Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lis 2018, 05:19


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 20 lis 2015, 22:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3420
Lokalizacja: Strefa G
Ma ktoś sprawdzone przewody ekranowane z których robi sobie połączenia między urządzeniami w bazie ? (Chodzi mi o połączenia audio video)

Jak wiadomo chińskie kabelki są hmm..chińskie i szukam przewodów których mógłbym użyć zamiast tej chińszczyzny.

Czy taki się nada:

http://sklep.vega-tronik.eu/przewod-ekr ... -6222.html

??

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 lis 2015, 23:43 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
Ten jak najbardziej się nada. Kiedyś kupiłem podobny. Teraz używam dwużyłowego kupionego w lispolu za 1.8zl za metr i nie narzekam, choc od dłuższego czasu działa u mnie systemie audio w pokoju.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 lis 2015, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 17 lip 2014, 21:30
Posty: 148
Lokalizacja: Gołdap
Powinien być niezły, jest jeszcze taka firma prolink robią niezłe jakościowo kable audio- video być może można u nich kupić kable ekranowane nie zarabiane żadnymi wtyczkami.

_________________
Hangar: Compass Odin90 FBL, Kyosho C4, KDS 550 Innova v2, Trex 450 pro v2 FBL, Blade SR, 4x Blade 130X, Blade MCPX, Skoczek by Rayford.
Aparatury: Spektrum DX8T Dsmx, Spektrum DX6i Dsmx.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 01:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9168
Lokalizacja: Bytom
W miarę cienki, dobry i lekki ?
Koncentryk RG174
3mm średnicy, gęsty oplot, bo to kabel do w.cz.

Cena poniżej 1.5zł/m. Takie pierwsze przykłady z brzegu:
https://sklep.avt.pl/przewod-koncentryc ... b0031.html
http://www.radio-sklep.pl/pl/p/RG-174/86

Nada się do audio, do video, a również do anten na 433MHz 1.2G jak i 2.4G

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 18:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16388
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
miś pisze:
W miarę cienki, dobry i lekki ?

Ale i tak za sztywny i za gruby ten RG174 do misternej układanki w bazie, np takiej jak moja :-) :
Obrazek
Tyle że fakt faktem masz rację - na zakłócenia idealny jest taki koncentryk.

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 19:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 paź 2014, 05:55
Posty: 163
Lokalizacja: Skalmierzyce / Kalisz / Ostrów
Torreto1995 taki mały offtopic - w avatarze masz deltę 120 w wersji FPV?

Może opiszesz to w nowym temacie?

Testowałem FPV dwie wersje tego latadła - standard i EDF, proste w budowie i fajne do latania, nawet ładnie szybuje :-)

Koniec offtopic ;-)

_________________
FPV : X-Alien 500 / BadCat / ZMR250 / Delta 120 / Phantom 1.1.1 / Quadro S500 / Pioneer 1400 eleres AP
Classic: Delta 120 EDF / STS Awionetka / B737 / Lama v3 / CX10 / Hubsan i inne badziewie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 19:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9168
Lokalizacja: Bytom
Rurek pisze:
Ale i tak za sztywny i za gruby ten RG174 do misternej układanki w bazie, np takiej jak moja :-) :
Buhahaha, chciałeś napisać "do takiej pajęczyny" :lol:
Za gruby Ci RG174 ? No to kup RG178. Ma 1.8mm średnicy. Tyle że do tego cieńszego kabla potrzebujesz grubszy portfel, bo meter RG178 to ok 9zł/m a nie 1.20.

Edit.
U chińczyków taniej. Na ebayu 4 dolce za 3 metry, a na aliexpres 10 dolców za 10m.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 21:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 16 paź 2014, 05:55
Posty: 163
Lokalizacja: Skalmierzyce / Kalisz / Ostrów
RG174 bardzo fajnie formuje się "na gorąco". Zaginanie bez problemu ale należy pamiętać, aby go formować po dużym promieniu, w przeciwnym wypadku można go uszkodzić:-)

Ps. Poszukaj starych chinchy, nawet takie od TV z gniazdem scart. Stare chinche miały pełny oplot a nie jak w dzisiejszych chińskich - żyłka obok sygnałowego.

_________________
FPV : X-Alien 500 / BadCat / ZMR250 / Delta 120 / Phantom 1.1.1 / Quadro S500 / Pioneer 1400 eleres AP
Classic: Delta 120 EDF / STS Awionetka / B737 / Lama v3 / CX10 / Hubsan i inne badziewie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 22:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 wrz 2014, 02:26
Posty: 291
Lokalizacja: Opole
Ja używam takiego, co prawda dwużyłowy ale nigdy mnie nie zawiódł http://lispol.pl/index.php?a=product&b=list&str=Przew%C3%B3d+2xRCA+-+3mm+-+niebieski&x=17&y=11


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 lis 2015, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3420
Lokalizacja: Strefa G
Ten co Miś podał będzie dobry dla mojego zastosowania :)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 lis 2015, 00:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 08 sty 2012, 14:18
Posty: 633
Lokalizacja: mazowsze
http://www.speckable.pl/produkt/3647/Przewod-audio-YPMYekw-4x0,12.html
używam od dłuższego czasu do połączeń w latadłach i np. Radio- maszt. Szczerze polecam.
(oferta wyszukana na szybko po opisie na kablu - kupowany kiedyś chyba na all....)

_________________
Michał


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 lis 2015, 01:12 
Offline

Rejestracja: sobota 23 sie 2014, 07:55
Posty: 641
Lokalizacja: Kielce
Ja kupowałem przewody mikrofonowe które są co prawda droższe ale są super ekranowane i jestem z nich zadowolony. Wszytko w bazie mam nimi pociągnięte. I przede wszystkim końcówki mam też pozłacane też zmienia postać życzy w jakości obrazu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 08:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3420
Lokalizacja: Strefa G
Która wersja podłączenia odbiornika z sterownikiem matrycy jest poprawna ? :
v1.png
v1.png [ 52.42 KiB | Przeglądany 547 razy ]

v2.png
v2.png [ 38.54 KiB | Przeglądany 547 razy ]

v3.png
v3.png [ 39.93 KiB | Przeglądany 547 razy ]

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 08:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11918
Lokalizacja: Mikoszewo
Jak dla mnie to V2 o ile prawidłowo go czytam... jedna masa, jedno zasilanie i jeden wideo. Masa i zasilanie w Y, wideo bezpośrednio.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 08:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3420
Lokalizacja: Strefa G
Nie robi się wtedy pętla masy ?

Chyba, że masa video w odbiorniku i masa video w sterowniku są jakoś oddzielone od masy zasilającej.

Ciągle mam jakieś zakłócenia na obrazie i próbuję dojść gdzie popełniam babole.

Na V2 masa dochodzi do złącz zasilających i odbiornika i matrycy. A potem masa ze złącza video odbiornika opolotem biegnie do masy złącza video w sterowniku.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.