Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 22 sie 2017, 08:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 08 lip 2016, 08:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6863
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
MacPiston pisze:
Wystarczy kabelek HDMI (albo mini albo micro, nie pamiętam)

Który już jest w zestawie z fatsharkami.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 12:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2902
Lokalizacja: Olsztyn
Bishop65 pisze:
Obecnie posiadam Phantoma 4 i w radiu już mam zamontowane wejście HDMI .

Jeśli jesteś pewny że masz zainstalowaną płytkę z wyjściem HDMI która normalnie jest dostępna jako opcja to najprawdopodobniej wystarczy Ci kabel HDMI który powinieneś dostać w zestawie z goglami.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6863
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Aparatura z p4 z tego co pamiętam, ma już w standardzie wyjście hdmi. Do 3 to była opcja.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 12:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1001
Adrián pisze:
Aparatura z p4 z tego co pamiętam, ma już w standardzie wyjście hdmi. Do 3 to była opcja.


Ni ma.
jak w P3
Trza dokupić

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 13:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6863
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
A to lipa, byłem przekonany, że już jest jako standard.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 13:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2902
Lokalizacja: Olsztyn
Standardem w dji jest to że pewne funkcjonalności są dodatkowo płatne ;-)

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 lip 2016, 14:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6863
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Heh to prawda..

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 09 lip 2016, 11:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 20 paź 2015, 11:30
Posty: 16
Lokalizacja: Dublin, Ireland
MacPiston pisze:
Obraz leci przez lightbridge więc żadnych odbiorników i anten nie potrzebujesz. Wystarczy kabelek HDMI (albo mini albo micro, nie pamiętam)

Dziękuję bardzo za odpowiedz. Pozdrawiam

EDIT - scalenie

PiotrSz pisze:
Bishop65 pisze:
Obecnie posiadam Phantoma 4 i w radiu już mam zamontowane wejście HDMI .

Jeśli jesteś pewny że masz zainstalowaną płytkę z wyjściem HDMI która normalnie jest dostępna jako opcja to najprawdopodobniej wystarczy Ci kabel HDMI który powinieneś dostać w zestawie z goglami.

Tak mam zainstalowaną tą płytkę, ponieważ sam ją montowałem dokupiwszy ją osobno w Dji store za 109 euro.

EDIT - scalenie

Adrián pisze:
A to lipa, byłem przekonany, że już jest jako standard.

Standart jest,ale w tych droższych modelach jak Dji inspire. Natomiast w phantomach trzeba osobno tą płytkę dokupić. Cena to 109 euro plus koszty przesyłki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 paź 2016, 09:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 15:20
Posty: 35
Lokalizacja: Warszawa
Pytanie : Które dominatory są obecnie naj? Chodzi mi o najnowsze? chciałbym kupić nowe gogle ale przyznam że się trochę pogubiłem.. :-/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 paź 2016, 10:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 01 sie 2016, 02:14
Posty: 172
Fat Shark Dominator SE chyba ;) generalnie oni wprowadzają rewizje i te z wentylatorem podobnym do transformers są najnowsze.
http://www.fatshark.com


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 paź 2016, 10:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 07 cze 2010, 18:13
Posty: 272
Lokalizacja: Wrocław
Cobaltus. pisze:
Pytanie : Które dominatory są obecnie naj? Chodzi mi o najnowsze? chciałbym kupić nowe gogle ale przyznam że się trochę pogubiłem..


Za kilka dni, tygodni pojawią się w sprzedaży nowe Dominatory HD3 z mniejszym FOV (powinien rozwiązać się problem zamazanych krawędzi). Wg mnie ten model będzie "naj"



edit: o już są w "preorderze" http://www.getfpv.com/fat-shark-dominat ... ggles.html

_________________
... i tak skończysz na kiss24A


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 paź 2016, 18:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 6863
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Heh właśnie miałem o nich pisać, ale widzę, że wyprzedziłeś :p

Jedna z pierwszych recenzji:



Nic innowacyjnego, ale ulepszone i chyba będą najlepszymi fatsharkami jakie wyszły. Chyba trzeba rozbić świnkę.. :-D

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 26 lis 2016, 16:51 
Offline

Rejestracja: piątek 25 kwie 2014, 14:51
Posty: 155
Lokalizacja: PL
Nadal są narzekania na rozmazane krawędzie w HD3 więc chyba nie do końca poprawili.

_________________
BANGGOOD.COM: Śledź przesyłki, nawet te bez trackingu - https://goo.gl/I8iqFp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 26 lis 2016, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2174
Lokalizacja: Opole
Pierwsza seria podobno miała jakiś defekt. FatShark na swoim fanpage facebooka ogłosił że kto ma z tym problem może w przeciągu 14 dni zwrócić gogle i otrzyma pełen zwrot kasy albo przesłać je do ich autoryzowanego serwisu w celu wymiany optyki. Podobno późniejsze HD3 już nie miały problemów.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 19:40 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 23:27
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Poszukuję googli sensownych co by nie trzeba zaraz wymieniać - bo rozczaruj zbyt mocno. Dla wyjaśnienia latam już trochę ale bez podgladu na żywo, w ten temat chcę dopiero wejść. Puki co rozważam dwa modele:
1) FatShark Dominator-HD3 (niby większa rozdzielczość i przyjaźniejszy FOV)
2) Fatshark-Dominator-V3

Który będzie lepszy pomijajac cene? Czy dodatkowe pixele w pionie przyniosa relatywne lepsze widzenie? No i drugie pytanie jak sie zabrac do doboru kamerki nadajnika/odbiornika żeby wszystko dobrze grało?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.