Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 19 cze 2018, 01:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
Post: wtorek 11 kwie 2017, 07:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11459
Lokalizacja: Mikoszewo
Jak po komendzie AT masz OK to połączenie jest w porządku. Zestawy komend między FW potrafią się różnic np AT+BAUD vs AT+UART. Spróbuj AT+VERSION i poszukać zestawu pod ten konkretnie FW. Może jak w przypadku HC-06 masz ogryziony zestaw i chodzi tylko kilka. Albo AT+ORGL żeby przywrócić ustawienia fabryczne.

http://www.instructables.com/id/AT-comm ... th-module/

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 kwie 2017, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3150
Lokalizacja: Olsztyn
Verid, czytać ze zrozumieniem. Do pewnego momentu działały komendy typu AT+HELP? Czy AT+PIN?
Przestało działać po próbie zmiany pinu... Teraz żaden z 4 nie reaguje na nic po za AT, nawet te nie grzebane.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 11 kwie 2017, 12:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11459
Lokalizacja: Mikoszewo
Piotr - i vice versa, szczególnie to co podesłałem. Wtorek też najwyraźniej dokucza... :roll:
Proponowałem reset AT+ORGL (widziałem też wersję AT+RENEW i AT+DEFAULT) - nie pisałeś czy to próbowałeś i z jakim efektem.
Zmiana PINu niespecjalnie ma znaczenie skoro twierdzisz że nie gmerane też wariują. Sprawdź swój wieloletni programator na czymś innym (i ustawienia połączenie przy okazji też). Może jego czas dobiegł końca.
Wszystkie 4 jak najbardziej mogą być zwalone, wadliwe serie też się zdarzają (rekord to 5 z 20 dostarczonych).
U siebie nigdy nie używałem pytajników na końcu komendy - zobacz, może tego się czepia.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 kwie 2017, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3150
Lokalizacja: Olsztyn
No i wszystko się wyjaśniło. Bluetoothy z którymi walczyłem od kilku dni zamiast normalnych, pełnych HM-10 były jakieś wybrakowane HM-10 i już wróciły do sprzedawcy... Napsuły krwi co nie miara i zmarnowałem przez nie kupę czasu... Wszelkie sugestie pomocy niestety nie miały szansy rozwiązania mojego problemu.

EDIT:
Udało mi się znaleźć w Polsce 3 oryginalne bluetoothy HM-10 ale potrzebuję jeszcze jednego, ktoś jest w stanie poratować ? Muszę dokończyć bardzo ważny projekt który będzie użyty na zawodach w Gdyni 14 maja i muszę go mieć na już :-(
Musi to być taki jak na poniższym zdjęciu, na allegro są niby HM-10 ale są to jakieś kwaśne wersję które mnie nie ratują albo są z dostawą z Chin.
Może komuś zalega w szufladzie, mogę odkupić ale będzie szedł z Chin więc to trochę potrwa.
Obrazek

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 12:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sie 2014, 18:00
Posty: 35
Lokalizacja: Bochnia,Kartuzy
Witam
Panowie pomocy,moduł hc-05 podłączony i skonfigurowany na 57600 do eleresa, tel(note3)sparował ale nie chce sie połączyć.Gdzie szukać przyczyny?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3150
Lokalizacja: Olsztyn
ookon, jest problem z androidem... Mam to samo z Sony Xperia Z5, paruje się z modułem ale nie gada z programem, ze stary tabletem Samsung Galaxy działa bez problemu.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 kwie 2018, 18:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 10 sie 2014, 18:00
Posty: 35
Lokalizacja: Bochnia,Kartuzy
Dokładnie tak jak piszesz, kolega na lotnisku dzisiaj miał działającego i mój tel ni cholerny nie połaczy się z tym. U niego hula pięknie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.