Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 23 sie 2019, 06:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 05 kwie 2016, 11:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 990
Lokalizacja: Warszawa
Kowal pisze:
To zmień "na siłę" na taki poniżej 10 :-P

Hmmm myślisz że to może pomóc?
Ok zmienię wieczorem jestem w pracy teraz.

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 kwie 2016, 12:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4355
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kolejny, który nie może żyć bez tematyki FPV nawet w pracy :lol:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 kwie 2016, 12:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 cze 2015, 16:33
Posty: 292
Lokalizacja: Białystok
.. i żeby to tylko on jeden... :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam,
Daniel


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 kwie 2016, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4355
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Ja od 21 miesięcy jestem na L4, więc z nudów... :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 07 kwie 2016, 23:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 23 gru 2011, 13:08
Posty: 990
Lokalizacja: Warszawa
No niestety ja się poddałem :-(
Zrobiłem wszystko łącznie z próbami na 2 innych przejściówkach USB-UART
Zmieniałem porty i kicha.
Wszystkie próby robiłem na Windows 10 i laptopie z Win 7
Biała flaga zawisła ;)

_________________
Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 kwie 2016, 00:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9182
Lokalizacja: Bytom
Pokonany przez durne chińskie moduły BT... Buhahaha, też mi rycerz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 10:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 lut 2014, 21:05
Posty: 878
Lokalizacja: Warszawa
Panowie, czy technologicznie patrząc 2 moduły BT mogą działać w swojej bezpośredniej bliskości bez wpływu na jakość połączenia, czy może jednak lepiej je nieco odsunąć? Chodzi mi o sytuację, że przy MOD'zie będą 2 slave'y: jeden przesyłający dane z aparatury do MOD'a, drugi - współpracujący ze smartfonem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 kwie 2016, 13:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9182
Lokalizacja: Bytom
Jak możesz to odsuń. Jak nie możesz to... niech będą blisko. Na odległości typu 3-4m będzie na pewno działać.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 28 kwie 2016, 09:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4355
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Czy taki: Moduł Bluetooth 2.1 XM-15B nada się do tego projektu :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 maja 2016, 12:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 30 sie 2011, 13:49
Posty: 340
Lokalizacja: Żory
Wie ktoś może jak sparować BT hc-06 z hc-05?

_________________
Futaba 6j,Turnigy 9x,eleres,AV 200mw 5,8,tri,KFC v2,OSD,Hexa,H-quad,skrzydełka,naza v2,fox 800
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 12:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2181
Lokalizacja: Opole
JaNoT, na 3 stronie tego wątku: viewtopic.php?f=6&t=34559&start=30#p456837
Chciałem wczoraj się zabrać za tą całą retransmisję, ale okazało się że w lokalnym sklepie modelarskim pod nazwą HC-05 kupiłem dwie sztuki HC-06 a piątki żadnej w domu nie mam. Zamówiłem już na allegro 3szt. HC-05 i chyba całość postawię na nich.
Jedna uwaga po przeczytaniu całego wątku: żeby uzyskać telemetrię w aparaturze Taranis jeśli ktoś posiada w miarę nowy eLeReS TX nie trzeba dawać inwertera bo marbalon już go montuje oryginalnie w nadajniku.
Mam nadzieję że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę :lol:

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=46147


Ostatnio zmieniony czwartek 12 maja 2016, 12:25 przez kamilborkowski, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 12:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 893
Lokalizacja: Ruda Śląska
zaznacz jeszcze że w Taranisie, bo jeśli ktoś chciał by telemetrie w tg9x to trzeba dodatkowe arduino ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 12:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2181
Lokalizacja: Opole
Dodałem, dzięki za uwagę!

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=46147


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 893
Lokalizacja: Ruda Śląska
proszę:D
ja mogę się podzielić doświadczeniem - odbyłem 4 loty po 1,5-2h przy retransmisji na bt + dodatkowy bt do trackmyrc,
generalnie działa, jedynie przy "niekorzystnym" ułożeniem modułów traci pakieciki i czasami skrzydło z opóźnieniem reaguje, albo nie reaguje - ale taka sytuacja tylko gdy zamknąłem się w aucie z apką a tracker z drugim bt był z 4-5m za autem. Czasami też trackmyrc się rozłącza i trzeba podejść bliżej trackera żeby znowu złapać połączenie ale to pewnie wina telefonu ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 maja 2016, 12:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 02 lut 2014, 14:43
Posty: 2181
Lokalizacja: Opole
A TrackMyRc masz sparowany z jakim BT - HC-06? Bo Nexus pisał (viewtopic.php?f=6&t=34559&start=45#p458501) że lepiej mu działa HC-05 z TrackMyRc.

_________________
Wyprzedaję wszystko - viewtopic.php?t=46147


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.