Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 14 gru 2018, 16:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 20:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
To na początek proponuję zredukować połowę kabli którymi idzie masa... TA SAMA MASA :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 20:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Zawsze to robię :mrgreen: Tym przewodem idzie jedna masa :-)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 20:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 725
Lokalizacja: Warszawa
Ja zrezygnowałem z zasilania trackera z bazy walizkowej. Nie mogłem sobie poradzić z zakłóceniami od serw trackera. Wyeliminowałem zbędne masy, używałem forumowego odkłucacza i cały czas miałem poziome paski na ekranie monitora kiedy serwa pracowały. Dałem oddzielne zasil;anie trackera i dopiero zakłócenia ustąpiły. Trzymam kciuki, żeby Tobie nie wlazły żadne zakłócenia, będe miał od kogo ściągnąć rozwiązania :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 20:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
toretto1995 pisze:
Zawsze to robię :mrgreen: Tym przewodem idzie jedna masa :-)
Nie wierzę 8-) Choćby przycisk zmiany kanałów... sprawdź miernikiem czy aby nie jest to zwieranie do masy :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 21:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Rurek pisze:
toretto1995 pisze:
Zawsze to robię :mrgreen: Tym przewodem idzie jedna masa :-)
Nie wierzę 8-) Choćby przycisk zmiany kanałów... sprawdź miernikiem czy aby nie jest to zwieranie do masy :-)


Ależ oczywiście że jest zwierany do masy :-) Zwróć uwagę że są dwa przyciski do zmiany kanałów, jeden w górę drugi w dół :-) I obydwa będą w bazie 8-) Dlatego napisałem że od zmiany kanałów dwa piny ;-)

Narysowałem w profesjonalnym programie jak ja widzę rozmieszczenie wszystkiego. Otwory na GS'a i klawiaturkę już są ;-)

Obrazek

A włączników tyle dlatego że nie zawsze będę korzystał z monitora, gogli, nagrywarki czy tam podświetlenia i warto oszczędzać energię :-)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 02 sie 2014, 23:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 9172
Lokalizacja: Bytom
Hehe, no i stereo będzie :lol: Można robić imprezy :mrgreen:

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 26 paź 2014, 11:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Ruszam dalej z budową :-)

Zrobiłem miejsce na nagrywarkę, wyświetlacze umiejscowiłem, topguny będą pod tymi wyświetlaczami :-) W poniedziałek myślę dojdzie parę rzeczy to więcej pokażę :)

Obrazek

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 30 paź 2014, 22:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Przepraszam za post pod postem, mała aktywność w wątku :lol:

Prace poszły na przód, zamontowałem prawie wszystko tak jak powinno być :)

Ma ktoś pomysł jak te przełączniki opisać, może pracuje ktoś w reklamie i zrobiłby mi takie ładne białe napisy opisujące poszczególne przyciski itp. oczywiście zapłacę. :-D

Jak by kogoś ciekawiło po co są takie półeczki bo bokach od góry to od razu mówię że pod nimi zamontowane są po jednym pasku led i przy lataniu po ciemku będą mi oświetlać bazę a półki zapobiegają waleniu światłem po oczach :-)

Obrazek
(Jakość zdjęcia kiepska bo robione przy sztucznym świetle)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 31 paź 2014, 07:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 11:53
Posty: 1840
Lokalizacja: Poznań
Jak zawieziesz wzór napisów to zrobią Ci na poczekaniu, koszt kilka zł.

_________________
Wszystko co lata, jeździ, pływa no i ... kobieta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 20:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Baza była już używana trochę i mogę powiedzieć że jest to nie wypał. Przełączanie kanałów w bazie kiedy odbiornik wysoko na trackerze i wyświetlacz pokazujący dany kanał to niewypał. Poszło na to około 12 przewodów a jest to zbędny bajer. Dodatkowy akumulator żelowy to też niepotrzebny klamot tak jak radził kolega jelcyn w bazie V2 nie będzie tych zbędnych rzeczy.

Obecna baza idzie do rozbiórki a w planach nowa tym razem nie w skrzynce narzędziowej a aluminiowej kupionej tutaj:

http://allegro.pl/walizka-aluminiowa-40 ... 95899.html


W nowej bazie będzie tylko jeden odbiornik bo przekonałem się, że od momentu kiedy posadziłem na trackerze antenę Patch to GS ani razu nie przełączył sygnału na bacik :-)

Tak że dwa odbiorniki foxa zastąpi jeden Lawmate. Zasilanie serw z beca 5V. Dzięki temu odpada mi dużo przewodów z bazy do trackera i jeden woltomierz.

Monitor 8" zamieniłem na matrycę 14" (Dzięki wielkie Piotrowy :-) )

W skrzynce zmieszczą się gogle i aparatura :)

Na razie czekam na laminat :) Za niedługo zdjęcia :lol:

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 20:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 725
Lokalizacja: Warszawa
A po co Ci laminat :shock:

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 21:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
No w laminacie wycinam sobie wszystkie otwory na GS'a, przełącznik i woltomierz :)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 22:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 02 mar 2012, 12:47
Posty: 725
Lokalizacja: Warszawa
Ja to zrobiłem ze zwykłej sklejki 4mm i okleiłem folią carbon. Wygląda naprawdę nieźle, a sklejke obrabia się zdecydowanie łatwiej niz laminat, nie mówiąc o kosztach :-)

_________________
Pozdrawiam Darek
ZAGI-150 , Sky Cruiser 2400


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 22:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16384
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
No ja też rzeźbię we sklejce te frontony w walizkach ale przesiadłbym się na coś bardziej finezyjnego.. jaka plexi czy coś innego polecacie?

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 sty 2015, 22:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3425
Lokalizacja: Strefa G
Plexi wiem z doświadczenia że trzeba coś koło 5mm żeby się to nie kruszyło i nie łamało :-)

Ja zawsze w laminacie, twarde, trudne do złamania, fajnie się okleja. Jedyny minus to obróbka :-)

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.