Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Zasilacz serwerowy
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=6&t=13194
Strona 2 z 2

Autor:  kamilborkowski [ piątek 25 mar 2016, 09:29 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Wiecie może czy można gdzieś dostać taki wtyk do zasilacza pasujący na te 6 dużych pinów?
Obrazek

Mam podobny zasilacz jak ten pokazany na zdjęciu i na razie jest on wypożyczony więc chciałem go uruchomić bez żadnych modyfikacji bo możliwe że kiedyś jeszcze wróci do serwera.

Autor:  Kowal [ piątek 25 mar 2016, 09:37 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Kamil, "wciskasz" tam zwykłe blaszki. Na przykład od złączek "samochodowych"

Obrazek

Autor:  kamilborkowski [ piątek 25 mar 2016, 09:45 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Hmm, jak byłem w sklepie elektronicznym to właśnie dla testu coś podobnego kupiłem i da się to wcisnąć. Zastanawia mnie tylko to czy nie będą się one za bardzo grzały.
3 lewe piny to GND a prawe to +. Zasilacz ma 700W. Mógłbym ewentualnie kupić 6 takich blaszek, pozaciskać na nich kable i połączyć po 3. Myślisz że to da radę?

Autor:  Kowal [ piątek 25 mar 2016, 10:25 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

W serwerze "dają radę", to czemu miały by się nie sprawdzić :roll:

Autor:  borello [ poniedziałek 21 lis 2016, 18:22 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

kamilborkowski pisze:
Hmm, jak byłem w sklepie elektronicznym to właśnie dla testu coś podobnego kupiłem i da się to wcisnąć. Zastanawia mnie tylko to czy nie będą się one za bardzo grzały.
3 lewe piny to GND a prawe to +. Zasilacz ma 700W. Mógłbym ewentualnie kupić 6 takich blaszek, pozaciskać na nich kable i połączyć po 3. Myślisz że to da radę?


Odgrzewamy kotlecika :-)
W moje ręce, wpadły mi dwa podobne zasilacze: 750W, 62,4A .. z identycznymi wyjściami jak na zdjęciu przez Ciebie pokazanym.
Kamil czy rozwiązanie z wciskanymi "blaszkami" zdało egzamin?
Jeśli nie ma potrzeby to wolałbym nic nie grzebać w zasilaczu...

Autor:  kamilborkowski [ poniedziałek 21 lis 2016, 21:16 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Zasilacz niestety wciąż leży na półce i czeka na swój czas. Pozbyłem się jednej ładowarki i póki co zasilacz z xboxa dla dwóch ładowarek i jakiś zasilacz Redox dla jednej ładowarki spokojnie dają radę.

Autor:  pma_ [ czwartek 09 lis 2017, 12:11 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Znalazłem fajny pomysł na podłaczanie zasilaczy http://www.gigampz.com/store/c1/Featured_Products.html
czy ktoś wie jak nazywa się to czarne złącze idące do zasilacza?

Autor:  miś [ czwartek 09 lis 2017, 12:36 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Najprawdopodobniej to zwykłe złącze krawędziowe z rastrem 2.54mm, takie jakie w zamierzchłych czasach były na płytach głównych PC do kart ISA.

Autor:  pma_ [ czwartek 09 lis 2017, 12:45 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

miś pisze:
Najprawdopodobniej to zwykłe złącze krawędziowe z rastrem 2.54mm, takie jakie w zamierzchłych czasach były na płytach głównych PC do kart ISA.

Oooo w sumie to tak wygląda, a wiesz może pod jaką nazwą tego szukać w sklepach?

Autor:  miś [ czwartek 09 lis 2017, 13:29 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

heh... google Ci wyłączyli ?
https://www.tme.eu/pl/katalog/#search=k ... =30&page=1

Autor:  pma_ [ czwartek 09 lis 2017, 14:37 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

qrde nie wpadłem na słowo krawędziowe w nazwie :( dzięki

Autor:  1grzecho [ sobota 24 mar 2018, 22:19 ]
Tytuł:  Re: Zasilacz serwerowy

Właśnie przerobiłem sobie taki zasilacz i na szybko mam pytanie....
cze ten zasilacz ma zabezpieczenie zwarciowe?
czy w momencie zwarcia się spali?

Strona 2 z 2 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/