Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 wrz 2018, 21:06


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 17 maja 2016, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3200
Lokalizacja: Olsztyn
UWAGA!! UŻYWASZ TEN FIRMWARE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ

Ten firmware przeznaczony jest do gogli FatShark Dominator HD2 oraz V3 z nowym modelem modułu DVR!!

Firmware dodaje opcję włączenia automatycznie nagrywania zaraz po podłączeniu zasilania do gogli.

FIRMWARE NIE JEST PRZEZNACZONY DO DOMINATORÓW HD ORAZ HD2, UŻYCIE W DOMINATORACH V2 SPOWODUJE ZABLOKOWANIE DVR !!

Instrukcja:
Wypakować archiwum na dysk, plik o rozszerzeniu BIN wgrać na kartę microSD do katalogu głównego.
Kartę wsadzić do gogli i podłączyć zasilanie, poczekać aż dioda nad DVR przestanie migać i zgaśnie, można bezpiecznie odłączyć zasilanie.

Jeśli gogle uruchomiły się to znaczy że aktualizacja została przeprowadzona poprawnie a DVR był we właściwej wersji.

Włącz zasilanie, wejdź do menu DVR (odbiornik wyłączony)
W menu pojawią się nowe opcje nagrywania.

Dom HDv2 and Dom V3 NEW DVR Firmware (ONLY)

Firmware pozyskany z supportu FatShark

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 cze 2016, 09:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 cze 2013, 09:40
Posty: 12
Lokalizacja: Gdańsk
Czy firmware będzie pasował do dominatorow v2 które mają płytkę teoretycznie zmieniającą ją w v3. O taką http://www.getfpv.com/fat-shark-dominat ... e-kit.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 30 cze 2016, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 03 sie 2012, 18:27
Posty: 765
Lokalizacja: Kiełpino k. Kartuz
Właśnie wgrałem nowy firmware - w HD2 działa bez problemu.
Po ustawieniu w menu nagrywarki autostart record - po włączeniu zasilania nagrywarka automatycznie zaczyna zapis.
Nie trzeba nawet pamiętać o "zatrzymaniu" przed wyłączeniem zasilania - przy wyłączeniu zasilania nie tracimy pliku w nagrywarce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 lip 2016, 12:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 12 lip 2013, 09:44
Posty: 353
Lokalizacja: Kraków
Jeśli mam w opcjach record default, auto i continous to mam już ten nowszy soft czy to jeszcze jest coś nowszego?

A jeszcze takie pytanie, może kojarzycie jak ustawić datę nagrania? Wszystkie pliki nagrań mam z 2013 roku ...

_________________
Pozdrawiam Maciek,
Aktualnie: FrSky x9r, rejsery i DJI Mavic Pro
Stuff dawno temu: Spektrum DX8, Naza v2 +GPS, http://mojerc.pl, KFC32, Nighthawk 280 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 13 lip 2016, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 06 cze 2013, 09:40
Posty: 12
Lokalizacja: Gdańsk
Ok, kupiłem ten moduł DVR z linku powyżej i jestem zachwycony, działa. Przybyło mi kilka dodatkowych funkcji o których wspomina Roger. Wnioskuję że jest to najnowszy soft skoro ten w linku ma uruchamiać nagrywanie zaraz po wpięciu baterii, a funkcja record continues (teraz również w moich goglach :mrgreen: ) dokładnie do tego służy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 gru 2017, 16:19 
Offline

Rejestracja: środa 17 gru 2014, 21:54
Posty: 7
Lokalizacja: Cambridge
Witam. Wgrałem ten firmware do moich dom V3 i teraz mam zablokowany dvr. Wogole nie działa i czerwona dioda nie świeci. Wgrałem bo szukałem rozwiązania na gubienie klatek w moim dvr. Czy ktoś się orientuje jak wgrać stary firmware bez używania czytnika kart sd? Dzięki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 gru 2017, 21:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3200
Lokalizacja: Olsztyn
GMX, a jesteś pewny że masz dominatory v3?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 gru 2017, 22:30 
Offline

Rejestracja: środa 17 gru 2014, 21:54
Posty: 7
Lokalizacja: Cambridge
Tak jestem pewien. Ciężko się pomylić. Pisałem do obsługi klienta na stronie fatshark i nie chcą się podzielić tym jak to naprawić. Mogą naprawić w serwisie lub można kupić nowy moduł dvr. Pytam na forum bo może ktoś przerabiał ten problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.