierwsze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Ostatnio zmieniony sobota 21 lis 2015, 02:18 przez Lee, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.