Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 paź 2018, 11:43


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 09 gru 2016, 19:45 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 18:04
Posty: 54
Rozdzieliłem sygnał i jest super. Dałem przełącznik dwupozycyjny sygnał video prosto z rx
a w razie potrzeby pstryk i video z nagrywarki tylko po to aby mieć dostęp do osd i menu.

_________________
Syma x5c-1, F450 diy, 250 emax 1806 naze32rev5 na razie 3s.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 gru 2016, 20:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
Pamiętaj tylko żeby nie robić tego w trakcie nagrywania. Te nagrywarki potrafią się zatrzymać jeżeli w trakcie nagrania zostanie odłączony monitor z AV-Out a tak właśnie może zostać zinterpretowany "pstryk" przełącznika.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 gru 2016, 20:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
Mam u siebie tak zamocowane w quanumach v2 i pstrykanie nic nie zmienia - jest ok i wszystko się zapisuje :)

_________________
Mój kanał Youtube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 gru 2016, 21:01 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 23 lis 2015, 18:04
Posty: 54
Potwierdzam też mam quanumy v2 i jest ok.

_________________
Syma x5c-1, F450 diy, 250 emax 1806 naze32rev5 na razie 3s.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 gru 2016, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
No to w takim razie moja nagrywajka jest jakaś trafiona (i kogoś na RCG też) bo jak podepnę Quanumy do AV-out, włączę nagrywanie i wyciągnę chinch'a żeby przełożyć na wyjście bezpośrednie z odbiornika (nie mam switch'a) to dioda przestaje migać i nagranie zostaje zatrzymane.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 kwie 2018, 10:18 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 88
Lokalizacja: Jawor
Verid pisze:
Nie lata się na obrazie przez nagrywarkę - żadną. Niektóre mają mniejszy lag, niektóre (jak ta) większy ale generalnie to nie jest dobra praktyka bo wszystkie ten lag mają.
Albo rozdzielacz aktywny albo chociaż prymitywny Y-kabel. To drugie może powodować pogorszenie jakości obrazu ale eliminuje lag'a nagrywarki i jest najtańszą opcją.


No dobra, czyli jak wykonać przeróbkę na goglach sj v01, tak żeby latać normalnie żeby nie przycinało i mieć aktywne nagrywanie. Bo jeżeli chodzi o podgląd nagrania to muszę mieć AV in w goglach i av out w nagrywarce. A teraz te av in nagrywarki gdzie dolutować?
Jeżeli nawet znajdę te magiczne miejsce na odbiorniku divercity to..
rozumiem że muszę zastosować rozdzielacz aktywny, tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 kwie 2018, 10:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
Powoli - korzystasz z wbudowanego odbiornika w goglach czy z zewnętrznego który podpinasz do AVin w goglach?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 kwie 2018, 13:48 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 88
Lokalizacja: Jawor
Verid pisze:
Powoli - korzystasz z wbudowanego odbiornika w goglach czy z zewnętrznego który podpinasz do AVin w goglach?


Korzystam z wbudowanego odbiornika w goglach.
Piszą ludzie że lepiej wypada ev100 micro av recorder.
Problem w tym że nie da się odtworzyć wówczas nagrania na goglach przy systemie przewodów jaki mam w swoich goglach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 kwie 2018, 14:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11843
Lokalizacja: Mikoszewo
krzyszo pisze:
Korzystam z wbudowanego odbiornika w goglach.

Oki, no to następny punkt - opis na BG tych gogli mówi że mają wyjście AV.
-Czy to prawda?
-jeżeli tak to czy podłączenie do tego AVout jakiegoś monitora powoduje wyłączenie obrazu w goglach czy może obraz jest i tu i tu?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 01 kwie 2018, 16:57 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 88
Lokalizacja: Jawor
Znalazłem coś. Wynika z tego że da się dokonać przeróbki.
Moim dylematem jest w tym wszystkim to że mam lipole 2s. Zaczynam latać na małym quadzie, a lipole 2s używam do gogli podbijając napięcie do 10v.
Na 2s gogle nie pracują stabilnie. Teraz muszę w związku z tym kupić jakiś step down. ehhh. Posrane napięcia zasilające;/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 12:55 
Offline

Rejestracja: piątek 17 lis 2017, 09:33
Posty: 88
Lokalizacja: Jawor
Wczoraj otrzymałem te maleństwo do nagrywania. Jeżeli chodzi o lutowanie czegokolwiek na płytce odbiornika - nie podjąłbym takiego ryzyka. Plątanina przewodów, przewód na przewodzie. Nic nie opisane. Na HeadPlay widziałem wszystko opisane, plus są foty i opisy jak wykonać HMDVR.
Wracając do SJ v01 sprawdziłem piny na przejściówce (wtyk), stosując dodatkowy przełącznik mikro, gdyż jeden pin jest jednocześnie Video in/out. Zatem aby nagrywać i odtwarzać nagrane na goglach video trzeba przejść z ProDVR na Video IN, OUT jednocześnie zmieniając ustawienia wejść/wyjść w goglach.

Zastanawiam się czy jeszcze na wyjściu wideo nie zastosować dodatkowego filtra plus pierścienia ferrytowego.
Bez tego się nie obędzie, dlatego też chyba zamówię. Wideo powinno wyglądać lepiej.
Na innych filmikach na youtube widać że odsiane są maksymalnie wszelkie zakłócenia.
Żebym to nie dał filtra za regulatorem step down 5V, ale jest. Widocznie to za mało.
Ewentualnie ferryt zamontowany w bugs3 szybko się nasyca i to też może być przyczyną.
Tak że czeka mnie zakup 2 filtrów + pierścieni ferrytowych na zapas.


uwaga bardzo ważne!!
Jedna wtyczka mikro jst z zarobionymi końcówkami (czerwony i czarne złącze żeńskie) ma źle spasowane przewody - gnd oraz 5v. Sprawdzić przed podłaczeniem!!
Na szczęście wpierw sprawdziłem opisane wejścia i pracowałem na przewodach nieobrobionych.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.