Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lut 2018, 02:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
Post: niedziela 28 maja 2017, 20:01 
Offline

Rejestracja: wtorek 14 lut 2017, 10:12
Posty: 23
Lokalizacja: Rybnik
kajojj pisze:
Który będzie lepszy pomijajac cene?
W tym przypadku ceny nie da się pominąć - mam HD3 i sądząc po cenie to powinien być super sprzęt.
W praktyce większego badziewia trudno sobie wyobrazić...


kajojj pisze:
jak sie zabrac do doboru kamerki nadajnika/odbiornika żeby wszystko dobrze grało?
Przede wszystkim format obrazu - Dominator HD3 ma natywnie format 4/3, a Dominator V3 ma 16/9 - żeby optymalnie wykorzystać przetworniki kamera powinna mieć odpowiedni format.

_________________
FunCub, Robocat, Mavic, TyphoonH, cdn.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 maja 2017, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 687
Lokalizacja: Kraków
kajojj, widzę, że jesteś z krk, jeśli masz ochotę, to możesz wpaść do mnie przymierzyć dominatory v2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3102
Lokalizacja: Olsztyn
kajojj, zdecydowanie polecam HD3 z racji tego że mają format 4:3, dominatory v3 mają format obrazu 16:9 a 95% kamer na rynku fabrycznie ma format obrazu 4:3. Latam obecnie na dominatorach v2 i wg mnie format 4:3 jest lepszy niż rozciągnięty obraz 16:9.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 15:10 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 23:27
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
volender pisze:
kajojj, widzę, że jesteś z krk, jeśli masz ochotę, to możesz wpaść do mnie przymierzyć dominatory v2

Chętnie skorzystam z możliwości ;)
PiotrSz pisze:
kajojj, zdecydowanie polecam HD3 z racji tego że mają format 4:3, dominatory v3 mają format obrazu 16:9 a 95% kamer na rynku fabrycznie ma format obrazu 4:3. Latam obecnie na dominatorach v2 i wg mnie format 4:3 jest lepszy niż rozciągnięty obraz 16:9.

Polecasz ten sprzęt? Czy masz opinię podobną do:
coolgate pisze:
W tym przypadku ceny nie da się pominąć - mam HD3 i sądząc po cenie to powinien być super sprzęt.
W praktyce większego badziewia trudno sobie wyobrazić...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 29 maja 2017, 17:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7662
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hm to kwestia przyzwyczajenia.
Latam na d v3 i też na zwykłych kamerach 4:3 i jest ok. Na 16:9 też miałem okazję. Jest lepiej.

Najlepiej sobie sprawdź oba modele jak masz możliwość.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lip 2017, 15:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 08 paź 2012, 01:12
Posty: 206
Lokalizacja: Hamburg
Zastanawiam się czy warto płacić 200 dolarów więcej za HD3 i mieć lepszą rozdzielczość Czy lepiej brać FatShark Attitude V4 10th. Bo HDMI jest mi niepotrzebne.
Czy naprawdę ta większa rozdzielczość da się zauważyć ,może ktoś miał okazję porównać.

_________________
Pozdrawiam Piotr
Skype: piotr0039
Blade Nano QX FPV, Lisam LS-210, Mavic Pro.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 01 lip 2017, 18:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3102
Lokalizacja: Olsztyn
Manix, miałem okazję porównać z HD3 z v2 na których latam stale oraz HD2, V3 kolegów, rozdzielczość oraz FOV w HD3 są naprawdę ok w porównaniu z wcześniej wymienionymi goglami i format 4:3 jak w V2. Co do Attitude v4 nie mam niestety porównania.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sie 2017, 02:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7662
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tylko jeśli mnie pamięć nie myli, to HD3 mają 16:9 tak samo jak w DV3, nie jak w dV2/HD2

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sie 2017, 07:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2190
Lokalizacja: Opole
HD3 mają obraz analogowy 4:3 a HDMI mają 16:9.

_________________
"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
------------
Różne racing quady
Legwan - KFC32FTB
Skywalker - KFC32FTB z iNav
------------
Skrypt dla forum - info - każdy musi raz zaktualizować ręcznie skrypt!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sie 2017, 08:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7662
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Yhyyym, to zmienia postać rzeczy ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 sie 2017, 20:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 13 wrz 2014, 22:34
Posty: 58
Lokalizacja: Jutrosin
panowie mam pytanko mam fatshark dominator v3 i chciałbym podpiąć się do apki phantoma 3pro wiem że muszę dokupić moduł hdmi ale wcześniej podpiąłem dominatory do dvd i zonk obraz jest wyświetlany w goglach tylko jak przytrzymuje przełącznik zmiany kanałów w goglach czy to normalne?? jak tylko go puszcze przeskoczy kanał na np av2 i lipa obrazu nie ma


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 sie 2017, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7662
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nie, to nie jest normalne.
U mnie po wybraniu sygnału, pozostaje na nim.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 sie 2017, 23:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 13 wrz 2014, 22:34
Posty: 58
Lokalizacja: Jutrosin
Dzięki szukałem przyczyny i znalazłem, coś z dvd jest nie tak podpiąłem gogle do kompa i obraz jest ok


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.