Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 19 sty 2018, 12:24

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Autor Wiadomość
Post: niedziela 05 lip 2015, 16:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sie 2014, 15:05
Posty: 191
Lokalizacja: Oświęcim
Witam, mam monitorek 5" napolskimniebie, kupiłem go rok temu z zamiarem, że w niedalekiej przyszłości dokupię obudowę, jednak czytam ten wątek i mam coraz więcej wątpliwości...

Po pierwsze cena jest znaczna, bo 255zł za pudełko z soczewką to jest dużo. Ok mogę dać dużo pieniędzy za coś, jednak jeśli rzeczywiście ten produkt jest porządnie zaprojektowany i sprawdza się poprawnie w praktyce, jednak czytam tu, że soczewka do dupy, zamazuje się, obudowa topi się na słońcu, uciska nos itp. Sądziłem, że polski produkt i za nie małe pieniądze będzie naprawdę bardzo ok, a tu małe rozczarowanko.

Co do obudowy to opieram się na teori (może zbyt dosłownie biorę przeczytane wypowiedzi), jednak monitorek użytkuje od początku mojej zabawy w FPV i ma on ogromną wadę, jak chwilowo zaszumi się obraz to póżniej jest podwójny i dopiero odłączenie i włączenie monitora to eliminuje. Co to kurde ma być? Miałem wcześniej podpiętą nagrywarkę DVR z HK i ona niwelowała ten problem, ale też ucinała boki ekranu...

Jest jakiś sposób aby pozbyć się tego podwójnego ekranu? Będę teraz podłączać się do stacji bazowej zbigpitlab, więc jeśli ta stacja niweluje ten problem podobnie jak nagrywarka to będzie ok, a jak nie to trochę dupa, w końcu monitorek kosztuje 250zł........ (a teraz nawet za 299zł go widzę, chyba, że powstała nowa wersja, że nie ma tam takich problemów?) :-/

_________________
Fotorelka quad 250 viewtopic.php?f=72&t=30030


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 16:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4133
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Zakup sobie proponowane wcześniej OKULARY PRECYZYJNE LUPA NAGŁOWNA, a obudowę zrób sobie samemu, jak na 100% modelarza przystało :-P

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 631
Lokalizacja: Bestwinka
No i kup sobie nowy monitorek, bo z tym raczej nic już nie zrobisz. W sumie chyba lepiej kupić nowa wersję "kubełka" z HK. Jest o niebo lepsze od polskiego zestawu (mam obydwa więc wiem co piszę).

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 20:16 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sie 2014, 15:05
Posty: 191
Lokalizacja: Oświęcim
Czyli mam rozumieć, że zostaliśmy nabici w butelkę, płacąc 500zł za gogle z monitorem, w których są krytyczne wady?

Wierzyłem w ten projekt, ale chyba będę musieć jakoś pokombinować po taniości, bo paradoksalnie lepiej na tym wyjdę (finansowo i sprzętowo).

Dzięki za rady. ;-)

_________________
Fotorelka quad 250 viewtopic.php?f=72&t=30030


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 20:21 
Offline

Rejestracja: wtorek 08 sty 2013, 09:08
Posty: 419
Lokalizacja: Śląsk
marekj pisze:
No i kup sobie nowy monitorek, bo z tym raczej nic już nie zrobisz.

Zaraz, zaraz.
W Polsce obowiązuje 2 letni okres gwarancji /rękojmi, a podane objawy sugerują wadę monitora, więc chyba prościej, a na pewno taniej będzie reklamować go u sprzedawcy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 20:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 7475
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
skatkier pisze:
255zł za pudełko z soczewką to jest dużo.

Nie żartuj, że chcesz za tyle zł kupić pudełko.. Zrób samemu, jak podpowiada kolega, albo bierz nowe z HK biedo gogle :-)
Wymienisz soczewkę na lepszą i powinno być znacznie lepiej i w podobnych pieniądzach + monitor gratis ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4133
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
marekj pisze:
lepiej kupić nowa wersję "kubełka" z HK. Jest o niebo lepsze od polskiego zestawu (mam obydwa więc wiem co piszę).

Rozumiem, że Masz na myśli te gogle: Quanum DIY FPV Goggle V2 w/5 inch LCD Monitor :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 21:12 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 sie 2014, 15:05
Posty: 191
Lokalizacja: Oświęcim
brodziek pisze:
marekj pisze:
No i kup sobie nowy monitorek, bo z tym raczej nic już nie zrobisz.

Zaraz, zaraz.
W Polsce obowiązuje 2 letni okres gwarancji /rękojmi, a podane objawy sugerują wadę monitora, więc chyba prościej, a na pewno taniej będzie reklamować go u sprzedawcy.

Wiele osób zgłaszało ten problem podwójnego ekranu (tak jakby nałożone dwa ekrany w delikatnym przesunięciu, najlepiej widać to na OSD - sztuczny horyzont ma wtedy podwójną linię), dlatego też pytam czy ktoś znalazł na to rozwiązanie??? To raczej specyfika tego monitorka, a nie wada podlegająca gwarancji, więc... No chyba, że tak to chętnie przyjmę zwrot kasy. :lol:

Dobra, teraz muszę uruchomić stacje naziemną pitlaba (może zlikwiduje podwójny ekran), czekam na serwa do trackera, na statywy, więc mam co robić, na razie pozostanę przy tym monitorze bez gogli (piszę na razie, ale nie zdziwię się jak za miesiąc coś skminie w tym aspekcie).

Pozdro.

_________________
Fotorelka quad 250 viewtopic.php?f=72&t=30030


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lip 2015, 21:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 07 sie 2013, 20:31
Posty: 631
Lokalizacja: Bestwinka
Cytuj:
Rozumiem, że Masz na myśli te gogle: Quanum DIY FPV Goggle V2 w/5 inch LCD Monitor :roll:
Dokładnie te, Artur.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lip 2015, 11:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 sie 2012, 17:37
Posty: 235
Lokalizacja: Jelenia Góra
gazor pisze:
Dużo zależy jaki masz rozstaw gałek patrzałek. :-)
I od tego zacznij dobierając szkła.
Może się okazać ,że potrzeba przeciąć na pół, te , które kupiłeś.
Wyciąć nadmiarowy środek , skleić i będzie gut.
Ostatnio kupiłem TEN ZESTAW
I jestem bardzo zadowolony. Duże soczewy. :-)


Pytanie do kolegi gazor lub do innych którzy skusili się na tą lupę:

Kupiłem polecaną lupę i mam pytanie - jakiej soczewki używasz i czy rozcinałeś te soczewki z zestawu? Ja mam chyba szeroki rozstaw oczu i muszę bardzo szkła przybliżyć aby nie denerwowały mnie brzegi. Idzie do mnie ten monitor http://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft- ... aeMnbsw_b0 . Obudowę rzeźbię sam.

_________________
GAUI 425, AXN FJ, klon DJI450 (robi się), Sky Cruise 2400, Mikeys FPV V3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 16 lip 2015, 16:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 10 sie 2012, 01:25
Posty: 1030
Lokalizacja: wawa
Używam najgrubszej. Blisko oczu. Zrobiłem tylko wycięcia na nos. :-)

_________________
Vega, trzepakolot, heksa z gimbalkiem, diy gogle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 16 wrz 2015, 08:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 08:31
Posty: 41
Lokalizacja: Modena
semento pisze:
gazor pisze:
Dużo zależy jaki masz rozstaw gałek patrzałek. :-)
I od tego zacznij dobierając szkła.
Może się okazać ,że potrzeba przeciąć na pół, te , które kupiłeś.
Wyciąć nadmiarowy środek , skleić i będzie gut.
Ostatnio kupiłem TEN ZESTAW
I jestem bardzo zadowolony. Duże soczewy. :-)


Pytanie do kolegi gazor lub do innych którzy skusili się na tą lupę:

Kupiłem polecaną lupę i mam pytanie - jakiej soczewki używasz i czy rozcinałeś te soczewki z zestawu? Ja mam chyba szeroki rozstaw oczu i muszę bardzo szkła przybliżyć aby nie denerwowały mnie brzegi. Idzie do mnie ten monitor http://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft- ... aeMnbsw_b0 . Obudowę rzeźbię sam.


Szkło x3,5 (najgrubsze), uchwyt zrobiłem za pomocą uchwytu załączonego w pudle + zdemontowany uchwyt z gogli + hot melt. Dodam jeszcze, że ja z tego zestawu wyciągnąłem sobie tę opaskę zaciskową na głowę i sprawdza się dużo lepiej niż gumka. Można użyć śrubek które trzymają ja na lupie do pudełka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 327 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.