Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 18 cze 2019, 18:51


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 16 sie 2015, 20:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1235
Lokalizacja: Kraków
Cześć

Posiadam od 2 lat taki monitor:

http://www.readymaderc.com/store/index. ... ts_id=1191

Uzywalem go zawsze klasycznie po kablu. Wszystko świetnie.
Po podlaczeniu retransmisji na 5.8 mam specyficzne zaniki obrazu - takie irytujące czarne zaciemnienia. Momentami po kilometrze nie da sie lecieć.
Podpięcie odbiornika do prymitewnego monitora za 30usd z ebaja i problem znika. Super tylko ta rozdzialka ,kolory i jasność.

Retransmisje testowałem z goglami fatshark - wszystko ok.
Retransmisja również testowana z 3 odbiornikami boscam.

Monitor jak i odbiornik zasilane z lipo lub z dwoch.

Jednym słowem gdzie szukać problemu?

Pozdrawiam
Kiepuri

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 20 wrz 2015, 20:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1235
Lokalizacja: Kraków
Czołem,

Stwierdziłem, że nie ma co się rozpisywać - najpierw film:



Chodzi o charakterystyczne, czarne zaniki.

Testowałem już bardzo wiele konfiguracji
- różne nadajniki 5.8 (20mW, 200mW, 600mW)
- różne kamery płytkowe (Sony HDR 600, Mała Sony w plastikowej obudowie)
- różne odbiorniki 1.2 (fox, lawmate)
- rozpinanie mas
- zmiana kanałów
- oddzielne zasilanie 5.8 i 1.2 na ziemi
- kondensator w żyle sygnałowej pomiędzy nadajnikiem 5.8 a odbiornikiem 1.2
-zasilanie 3S

Problem jest na tyle poważny, że mogę lecieć max 2km i mam całkowity zanik obrazu przez szum. Czasami "czarne zaniki" są tak spore, że widzę tylko zarys liter OSD.

Obecnie setup wygląda tak:

-Monitor ReadyMadeRC + odbiornik Boscam diversity 5.8 - zasilone z 3S
-Antenna tracker z odbiornikiem Lawmate 1.2 + nadajnik Boscam 5.8 - zasilone z 3S
-Tor 5.8 na koniczynach


Samolot:
-1240MHz Foxa
-kamera Sony 600 TVL
-Remzibi OSD
-całość zasilana przez filtr forumowy

Co gorsza problem zaczął pojawiać się gdy latam klasycznie bez retransmisji...

Ratujcie...

_________________
Pozdrawiam,
Paweł

http://paweu.eu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.