Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 28 kwie 2017, 01:38


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 19:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1510
Lokalizacja: Warszawa
dmz pisze:
wydaje mi się że temu:

smd jest:
1 mniejsza
2 lżejsza
3 tańsza

mi sie nie specjalnie uśmiecha tachać pierdyliarda klamotów do samochodu. powiesz ze to mała rzecz, a ja powiem ziarnko do ziarnka... dwie wersje są przeciez wykolanlne. jesli bedzie mało chętnych to ja reflektuje na sam *.brd i sobie fotochemem w domu wystrugam.

Masz zamiar trzymać gołą elektronikę na fotelu, że robi Ci to taki wielki problem? Może się zgubić między półdupkami...
Większość wmontuje to w małą obudowę lub skrzynkę. Robienie w SMD, gdzie gniazdo RCA jest wielkości całej płytki to jakieś nieporozumienie. Wyobraź sobie, że nie każdy ma szkło powiększające, lutownicę z cienkim grotem, nietrzęsące się ręce i odsysacz w razie czego, ale mniejsza o to. Elementy do montażu THT są w sklepach lokalnych łatwiej dostępne i łatwiej je można odzyskać z używanego sprzętu, ale to tylko moje, chociaż nie, nie tylko moje zdanie.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 19:57 
Offline

Rejestracja: sobota 16 kwie 2011, 15:34
Posty: 477
Lokalizacja: łorsoł
dzizas. ale ktoś Tobie nakazuje kupowanie płytki smd? nie mówie ze nie masz racji, tylko zaznaczam że "Twoje zdanie, chociaż nie, nie tylko Twoje" nie jest jedynym słusznym. dowodem na to jest to ze ja np chce smd. jesli to bedzie problem to przeciez swiat sie nie skonczy i sobie taką plytke narysuje. kolega Bluu sgwierdzil ze to zaden problem wiec "Twoje zdanie, chociaż nie, nie tylko Twoje zdanie", nie jest wyznacznikiem.

proponuje uciąc dyskusje w tym miejscu bo jest ona bez sensu. jak sie nie da i nie ma sensu robic smd i w ogole apokalipsa, to luz. ja pasuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 19:58 
Offline

Rejestracja: piątek 08 cze 2012, 12:51
Posty: 491
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Zrobić panela, na którym będą i takie i takie płytki i wsio. :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 mar 2012, 15:01
Posty: 1708
Lokalizacja: Sosnowiec
dobra, jak juz mowilem, zrobie 2 wersje
Teraz prosze o merytoryke co do specjalnych zyczen i wnioskow.

_________________
AutoQuad Team


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16022
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
bluuu pisze:
dobra, jak juz mowilem, zrobie 2 wersje
To zrób sprytnie aby ładnie się mieściły na formatce :-) czyli dwie do kupy wpisywały się w prostokąt...będzie mniejszy odrzut laminatu na płytkarni czyli wyjdzie taniej...

bluuu pisze:
Teraz prosze o merytoryke co do specjalnych zyczen i wnioskow.
Moje pytanie czy aby na pewno na wyjściu jest pełny standardowy sygnał wizji w standardzie SD :-) czyli odtworzona składowa stała i poziomy od -0,3v do +0,7v....
Co do gniazd to RCA-cinch nie ma co przekombinowywać z dżekami i innymi perdułami..... zasilanie - albo standardowe gniazdo takie jak w odbiornikach wideo albo zostawić pady do podlutowania kabli....
Estetycznie i świadczyć będzie o klasie konstruktora ;-) wkomponowanie bezpiecznika polimerowego i diody zabezpieczającej polaryzację :-)

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 22 maja 2013, 20:45 
Offline

Rejestracja: sobota 16 kwie 2011, 15:34
Posty: 477
Lokalizacja: łorsoł
Rurek, jak sie Bluuu uprze, to wersja smd wejdzie na tym co normalnie by było odrzutem ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 23 maja 2013, 11:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 lut 2010, 15:24
Posty: 8788
Lokalizacja: Bytom
Rurek pisze:
Moje pytanie czy aby na pewno na wyjściu jest pełny standardowy sygnał wizji w standardzie SD :-) czyli odtworzona składowa stała i poziomy od -0,3v do +0,7v....

Nie jest, bo sprzężenie sygnału jest przez kondensatory. Ale tak się przeważnie robi, na wlocie poziom jest przesuwany tak aby był zawsze w plusie, potem stałoprądowe sprzężenie pomiędzy stopniami, i na wyjściach znów kondensatory, żeby wrócić z poziomami do standardu.
Ale powinno działać prawidłowo.

A gdzie Ty tam widzisz bezpiecznik polimerowy ? Bo dioda zabezpieczająca jest, i to wystarczy jak jest w szeregu. Tylko tyle że poniżej 11,5V zasilania to już może nie chcieć chodzić poprawnie.

_________________
Pzdr. -----MIŚ-----


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 10 cze 2013, 23:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 12:57
Posty: 1022
Lokalizacja: Szczecin
I jak tam prace? :) Bo nie wiem czy zamawiać sobie gotowca czy czekać :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 11 cze 2013, 09:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 gru 2010, 21:48
Posty: 1510
Lokalizacja: Warszawa
StoQ, zamawiaj gotowca - pewniaka.
Zakupiłem niedawno chwaloną Deltę i moje problemy z zakłóceniami zniknęły.
Ostatni post:
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?p=195319#195319

Opinia po jednym locie.

_________________
Twin Star II, Markac's OSD
❄ ☃ ❄


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 05 mar 2014, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3120
Lokalizacja: Strefa G
A czy ktoś posiada taki rozdzielacz:

http://www.ebay.com/itm/1-to-4-Car-DVD- ... 0872600640

Widzę że to prawie to samo ale nie wiem czy wnętrzności te same i różni się tylko napisem czy to całkowicie inne wykonanie?

40zł a 90zł (na allegro) to jest różnica.

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 05 mar 2014, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9849
Lokalizacja: Mikoszewo
Mam coś takiego (wersja z Alle) u siebie w bazie zabudowane w obudowie. Powiem tyle - działa. Pokrętła mają wpływ na obraz ale bez przesady - jakiejś automagicznej poprawy się nie spodziewaj.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 05 mar 2014, 22:09 
Offline

Rejestracja: czwartek 04 sie 2011, 21:05
Posty: 56
Lokalizacja: niewiadomo
Jakiś czas temu popełniłem płytkę (ze schematu zamieszczonego w tym wątku).
Jakby ktoś miał ochotę sobie takową odprasować to służę projektem PCB.
Wej i wyjścia video są przewidziane jako pady dla przewodów - bedę zabudowywał to ustrojstwo w walizce.
Nie ma problemu żeby przerobić PCB na złącza lutowane do druku.

Fotki:

Obrazek

Obrazek

Stylowa obudowa :mrgreen:
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 05 mar 2014, 22:20 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1228
Lokalizacja: Kraków
Największy rozdzielacz jaki widziałem :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 05 mar 2014, 22:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 04 sie 2011, 21:05
Posty: 56
Lokalizacja: niewiadomo
kiepuri pisze:
Największy rozdzielacz jaki widziałem :D


Niestety kapusty kiszonej nie pakują w mniejsze wiaderka :mrgreen:
A poważnie mówiąc to przejściowa obudowa - lepiej trzymac to w takim wiaderku niż by się coś miało pozwierać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 mar 2014, 17:09 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 12:57
Posty: 1022
Lokalizacja: Szczecin
a czy ktoś posiada może taki rozdzielacz?

http://www.aliexpress.com/item/Video-Si ... 64349.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.